MÅNDAG

Ny vecka, nya ridpass:)

Ärtan har ridits ut hela helgen. I lördags blev det en lugn uteritt, mestadels skritt i det fina vädret. Igår morse galoppjobbade vi på fältet. Hon blev väldigt svettig. Måste ta tag i och klippa henne nu!

Annars är veckan fylld med ridning, träningar för min elev, visning av häst, ev tävling mm.



Idag ska Ärtan trimmas i ridhuset. Misstänker att det är dags för lite bettbyte igen... Tror hon får gå på det raka bettet med fasta ringar och remontgrimman till. C ska även hon få gå ett pass i ridhuset! Jag får se om jag provar hennes nya sadel eller om jag rider i min inridna Butet. Min elev beställde som sagt en Antares sadel för över 6 månader sedan, och någonstans har det blivit fel. Sadeln de fick hem passade varken hästen eller ryttaren. Min tro är att de som "provat ut" sadeln har gjort fel.. hon gav ett fruktansvärt oproffesionellt intryck.

Hon la sadeln helt fel på hästen (för långt fram, C har sadelläget långt bak!), bortförklarade felet med att skylla på fransmännen, hävdade att man inte kan prova ut sadel UTAN schabrak under(what!!? Är väl tvärt om!!). När jag frågade om de tagit mått vid första tillfället blev hon helt blek och försökte slingra sig genom att påstå att "på dessa franska sadlar tar man aldrig mått för det blir aldrig exakt på cm när de gör sadlarna iaf"....har hon inte hört talas om måttbeställning av Butet, Antares mfl? När jag sedan sa att jag minnsan har en Butet som är måttbeställd efter både hästen och mig...ja, då blev hon ännu blekare!

När min elev väl hoppade upp i sadeln för att rida kunde hon inte se varken att sätet var för litet, knäna hamnade utanför kåporna, sadeln låg på bogbladet och dessutom gled till vänster! Min elev sa att hon måste ha mer framskurna kåpor och då svarade "sadelutprovaren" att det kan hon inte alls ha för då hamnar hon för långt bak i sadeln?? Det var bara en av många konstiga kommentarer som slank ur denna kvinna:s


Vad lär man sig av detta? Jo att det finns många oseriösa butiker som bara vill sälja dyra sadlar utan att ha kunskapen att kunna passa in sadlarna till varesig häst och ryttare. Jag tycker det är väldigt dåligt att inte informera kunden om att Antaressadlarna går att få i många olika standardutföranden, men ÄVEN måttbeställd bom, paneler och kåpor så att de passar exakt. Det är trots allt ca 30.000 vi talar om i pengar! Det minsta man kan begära då är väl att få en sadel som passar!

Min elev har iaf fått låna en Antares sadel som låg helt ok tills de har rett ut den här röran!

Kommentarer
Postat av: Lamia / Hästsport

Vad tråkigt, speciellt när det handlar om så stora summor :(

2011-05-23 @ 16:35:57
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Lina - Nybliven mamma och tävlingsryttare i tre grenar

Usch vilken soppa =(



Sv: Haha, ja det är väl typ min filosofi också! :P

2011-05-23 @ 20:41:58
URL: http://equilina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0