Oplanerad vilodag

Idag hade jag tänkt ta en tur i ridhuset. Trimma lite övergångar och lösgörande arbete, men fick bli ändrade planer. Jobbar ganska mycket nu, och den som testat jobba natt vet att det sliter en hel del på kroppen. Jag orkade helt enkelt inte rida idag. Särskilt när jag sovoít dåligt och mindre timmar än jag brukar och när jag vet att jag har två nätter till framför mig. Ärtan verkade inte lida av det direkt. Hon fick komma in imorse eftersom de var ute hela natten (tur att jag la på henne regntäcket!) Sedan var de ute några timmar mitt på dagen för att sedan komma in vid 17 igen.

Fick användning av mitt Bucas cooler. Rikigt bra tunnt coolertäcke som passar perfekt att lägga på en regnblöt pålle:) Inatt gör vi ett undantag och låter de sova inne eftersom det dåliga vädret verkar fortsätta!

Har efter noga övervägande beslutat att skippa Tingsryd. Trodde inte det var sååå långt att åka som 28 mil från Linköping! Var betydligt närmare när man bodde i Småland själv. Blir lite väl långt för att åka på en endagars, Värnamo hade passat bättre då!

Satsar på att rida i NYRK 120-130, sedan Gamleby och sedan LFK!

Till salu

Har bestämt mig för att sälja mina Schockemöhle teknikskydd. Modell Premium Victoria. Helt enkelt pga att de aldrig används och att Ärtan inte behöver dem. Är endast rida med en gång! Alltså som nya. Strl full och i nougatfärgat läder av bästa franska kvalitet. Carbonförstärkta och med utmärkt passform. Enkla att hålla rena eftersom även insidan är klädd i brunt läder. Spännes med rejäl kardborre. Nypris 965 kr. PRIS: 700:-

Vid intresse, kontakta mig via mail. [email protected]




Hoppning

Eller snarare skutta kanske man ska kalla det. Oj så skoj det var att hoppa igen:) Ridhuset var bokat för hoppträning (kors i taket!) så fick rida på utebanan. Gjorde inte så mycket eftersom det fanns hinder uppe där. Var lite kladdigt efter regnet men inte så farligt. Ville bara gymnastikhoppa henne lite kravlöst, utan anspänning och för mycket tryck.
Fick en jättebra känsla och Ärtan var lugn och reglerbar hela passet. Vi fick till rytmen och takten i galoppen på ett bra sätt. Hoppade bland annat bom 5 m-sockerbit- 5 m bom och sedan lite småhinder för att jobba på att svänga och bibehålla grundgaloppen. Ärtan backar gärna av lite och "fastnar" i svängarna. Måste tänka på det när jag rider.
Igår red jag med mitt HG träns och tvådelat gagbett. Idag har jag varit i stallet på morgonen för att skura ur Ärtans box. Raket-tvätt på 30 minuter, men rent blev det iaf. Ska tillbaka senare i kväll för att rida:)

Ev tävlingar

Dessa tävlingar är jag sugen att åka på. Hoppas bara att allt det logiska går att lösa, byte av stalldag, någon som kan följa med, häst som är fullt igång osv:)
15/8 Tingsryd reg hopp 120-130
22/8 NYRK reg hopp 130
28/8 Gamleby reg hopp 120- 130 (derby)
Min finaste...

Blöt uteritt

Hästarna har fått sova inne två nätter nu pga vädret. Fy så kallt det var förra natten, temperaturen kröp ner mot 11 grader. Då kändes det skönt att veta att de var inne i stallet. Idag blev det uteritt för våran del. Grusvägarna hade blivit lite mjuka av allt regn (måste väl också vara den enda fördelen med regn,eller??) Blev väldigt kravlöst joggande i både trav och galopp. Ärtan hetsar gärna upp sig en del, särskilt på hemvägen och då gäller det att vara lite kall och inte bråka med henne. Blir 10 ggr värre då. Men idag var hon väldigt reglerbar och nöjd med livet. På hemvägen jobbade jag lite mer med att flytta för skänkeln i trav, fatta galopp, flytta åt andra hållet och sedan bryta av till skritt. Fatta ny galopp, flytta, bryta av till skritt. Helt enkelt väldigt variationsrikt arbete. Dock regnade det hela ridturen....smått regn som man blir totalt dygnsur av.

Imorgon blir det att jobba henne över bommar och små sockerbitar på utebanan tror jag. Solen ska ju dessutom skina imorgon igen:)



Derbyfunderingar??

Blev lite smått sugen på att åka till Gamleby och rida deras derby den 27-28/8. Går i 130 och självklart över mycket naturhinder. ärtan är ju inte av det tittigare slaget, men kanske blir lite för mycket att ge sig på dubbla vattengravar, uthopp från banan mm... hhumm...tål att tänkas på. Isf blir det en hel del konditionsträning innan:)

Åhh

Ärtan gick som en klocka idag:) Red på utebanan i ca 30 minuter. Mest skritt till halt till skritt, där hon ska vara lösgjord i nacken och komma tillbaka på en lätt förhållning, och sedan svara framåt igen för skänkeln. Gick sedan över till galopparbete på volt. Galopp-skritt-galopp ca 5 steg var! Oj vad hon kändes rund och fin och medgörlig,så himla skojsigt! Red på achennosgrimma och tvådelat bridongbett:) Imorgon blir det en liten skritt tur för att återhämta musklerna. På måndag ska jag förhoppningsvis kunna skutta lite småhinder och rida cavalettis!

Perfekt ridväder...

... ja det kan man minst sagt säga om dagens väder. Lite vind, mulet och ca 20 grader. Enligt mitt tycke kan det inte bli mycket bättre:) Jag måste säga att Ärtan känns över förväntan i ridningen. Inte alls så stel och stark och motsträvig som hon kan bli efter någon veckas vila. Tvärt om. Är medgörlig och elastisk. Igår joggade jag bara igång henne i ca 20 minuter. Varierade mycket mellan skritt och trav, la mindre volter i volten och flyttade henne sidvärts. Kanske var därför hon kändes så himla trevlig idag??:) Igår red jag på achenträns med nya mylerbettet. Hon blir inte alls lika framtung och dragig på det. Väljer ändå att variera bett och nosgrimmor för varje dag för att hon inte ska "vänja sig" vid ett bett och hitta sätt att komma undan. För finurlig är hon minsann min lilla dam!
Idag red jag inne i ridhuset. Gick med det raka bettet och remontgrimman. Travade fram i låg rund form för att mjuka upp muskulaturen, övergick sedan till galopp och lite övergångar galopp-skritt-galopp. , för att sedan lägga ner henne igen och trava av i den djupa formen i lite fräschare tempo. Red ca 20 minuter. Alldeles lagom pass för en igångsättning och ärtan var super trevlig att rida:)
Är skönt att vara lite ledig ikväll. Imorgon jobbar jag igen. Om vädret är bra tror jag att det blir en uteritt för våran del imorgon! Synd bara att grusvägarna är stenhårda...går inte att göra så mycket!

Till stallet

Efter att jobbat fyra dagar på raken, varav de två sista natt så beger jag mig mot stallet för att rida, tjoho! Är mycket jobb just nu, och skulle kunna jobba mer om jag vill nu i dessa semestertider. Men någongång måste man ju ha ledigt också...jobba 10 dagar på raken är inte riktigt min grej;)

Längtar efter att flyga... hoppa större språng och bara hitta den där perfekta känslan som gör att man fortsätter att lägga alla sina pengar och all sin tid på hästar och ridning!



Ytterligare en jobbig grej jag måste ta tag i.... TVÄTTA UR ÄRTANS BOX! Finns det något tråkigare??!

Imorn är vi igång igen

Idag var det ingen svullnad eller ömhet efter getingsticket, skönt. Väljer ändå att ta det säkra för det osäkra och låta henne vila en dag till. Blev därför bara lite longering i ridhuset. Inte många alternativ att välja på när hon ska gå utan bett. Imorgon är dock tanken att vi ska igång som vanligt igen. Idag blev det bara pyssel, Ärtan var riktigt gosig:) Annars är hon mest väldigt "ogosig" och tycker inte om när man försöker pussa på henne. Tror hon är väldigt nöjd med att gå ute dygnet runt. Dels känns det bra att hålla igång leder och blodcirkulationen i benen (hon får lätt gallor när hon står still) och sen är det ju väldigt mycket skönare väder på natten än på dagen. Det verkar också som att de värsta blinningarna har försvunnit. Tur eftersom Ärtan är så känslig och får stora bölder där de biter henne. Hon har gått med flugtäcket dygnet runt, men då får hon skav på lite olika ställen, suck... Fast hellre lite skav än stora hemska bett! Tror jag ärtan också tycker!

Kikat lite tävlingar, men nästan ingen som passar in med hur jag jobbar. Var sugen på att rida en klass i Tollstad,men jobbar dagtid fre-sön så den går bort. Blir till att träna på lite ordentligt istället!

GRATTIS bästaste

Grattis till min bästa vän Hanna på hennes 26 års dag:) Fiiinast, min sweetie! Saknar henne som attans!

Önskan

En sådan här snygg grooming grimma vill jag ha till Ärtan:) Från Jacson och kostar ca 800 kr.
Men det är klart...högst på önskelistan står en rundsydd Dyon grooming grimma (Dyon collection)...lite för saftigt pris bara...

Otur om något

Hade precis joggat igång Ärtan efter våran skånesemester när olyckan är framme. Hämtar in henne från hagen och får knappt på grimman. Konstigt tänkte jag, hon brukar dyka i grimman själv. Kommer in i stallet och ser att hon är jättesvullen precis vid mungipan!! Hon var riktigt öm, fick inte ens nudda vid utbuktningen. Var verkligen stor som en tennisboll!! Misstänker getingstick, stackarn...
Så har inte varit aktuellt att ta på träns och bett i munnen på henne de senaste dagarna. Så trist, ville verkligen komma igång. Motivationen var ju på topp efter Falsterbobesöket:) Hackamore är inte att tänka på när det gäller Ärtan....blir fullt ös medvetslös!
Förhoppningsvis ska jag kunna rida imorgon. Svullnaden var nästan helt nere redan i tisdags, men vill låta det gå några dagar extra så att hon inte är öm av det.
Köpte ett mylerbett i Falsterbo, halva priset! Och wow vad Ärtan verkar trivas på det. Är ett tvådelat med öglor i bettringarna. Blir verkligen att köpa fler sådana av andra modeller för ligger helt super i hästens mun. Har dessutom spanat ut ett som ska passa hästar med tjock-bred tunga och låg gom!
Är precis ett sådant som bilden ovanför!
Annars blev det inte mycket shopping. Värmen tog kol på oss. Var dock nära att köpa ett par till Hunterstövlar, skulle vilja ha ett par bruna också...Schabrak fanns det många fina av...men har köpstopp på schabrak. Finns mycket annat jag behöver MER än schabrak förtillfället;)
Köpte fux schampo som ska framhäva färgen på Ärtan, har dock inte testat det ännu. Blev en liten mjuk huvudborste samt ett grimskaft som var flätat i något beigeaktigt snöre med läderdetaljer.

Yeee

Imorgon blir det uppdatering. Efter två veckors underbar semester blir det att jobba i frullen imorgon. Börjar kl 6, bara upp och hoppa:)
Har massa semesterbilder att lägga upp, men de finns inte inne på datorn ännu!
Ärto går ute dygnet runt och är jättenöjd, har joggat igång henne två dagar nu, imorn blir det att ställa lite mera krav. Förhoppningsvis är vi igång ordentligt om någon vecka!!

RSS 2.0