Lägesuppdatering

Läget med Ärtan är bättre men fortfarande inte helt bra. Tyvärr hände en incident i stallet för några dagar sedan som nog tyvärr försämrade läget. Hästen i Ärtans grannhade gick genom staketet, fastnade i eltråden och fick självklart panik. När han väl kom loss skenade han till stallet, och enligt uppgifter hade Ärtan fått total panik i hagen hon med, skenat som en tok. suck! Så pga detta står både Ärtan och hästen som gick genom staketet inne hela dagarna. Hagarna är inte vad de borde vara nu emd all snö. elen går helt enkelt inte fram och staketet är på tok för lågt för att det ska vara säkert. Hästarna har lärt sig att det inte är någon el i tråden och står och hänger/plockar med trådarna. Innan det är fixat mer el till hagarna vågar jag inte riskera att släppa ut henne igen, trist men bara att gilla läget.

Gilla läget är precis vad Ärtan gör. Snälla underbara häst som finner sig i det mesta. Vill inget hellre än att kunna släppa ut henne snart igen, hoppas snön skunker undan snabbt. Hon är jättelugn inne, har lagt in extra halm som hon plockar med, sedan går jag med henne allt jag bara hinner. Även andra i stallet är supersnälla och ställer upp och promenerar henne i ridhuset. Tack snälla ni!!

Svullnaden har gått ner betydligt trots att hon står inne. Håller henne lindad och varierar med back on track och vanliga eskadron paddar. Verkar funka fint. Imorgon åker älsklingen ut på fm för att pyssla med henne och gå en sväng. Hon ska stå helt i några dagar till, sedan ska jag skritta henne och förhoppningsvis börja trava om hon är fräsch. Håll tummarna!

Tävlingsplaneringen är helt sabbad. Vill inte riskera något så blir ingen tävling i mjölby den 14:e. Satsar på 12:e april i Värnamo istället=)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0