Saknad

Levara är så otroligt saknad i stallet. Det finns inget som kan ersätta känslan av att hoppa henne. 
 
Hon kämpade som en tiger i alla lägen. Sista starten tillsammans. Vill inte ens tänka på om hon kände av skadan eller hur mycket den påverkade henne, stackarn. Men ser ni sådana språng hon gör iaf!
 
Hoppas hon har det bra på västkusten och får bli mamma till många fina små föl. 
 
 

Till salu

Har lite grejor jag ska sälja. Lämna en kommentar med kontaktuppgifter eller skicka ett mail till mig vid intresse: [email protected]
 
Kavaj GPA
 

Röd strl 36R (normal svensk 36:a). Underbar att ha på sig. Perfekt passform. Andas och vattenavstötande. Mycket sparsamt använd, endast tvättad en gång. Nyskick. Nypris 5000 kr. 
PRIS: 2500 kr + ev frakt
 
 
 
Kavaj ELIT
 
Strl 40 men något insydd så passar en normal 38. Nypris 3500 kr. Sval och skön att bära. Blågrå med diskreta rutor. En tidlös kavaj som passar både hopp och dressyr. Säljes då den är för stor för mig. 
PRIS:600 kr + ev frakt
 
 
Pullarnosgrimma Frank Baines
 
Strl full. Ny. Dark havanna med mässingspännen och fårskinn närmast nosen. Bästa lädret du kan tänka dig. 
PRIS: 170 kr + ev frakt
 
Martingal EQL
 
New Market färg. Ny. Mörknar en del vid användning och blir då mer nötfärgad. Mässingspännen och mönsterstickningar. Full. Nypris 450 kr. 
PRIS: 200 kr + frakt.
 
Gagstycken GG

Strl full. Nya. Nötfärgade. Helt i läder med mässingspännen. Nypris 300 kr. 
PRIS: 150 kr + frakt
 
 
Bucas Irish Stable

155 cm. Marinblått med mörkgrön kant. 300 g. Andas. Sparsamt använt som undertäcke ca 2 säsonger. Helt och levereras nytvättat. Kryssgjordar och glansig insida för att motverka skav. Utmärkt passform. 
PRIS: 400 kr + frakt.
 
 
 
 

Ny vecka, nya utmaningar, nya mål

Denna vecka bjuder på en hel del utmaningen för min del. Massa spännande saker på g. Jobb blandat med träningar och egen ridning. Jag har äntligen hittat tillbaka till en bra form själv, är målmedveten med min träning och det börjar ge resultat. Jag har insett för längesedan att jag aldrig kommer få någon supermodell kropp men huvudsaken är att jag själv trivs med den,eller hur? Jag älskar att se förändringarna efter varje träningspass, och hur mycket starkare kroppen blir:)

Dock är det läge för ett par nya löpardojjor. Svider i plånboken. Kanske kan man få ett par i födelsdagspresent*blink blink*

Off

Det är lite off här. Mycke som händer men lite tid över för att uppdatera. Gårdagen bjöd på stora kontraster, från filminspelning till dressyträningar i ösregn, haha! Filminspelning kanske är att ta i men jag var med när ett produktionsbolag spelade in kortfilm på mitt jobb. Alltså gisses så pinsamt det kommer bli när detta visas!

Vidare till träningarna. Jag gillar verkligen kontrasterna mellan mina elever och deras hästar. Det är stimulerande och utmanande att få alla eleverna att utvecklas och bli så bra de bara kan bli. Den absolut charmigaste hästen jag tränar måste vara A, en supersöt nordsvensk vars utvecklingstrappa gått spikrakt uppåt. Vilken energi och kraft det finns i sådana hästar. Maffigt att se dem arbeta på rätt sätt och röra sig med lätthet:) lovar bild nästa träningstillfälle, telefonen låg i säkert förvar inne i bilen pga skyfall!

Nu ska vi fira helg. Förhoppningsvis slutar kvällen i Olofström. Olofström tänker ni? Förbövelen det är ju hockey, wiii:)


Hemma!

Hemma i Sverige igen. Jag hade gärna stannat kvar i Berlin några dagar till. Älskar den där staden!! Vi har haft helt underbara dagar med god mat, shopping och massa mys. Vi bodde helt perfekt på Hilton i stadsdelen mitte, nära till det mesta och tunnelbaneavstånd till mitt favoritområde prenzlauer berg. Lite som söder i Sthlm med små butiker, barer och avslappnad atmosfär.

Idag har jag hunnit med två träningar. Roligt när eleverna gör stora framsteg:) ärtan har gått första passet efter några dagars ledighet. Det var en pigg häst med så mycket energi!


Auf Wiedersehen

Idag efter lite pyssel i stallet, en timme på jobbet med fakturabetalningar och packning pyser vi på semester. Mellanlandar i köpenhamn och tar en natt där innan vi flyger vidare till Berlin på måndag morgon. Kan bli lite uppdateringar om bara bloggappen fungerar annars hörs vi nästa helg! Shit vad jag ska njuta av att bara vara i en storstad! Troligen uppdaterar jag mer på insta. Följ mig gärna där: isabe334

Fredag

Åh vad det är roligt att rida nya hästar, lära känna dem, hitta knapparna och känna hur de utvecklas. Idag var blott tredje gången jag satt på min elevs sto, den efter akribori(förövrigt garibaldi på mödernet) Nu känner jag verkligen vilken kapacitet hästen besitter! Att sitta på henne är som att sväva på moln. Mycket jobb kvar innan hon är bärig och orkar jobba korrekt men helt klart en liten stjärna inom dressyren. Hoppas jag får möjlighet att starta henne några klasser:) Bella går tillbaka till dressyren, det kanske är där jag hör hemma;)

Nu blir det middag och imorn väntar en låååång jobblördag!

Trevlig helg mina vänner. Har förresten fått några intressanta svar på annonsen, spännande!


Onsdag

Nu vet jag inte vad jag gjort. Framtiden får utvisa vad som händer. Det jag vet är att jag hittat en fin "projekthäst" 4 åring, efter Camaro M som de begär ynka 20.000 för eftersom den är het och bockig i hoppningen...

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=638654

Tuff kväll

Tävlingen igår. Ja vad ska man säga..Superfin på framhoppningen, mycket luft och laddad fram till hinder. Kommer in på banan, fin på ettan, vänder innanför till tvåan en oxer. Hon hoppar upp sig fint och jag rullar på ner till trean. Ett vågplank på relaterat avstånd. Ligger helt perfekt och har fullt fokus framåt. Ärtan slår på en tvärnit utan dess like. Jag har inte en chans att sitta kvar utan flyger som en vante. Landar rakt på översta plankan. Låren tar den mesta smällen och idag jag sinnesjukt ont i båda låren. Troligtvis har jag fått en bristning i höger lårmuskel( tack och hej träning på ett tag,suck!)

Nu är det definitivt bestämt att detta var min och Ärtanpärtanfjants sista tävling. Framtiden får utvisa vad som händer, men jobbar på en lösning för att kunna köpa en ung lovande häst. Jag vill ha tillbaka fina Levara! Man ser så många på tävling som rider SÅ illa och hästarna bara hoppar. Frustrerande då att själv sitta på en häst som aldrig ställer upp, tycker jag förtjänar bättre faktiskt (ego, jag vet!)

Vi får helt enkelt se hur vi kan lösa situationen. Jag tror faktiskt att Ärtan har många år kvar på tävlingsbanorna i de lite lägre klasserna eller med en tuff liten ryttare på ryggen. Tyvärr är det lite så att vi vuxit ifrån varandra. Allt eftersom jag har utvecklats i min ridning har hon inte riktigt hängt med. Jag kan inte få till den perfekta ridningen med små hjälper och utnyttja min fulla kapacitet på henne som när jag rider andra hästar. Hon vill göra lite som hon själv vill....så har det alltid varit! Samtidigt är det mitt lilla hjärtegull så det skulle svida att mista henne. Vi får se vad som händer. Kanske det kan komma upp en lösning att låna ut henne på foder till någon som vill ha en läromästare?

Tråkigt känns det i vilket fall som helst. Jag tappar lite suget överhuvudtaget. Ska man verkligen fortsätta med ridningen?

Tävling

Inte optimal uppladdning med jobb fram till sent. Otvättad häst, knappt putsat av grejorna... Men ridbyxorna är vita och fina iaf:) kan gå hur som helst idag, haha!


Fint väder!

Fint väder idag igen:) älskar att bo nära havet. Friheten, ljuset, vindarna... Dessutom blir det färre insekter för hästarna. Synd bara att man inte får rida på stranden under sommaren:( idag hade annars varit en perfekt dag för det!


Bra genrep inför helgens bravader

Direkt efter jobbet pyste jag upp till stallet (500 m ca), svidade om från paljettlinne till skitiga ridbyxor och oputsade stövlar. Gillar kontrasterna i mitt liv:p 
 
Dags för lite trimm på ridbanan. Planen var att hoppa några större språng för att känna lite på henne inför söndagens tävling då hon ska få gå en 120 klass. 
 
Eftersom jag var själv och utan medhjälpare byggde jag ett framhoppningshinder med bom framför ca 3 m, och resterande hinder låg på 110-130 höjd. Ärtan är en liten knepig madam att rida. I början på ridpasset kan hon vara riktigt seg och loj medan slutet av ridpasset mer går i racerfart. Sara Algotssons beskrivning på Wega hade likaväl kunnat beskriva Ärtan. En dam, prinsessa...pansarvagn,haha! 
 
Avslutade med att bygga ihop allt till en liten bana och Ärtan var så lyhörd och fin över hinder. Jag blir så glad av att hon fortfarande tycker det är roligt att hoppa och gärna tar i det där lilla extra om jag smackar till (händer förvisso sällan men ni förstår principen,haha! Det där att hästen tar i lite extra om man själv vill lite mer) 
 
Hoppade på gagbettet och idag kändes det lagom skarpt. Jag vill ha kvar lite sug i handen innan hinder. Är inte kul att rida på hinder med hästar som inte "tar tag" i hindret. Idag när vi hoppade blev det ganska mycket fokus på hinder ur sväng. Ärtan borrar gärna ner sig lite och jag blir lite för noggrann och passiv i ridningen. Men idag stämde det jättefint. Superskoj! 
 
Imorgon är jag ledig. Blir dock att tvätta lite, putsa och brodda inför tävlingen på söndag. Jobbar nämligen hela lördagen.
 
 
 
 
Hon är så söt med sina framben:) 

Såhär i os tider

Vad sägs om 100 m stallgångsrace;) erkänn att vi har låååång stallgång, haha! Det blir en del traskande fram och tillbaka...


Svettigt värre

Intervallträning på fältet, ärtan löddrig av svett men lika het och glad för det:)


RSS 2.0