Från ett snökaos till ett annat...

Äntligen hemma från ett snöigt Skåneland...
och vad väntar här hemma om inte ännu mer snö,suck!

Om det så bara hade varit för snön, men blåsten ställer verkligent till det om man har hästen mitt ute på "slätta".
Lägg därtill en bonde som tagit sig vatten över huvudet när han erbjudit sig att sköta vägunderhållet
(mot betalning vill säga!)

Idag höll jag på att köra fast flera gånger pga drivor som lägger sig rakt över vägen. Till skillnad från i Skåne är de som plogar här totalt inkompetenta. Redan i onsdags var det plogbilar ute på de flesta vägarna runt simrishamn för att ploga upp vallar på de ställen som är mest utsatta, tänk om det kunde ske här också?

Vad resulterade skånetrippen i då?
Boende till oss.Nopp
Stallplats nr 1. Nopp
Stallplats nr 2. JAA!

Lägenheten vi skulle kika på i ystad lät bra via mail. Fräsch 3:a renoverat badrum och vita köksluckor. Synd att de glömde nämna att kökslockorna var från 80-talet, hängde på sniskan och mer smutsgrå än vita,hhuum...
OCH att lägenheten hade total insyn från båda hållen och höll en snittvärme på ca 15 grader!Skabbigt som bara den i både väggar och tak.

Nej tack!

Stallplats nr 1 gav ungefär samma känsla. Har aldrig sett ett så skitigt stall och jag är ändå van vid det mesta. Stallet behöver inte vara fancy och nybyggt men se åtminstone till att det är rent och lite ordning. Sadelkammare (om man nu kan kalla det för det???) var helt utan värme och även den fruktansvärt skitig. Det fanns noll förvaringsutrymmen. I princip en sadelhängare och en tränshängare!! Skulle tydligen finnas spolsilta med varmvatten...JO VISST fann det...MEN den fungerade enbart sommartid sen var vattnet fryst:s

Ridhuset var minst lika skitigt, hindermaterialet som det "fanns oerhört gott om varierande hinder" var inslängda i ett hörn, skitiga,.gamla och äckliga.

Aldrig i livet att jag ställer Ärtan där även fast människorna i stallet verkade oerhört trevliga. Men jag måste iaf kunna förvara mina saker någonstans!

Stallplats nr 2, gav ett heeelt annat intryck redan från början:) Vi har precis samma filosofi när det gäller hästar, ridning och hästhållning. Ordning och reda, fastna runtiner, bra underlag, bra luft i stallet. Rejäla stabila hagar där man kan ha hästen själv om så önskas. Anläggningen är under uppbyggnad men jag fick intrycket av att allt går väldigt snabbt framåt.

Ridhusunderlaget var nog ett av de bästa jag känt på, med bevattningssystem underifrån som gör att vattnet stiger sakta upp i underlaget för att sedan sjuka undan. Inget mer vattnade med slangar, harvande var och varannan dag. Det var som att gå på en sandstrand och det ska bli oerhört spännande att testa rida på det:) Samma underlag kommer läggas på en ny utebana som ska byggas när snön försvinner. Än så länge finns ingen färdig sadelkammare, men en uppvärmd barack med varmvatten får fungera som en provisorisk en!

Helinackordering och det lutar verkligen åt att det är där ärtan kommer hamna:) Alla är hoppryttare vilket ska bli skoj. Förhoppningsvis kommer det annordnas en massa kurser framåt hösten,spännande!!

Och i jul kommer vi boka en visning och kika på mitt DRÖMHUS:)


Kommentarer
Postat av: Sandra - Vägen tillbaka efter olyckan

Hästen lär ju verkligen vara extremt känslig. Och det borde egentligen inte vara så bekvämt för hästen eftersom den får sånt tryck på tungan och lanerna. Syntes att hon hade lite problem med styrningen ibland, så det måste vara svårt att rida så där :P Men vääääldigt imponerade att hoppa 160 felfritt så där! :)

2010-12-19 @ 18:15:19
URL: http://sjacobsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0