Bilder

Bilder från tävlingen. Tyvärr lite suddiga, men skoj att ha iaf! Fick än en gång bekräftat att hon hoppar som en gudinna!! Att piloten sitter som en hösäck sen, det är ju en annan fråga. I veckan ska jag banne mig träna på min sits genom att hoppa lite serier.
Kolla frambenen:)
Hoppar lite högre än vad som behövs,hihi!
Sista hindret som vi rev:(
Glädje! Speglar väldigt bra vad jag känner för den här hästen. Totalt glädje!

Slappdag...

... idag har jag och muffin en riktigt slappdag som delvis tillbringas i soffan med film och popcorn:) Sedan blir det stallet såklart och till pärlan. Putsade och tog hand om alla saker igår kväll, hatar skitiga saker, men framförallt att komma till stallet och veta att jag måste ställa mig och plocka iordning det första jag gör! Blir en lugn uteritt för våran del idag. Röra lite på musklerna bara:)
Var tog sommaren vägen? Drömmer mig tillbaka till Italien och bjuder på lite blandade bilder...
Och några från underbara Skåne,Österlen och Simrishamn...

Tävlingen

130 A:0 - 4 fel
Åkte som sagt till Gamleby och deras nationella tävlingar för att rida en 130 klass. Var som sagt en A:0 och Ärtan gick som en klocka hela vägen. Tyvärr åkte bommen på sista hindret ner, så synd. Hon förtjänade verkligen en felfri runda. Kom precis utanför placering:( Alltid lika surt. Men glädjer mig över ännu en fin 4 fels runda i 130. Nu ska vi försöka planera in lite mer tävlingar i höst och förhoppningvis starta några 140! Helt plötsligt känns allt så lätt och hindren känns väldigt låga. Jag vågar utnyttja galoppen och vågar vända.
Banan igår var inte särskilt bra. Varken underlagsmässigt där den var tung och djup på vissa ställen men även hur hindren var placerade. Det fanns liksom ingen logik i hur de var vinklade och placerade. Gav inget flyt och vägarna var konstiga. Inget bra betyg till Robert Fritz som banbyggare! men den stora fina banan borde det gå att bygga väldigt roliga och utmanande banor.
Nya tränset... i färg på bilden under,bara älskar det:)Nosgrimman är från Globus och riktigt fin faktiskt.


En reflektion från dagen- Var har dressyrarbetet tagit vägen hos ponnyryttare? Så mycket slitande och dragande och dåliga vägar var längesedan jag såg. Vad hände med att planera sin ridning, vägarna, lugn och låg hand? Vad ledsen man blir! Tyckte verkligen synd om många ponnyer och deras munnar. Vad tänker föräldrarna med egentligen? Och detta skulle vara en nationell tävling?
Snälla Sofia följde med och tog lite bilder, de kommer senare i veckan när jag fått dom:)

Lycka

Det här med ridning är verkligen upp och ner. Ena dagen svävar man på små rosa moln för att man fick det där perfekta språnget eller den där perfekta samlingen....andra dagar kan ridningen kännas skit och pannkaka!

Idag var ett sådant ridpass när allt kändes superbra, ren och skär lycka. Lycka över att jag har möjlighet att få rida varje dag, att få äga en egen häst som är min bästa vän och livskamrat, att hela tiden få utvecklas och lära mig nya saker inom ridningen:) Önskar att alla kunde få känna den glädje hästar och ridning ger en:)

Först hade jag planer på att skutta lite inne i ridhuset. Utebanan är på tok för blöt och djup för att hoppa på nu efter allt regn. Men var en till som skulle rida samtidigt och vill inte störa, kan hoppa någon annan dag istället. Omtänksamt va;) La istället ut 3 bommar på volt som jag satt och skuttade över. var 8 meter mellan bommarna och jag varierade med att rida i trav-galopp. I galoppen ville jag fokusera på att ha ärtan framme för skänkeln. Hon är specialist på att krulla ihop sig och minska galopplängden för varje steg som går och försökte som sagt att verkligen tänka på det idag. Gick riktigt bra, men i början märkte jag att hon inte var framme i handen. Avstånden stämde inte riktigt och i traven la hon gärna in ett steg till....istället för att länga steget och "strecha" över. Men överlag ett m,ycket bra ridpass med en nöjd och frustande pålle. Red ca 35 minuter ganska intensivt med en kort skrittpaus mitt i.

Det bästa av allt med hela ridpasset var att det gick att trava av:) Big deal tänker ni, men Ärtan blir oerhört stressad och taggad efter ett ridpass, har svårt att slappna av helt och pinnar gärna på. Brukar nästan alltid därför skritta av henne istället. Fungerar bättre. Men idag var hon så fin även när jag avslutade i trav...min lilla pärla:)

(Red på ett tvådelat bridongbett med små bettringar samt achennosgrimma)


Gammal bild...känner att det är dags för nya snart. Kommer förhoppningsvis i helgen:)


Jag blir bara så ledsen...

... när människor skaffar djur och sedan inte tar hand om dem. Okunskap eller av ren lathet?
Kan dra några korta exempel som har hänt de senaste dygnen:
-7 hästar i blandade åldrar som går i "sommarhage". Ganska stor hage, men näringsfattigt gräs och ingen direkt skog som skyddar mot vatten och vind. Alla hästarnas hull är under ALL KRITIK! En unghäst ska ha stor och tjock gräsmage efter att betat hela sommaren, inte vara så urholkad att revbenen syns och helt kantig över rygg och baken:( Att det dessutom står med i princip inget vatten gör mig uppriktigt jävligt förbannad!! Två ggr har jag ridit förbi där och båda ggr har det funnits ca 3 cm av skitigt brunt vatten i badkaret. DET ÄR INTE OK! Så behandlar man inte hästar, inga djur överhuvudtaget!!! Att han som äger hästarna dessutom ska vara "kunnig" med hingsstation, tävlingsmeriter till svår klass och en välkänd uppfödare....ja jag behöver väl inte skriva mer, ni förstår själva!

- Hur kan man få för sig att tömköra en häst helt fel inspänd (iaf efter hur jag har lärt mig!) dessutom med inspänningar och i nästan 1 timme utan paus? Att inte låta hästen hämta andan, pusta och vila musklerna ens en enda minut är bara korkat? Men det är klart, hästen kan ju inte protestera med både inspänningar och tömmarna spända så de får effekten av en graman! Att dessutom ha mage att jaga på hästen med långpisk skapar bara spänning hos hästen och motverkar ju hela syftet med tömkörningen... ridningen överhuvudtaget. Visst hästen länger på steget, men är spänd i hela nacken och ryggmuskulaturen! Okunskap ända ut i fingerspetsarna:( Varför är ridfolk sådana himla besserwissar??? Varför inte fråga om hjälp och råd om man är osäker

"Jag kan och vet bäst attityd"

Vi kan alltid lära av varandra!

- Av ren lathet låta endast fylla på vattenhinken halvvägs. Vi har inte vattenkoppar utan kör med hink istället. Fungerar fint för mig, då vet jag hur mycket vatten Ärtan får i sig. Då gäller naturligtvis att man häller ur det gamla vattnet, skrubbar hinken och fyller på hela hinken med nytt fräscht vatten. En häst kräver mer vatten än vad en halvfull hink ger. Att då av ren lathet enbart fylla hinken halvfull gör mig oerhört ledsen, särskilt när man kommer på morgonen och 3 hästar står helt utan vatten! Ärtan står med dubbla hinkar "just in case". Sällan hon dricker upp allt, men då vet jag att hon alltid har vatten! Varför skaffa djur om man inte bemödar sig att ta hand om dem?

Precis som Evelina tog upp i sin blogg för ett tag sedan så är det för lätt att skaffa häst, djur överhuvudtaget, och det är djuren som i sin tur får lida!


Ledig!

Idag är det en ledig dag som står på schemat. Skönt! Känner verkligen att jag behöver det. Blir lite hushållssysslor, tvätta, städa och handla lite. Handla själv måste vara det tråkigaste som finns,eller??

Igår var planen att rida ut, kände att både jag och Ärtan skulle behöva det...rensa tankarna lite och bara flyga fram i kravlös galopp! Men OJ vad det blåste igår och för att inte tala om hur mycket det började regna. Valde ridhuset. Mest skrittjobb, samla, flytta och sedan halt. Och lite avslappnande uppmjukande galopparbete direkt. Ärtan var minst sagt på hugget (när är hon inte det??) Men efter ca 15 min slappnade hon av fint och lyssnade på varje förhållning. Skoj när man märker resultat:)
Igår red vi på det raka bettet med engelsk nosgrimma. Lite grejande med tungan men inte så farligt! Idag däremot hoppas vi komma ut på en uteritt om vädret tillåter!
Det blir tävling i helgen,tjoho! Var återstår att se. Lutar åt Gamleby och en 130 hoppning, eller Finspång. Har inte bestämt mig ännu. Avståndsmässigt är det nästan samma men skulle vara skoj att rida en nat 130 istället för reg. Snälla sofia följer med iaf!

Jogga

Igår fick Ärtan en välbehövlig promenad efter tävlingen och idag stod lite joggning i ridhuset på schemat. Mest rulla runt i rund låg form med fokus på avslappning. Trodde hon skulle vara lite mör i musklerna efter helgen men hon var samma glada, heta,pigga, överladdade pålle som hon allid är:)
Red med det nya FB tränset och remontgrimman. Köpte en skitsnygg remontgrimma med matchande spännen från Globus (har jag nämnt det??) Jättefin och kostade bara 240 kr!Skulle ju tävlat Finspång i helgen, hade tänkt efteranmäla mig. Men ångrade mig när jag såg deras efteranmälningsavgift. 100 kr!! per klass, lite väl magstarkt. I NYRK tog de 75 kr, mer acceptabelt. Och dessutom kostar vet.besiktningen 150 kr(!!!). Hutlöst att ta ut sådana summor. Jämför med NYRK som tog 70 kr. Visst nu är det väldigt lite starter i Finspång, men det ska ju inte drabba oss ryttare. Skulle jag anmäla till 130 klassen blir det totalt 270 kr + 150 kr besiktning...lite väl för att åka och tävla. Att det dessutom bara är 8 starter i 130 klassen kommer ju medföra att premierna halveras. Så OM man väl skulle lyckas att knipa en placering får man ändå inte startavgiften tillbaka:(Får helt enkelt avstå. Synd att jag inte kan rida i Linköping helgen efter. Jobbar ju hela helgen, ska kolla om det är möjligt att byta något pass. Hade varit skoj nu när hon känns så fin:)
Nostalgi...

Självklart satt man bänkad när det var nypremiär på fångarna på fortet! Vadå nostalgikänsla. Minns när man var liten och satt bänkad framför teven varje fredagkväll, underhållning på hög nivå om någon frågar mig! Nu var det kanske inte riktigt så skoj som man tyckte det var för 15 år sedan, men helt ok sätt att börja teveveckan på:)Gunde är störtskön, Mangnus är apstark och Marie Svan var ju vig som en och annan akrobat. Kunde snabbt konstatera att jag inte skulle klara många celler direkt *harkel* Är höjdrädd,spindelrädd, dålig simmare, inte särskilt stark, osmidig som ett kylskåp, inget särskilt ljushuvud när det kommer till gåtorna heller! Trivs bättre i soffan hemma:)

Mitt allt

Photobucket

Problem!

Blir galen på allt som har med kameror och datorer att göra,suck! Nu har vi råkat filma i "fel" läge på kameran så då går de ej att få in i datorn (har en Mac) utan att man konverterar dem till det andra formatet....eller något sådant. Inte så konstigt med andra ord att de inte går att få in på datorn. Hur man gör har jag ingen aning om, suck:( Trist för har flera filmer som jag skulle vilja lägga in på bloggen. Men nu vet vi iallafall att vi inte ska filma i AVCHD läge utan i rörl. JPEG. Sämre kvalitet men ploppar in på datorn på en gång man stoppar i sladden. Ska hem till föräldrarna att se om det är annorlunda med en PC, annars får min bror som är datasnille försöka fixa det.
På något sätt måste det väl gå,eller?
Fick iaf fina bilder av snälla Malin från båda klasserna:)
Är så himla nöjd med min älskling. Rev ett hinder på hela dagen och det var hon knappt i, osis! Var två långa banor med dubbla kombinationer i båda klasserna, alla distanser stämde perfekt och jag fick till en målmedveten konsekvent ridning!

Tävling

Jättetrött så imorn kommer ett längre inägg med förhoppningsvis lite filmer (om jag får in dem på datorn!) Ärtan har varit strålande hela dagen.
Resultat:

120 A0:A0- 0+ 7 fel. 17placering.
Dundermiss från mig i omhopppningen. Ärtan rörde inte en bom men piloten glömde banan,suck! Fin känsla!

130 A:0 4 fel
Ruggigt fin runda med en bom som trillade av på hinder nr 8:a. Ärtan var så himla reglerbar och vi hade jämnt flyt genom hela banan. Ganska snabb tid som skulle räckt till en 5:e placering om bommen legat kvar:)

Full fräs

Igår var det uteritt som stod på schemat. Hade planerat att rida ut själv, men fick sällskap av en i stallet. Var hur längesedan som helst jag red ut tillsammans med någon. Fördrar att rida ut själv för då kan jag styra tempo och vägval mycket bättre. Ärtan blir lätt så stark och stressad när de är fler hästar med! Men igår red vi som sagt ut tillsammans med en annan pålle:)
Valde en bra runda som man kan galoppera mycket. är helt perfekt då hästarna blir ordentligt framskrittade på både grus och asfalt innan man kommer till klippta gräsvägar!! Blev mycket galopp och de var himla busiga. Lät pållarna sträcka ut den sista galoppvägen och jisses vad det gick. Var lite orolig för Mickan där ett tag, såg bara i ögonvrån hur hennes häst la på den ena jättebrallen efter den andra,haha!Själv är jag lyckligt lottad att ha en häst som i princip aldrig har bockat.
Tror det är nyttigt att verkligen låta hästarna sträcka ut ordentligt ibland, med tanke på att man sitter och samlar och trycker ihop dem i ridhuset för det mesta! Det var fyra nöjda hästar och ryttare som kom tillbaka till stallet vid 19.30 igår:)
Kvällen blev ännu mer perfekt när älsklingen hade köpt med sushi hem, yeeee!!
Idag står det städ och tvätt på schemat. Stryka borde jag också hinna med! Sen ska jag hämta transporten som varit på service i Mantorp. Blir nog en titt förbi travshopen också. Ska se om jag hittar en snygg brun remontgrimma till mitt Frank Baines träns!

Hoppat

Idag hoppade jag lite ute i paddocken. Ärtan var minst sagt på hugget, men när är hon inte det:) Kände att både jag och pålle behövde få några högre språng innan söndag, annars kommer hon plöja hela banan. Ställde upp räcke räcke med 16,5m mellan samt lite andra fristående hinder i varierande höjd. Hon var faktiskt väldigt fin och rapp i benen och jag fick till ganska bra ridning. På henne måste jag bara våga hålla mig iskall och mest sitta, svårt när man samtidigt ska behålla galoppen. Jag måste komma ihåg att galoppera!

Avslutade med att hoppa upp henne på ett räcke med bom framför. Två korta språng och räcket på ca 150. Första gången blev hon nog lite chockad att jag höjt (var ett tag sedan hon hoppade på den höjden!), rev ganska grovt för att hon inte var snabb nog i fram och längde galoppsprången. Andra gången var hon klockren! Så skoj! Men pust vad svettigt det var. Både jag och Ärtan löddrade av svett!

Dock är jag lite konfuderad över vilket bett jag ska ha på söndag. Idag red på på gag-bettet med bara en tygel, det blir för skarpt, men med dubbla tyglar kanske i 120 klassen...och ett vanligt tvådelat med martingal i 130 klassen. Ärtan är så känslig och har jag för skarpt på henne bromsar hon upp så mycket självmant och distanserna blir svåra att reda ut. Bättre att ha lite driv i henne och mest försöka hänga med!

I helgen har jag hästskötare med,tjoho på den:):) Snälla Sofia följer med så blir nog både film och bilder, och Sofias snälla mamma ska göra fina Flyingeknoppar på Ärtan!


Dubbelt upp!

Har haft hand om Ärtans granne i två dagar nu. En riktigt grispelle i boxen vill jag lova. Det tar evigheter att mocka till honom, medan Ärtans box går på några minuter. Annars tycker jag inte att det är så stor skillnad att ha en eller två. När jag väl packar två höpåsar kan jag väl likaväl göra 4,eller? Det är väl när det kommer till själva ridningen som man märker skillnad i tidsåtgång. Särskilt om man gör allt själv också! Jag skulle gärna ha en pålle till, en 3-4 åring att utbilda. En som inte har behov att ridas varje dag. Men det får bli i framtiden när ekonomin tillåter att ha två hästar inackorderade,pust!

Putsade upp det nya tränset och provade på Ärtan...det är sååå fint:) Ska bara köpa ny nosgrimma, blir att beställa från england. Och sen skulle det vara skoj att piffa upp det lite med ett glittrigt pannband av något slag:) Bild kommer de närmaste dagarna!

Anmäld

Nu är vi anmälda till NYRK i helgen. Efteranmälde mig till 120-130, får se om jag rider båda, eller bara en klass. Har känslan av att hon kommer behöva springa av sig lite så är nog nyttigt att rida 120 med:)

Anmälde mig även till Finspångs reg helgen efter, 120-130 där med. har faktiskt aldrig varit och tävlat där, hoppas det är bra. Grundplanen var ju Gamleby, men skippar derbyt så då passade Finspång bättre!

Full rulle, uppe med tuppen...

Hela helgen har det varit full rulle. Ridningen har gått SUPER! Wow känsla på dressyrpasset både i torsdags och imorse. I torsdags valde jag att lägga ut mycket bommar. Både travbommar på böjt spår, galoppbommar och bommar på volt...samt två små små lydnadshinder. Har helt förträngt hur oerhört bra bommar är för att få en mer fokuserad och konsekvent ridning! Ärtan var helt med på noterna och jobbade på bra hela passet. Red på gagbettet med dubbla tyglar. Lagom skarpt och ärtan gillar det verkligen. Idag red jag på det raka bettet och vi trimmade ca 30 minuter i ridhuset.
Tvärt om vad jag känt de senaste ridpassen var travarbetet bättre än galopparbetet. Flyttade mycket bakdel, samlade och längde steglängden, samlade, flyttade framdelen osv. Mjukgörande basicarbete med andra ord. Eller helt perfekt lösgörande arbete för en hoppe-häst;)
Efter helgen kan jag konstatera:
A: Inception måste vara en av 2000 talets bästa filmer!
B: Jag har underbara föräldrar och svärföräldrar som ställer upp och stöttar när det behövs
C: Att jag nog aldrig kommer sluta med hästar och ridning, det ger så mycket tillbaka!
Dags att stressa iväg ut till föräldrarna en sväng för att hinna umgås med mina underbara småkusiner från Sthlm, sedan vila några timmar innan det är dags att gå på nattjobbet!
Funderar på om jag ska anmäla mig till NYRK, hhuum har inte bestämt mig ännu. Hinner inte träna på onsdag (skulle behövas!) och är dessutom osäker på vad för klasser/klass jag ska hoppa. Är lite inne på att ge henne en lätt rolig tävling där hon kan leka runt, typ hoppa 110-120, men samtidigt leker hon runt 130 med? Där är det bara hhhum...piloten som ska hänga med;) Ska jag hoppa en klass, eller två klasser. Kanske blir en 120 klass för sedan ta beslut om hon ska gå 130 klassen med. Tål att tänkas på!

Hockey!

Äntligen drar hockeysäsongen igång, som jag har längtat! Visserligen bara lite försäsongsmatcher, men skoj ändå. Ikväll ska jag, älskling och brorsan till Tranås för att se Malmö möta HV:) Skojsigt värre. Ärtan får vila idag, gick så himla super igår och blir lite stressigt att hinna med allt idag.
Igår började jag med att rida ut en kort runda på 30 minuter,lite trav och lite galopp. Fortsatte sedan på utebanan och jobbade henne i galoppen med tempoväxlingar och flytta bakdel. Avslutade med att skutta några lägre språng och JISSES vad hon hoppade. Höll på att åka av. tror jag måste öva upp min balans lite. På söndag ska jag försöka hoppa några större språng!
Fick bli en bild på fina Gimli, som är till salu! 7 år efter Cagliostro,lovande och ärlig hopphäst!

Ridning i åska..

.. tur att man har ridhus runt knuten! Fy fasiken vad det regnade och åskade igår när jag skulle rida. Tur att man har en häst som inte bryr sig så mycket. Var ganska mysigt att kunna sitta inne i ridhuset och trimma när regnet fullkomligt vräkte ner utanför. Nyharvat, nyvattnat och med bra musik i högtalarna:) Hade planer på att hoppa igår men vi var tre som skulle rida samtidigt (när hände det sist egentligen??) så valde jag att skjuta på det!
Ärtan var fin dock lite okoncentrerad. Sprang och gnäggade efter en annan häst som står i stallet. Hon är jättebrunstig och har fått för sig att hon är kär i ett av de andra stona,suck!
Red på rakt bett och achennosgrimma. Började i en väldigt låg form i lugn takt för att sedan plocka upp henne lite och kräva mer bakben. Traven var riktigt fin, galoppen med till en början. Sedan blev hon lite matt i kroppen. Avslutade dock bra!

It´s my birthday...

.Inte riktigt än kanske! Men dags att skriva önskelista. Har alltid massa saker jag önskar mig, måste gallra och skriva prioritering bakom,haha.
Men högst upp på listan står ett par klassiska Blundstone. Finns väl inget snyggare och mer bekvämt mode under höst och vinterdagar,klassiskt tidlöst!  Countrystyle så det förslår med Barbour och Blundstone, thats me!!!
Andra saken på min önskelista är ett par nya solbrills... Kommer önska presentkort på en butik jag vet har massa läckra modeller. Tror jag ska satsa på något klassiskt, Dior, Chanel, Prada eller Gucci. En snygg retroaktig big-size modell. troligtvis svarta...
Böcker, L.C-Sweet little lies och Meyers-The Host
Nr 3 på listan. Parfym. Armani Gold eller Dior Addict
Nr 4 på listan, smink!
Nr 5 på listan, mysig tjock kofta att ha på kvällarna!
Självfallet en massa andra saker man skulle vilja ha, typ ett nytt A.S schabrak, nytt HW täcke, grooming grimma, blingpannband osv. Men måste ju som sagt gallra lite i önselistan. Däremot funderar jag på vad jag ska önska mig av mina föräldrar..hhum. Tål att tänkas på...kanske kan fjäska mig till en LV partyväska??! Men måste nog vara väldigt snäll då,haha!FYNDAT!

Har fyndat något som jag egentligen inte behöver, men kunde inte låta bli...hihi! Ett nytt träns. Och inte vilket träns som helst utan att mjukt fint av bästa läderkvalitet. Ett FRANK BAINES:) Jag är helt överlycklig. De tillverkas inte längre, och att då hitta ett som är helt nytt hör inte till vanligheterna. Att dessutom fynda det på tradera för 300 kr!!
Ärtan har nämligen haft ett sådant träns innan, under 7 års tid använde jag det och wow vilken kvalitét. När vi köpte det DÅ kostade det 1600 kr....så man kan verkligen snacka fynd. Tyvärr var det med pullarnosgrimma till, är lite smått allergisk mot det...men finns u så många fina nosgrimmor man kan byta ut den med:)
Mitt träns är i snygg havannabrun färg(precis som på bilden!) fast med mer rundade mässingspännen istället för silverspännen. dagen kunde inte börjat bättre:)

Värdelös...jag vet!

Mitt bloggande har varit värdelöst sista tiden. Haft på tok för mycket att göra, dvs jobbat som en tok. Men jag ska verkligen inte klaga, gillar mitt nuvarande jobb. Serviceminded ända ut i fingerspetsarna;)

Tänkte tips om ett riktigt smart (verkar vara det iaf!) täcke från Horseware. Rambo Optimo. Efter att ha tillverkat täcken i åratal så har de ÄNTLIGEN kommit fram till vad jag tror, är en riktigt smart lösning. Äntligen blir det slut på illasittande täcken med skav på bogarna. Hästarna kommer kunna röra sig fritt och ledigt! Ja vad är det för speciellt med detta täcke då, kanske många undrar? JO, täcket är i två delar! Precis som oss människor så ser inte hästen likadan ut framtill som baktill, HW har därför tillverkat ett täcke med revolutionerande rörelsefrihet framtill, eftersom den inte sitter samman med bakstycket, som ligger mer slimmat mot hästens kropp:) Svårt att förklara med man ser det ganska tydligt på bilden. Kommer säkerligen kosta multum i Sverige, men i England finns det för 266 pund (utan halsdel)Är ett riktigt tjockt vintertäcke 400 g och finns i grått/svart eller beige/brunt.

Behöver jag säga att ÄRTAN VERKLIGEN VILL HA:)Förövrigt har hon gått riktigt bra flera dagar i rad nu. Trots att det verkar vara någon storbrunst på gång i stallet. ALLA stona är helt konstiga, keliga, gnäggar och har sig. Idag red vi ut en riktigt lång runda, med massa stärkande galopparbete. Imorgon blir det att hoppa någon typ av serie i ridhuset eller bom-8m-räcke-8m-bom. Dvs två korta galoppsprång som ska vara i en kort energisk galopp med hög frekvens...för att verkligen få hästarna att trampa under sig och hoppa upp sig. Bommen bakom är perfekt för hästar som gärna drar efter hinder.

Hoppning

Idag ska jag skutta lite! Ska klura ut vad bara. Är sugen på att hoppa lite större språng, var ett tag sedan!

Fyndad!

Fyndade lite idag. Nya gagstycken från GG i snygg tobaccofärg och mässingspännen, 50%, marinblåa stilrena Pikeurstrumpor 30% och Chevinal Plus 30%.
Hoppas det blir mer nedsatt längre fram, hoppas på att kunna "fynda" en GPA kavaj. Just nu var det 20 eller 30% på den tror jag.
Bilder kommer imorgon:)
Ärtan var superfin när vi red ut idag. Grusvägarna var PERFEKTA. Blev mycket trav och galopp, bara ren konditionsträning!

Ridning

När vädret är så här ostabilt är det guld värt att ha ett ridhus. Dessutom helt för sig själv och i 20x60 mått. Kan inte bli mycket bättre ridmässigt:) I helgen har det varit full rulle, både med jobb och hemma. Underbara svärföräldrarna och älsklings moster kom på snabbvisit innan de skulle bege sig upp till Sthlm. Härligt att umgås lite, även fast det inte var så länge sedan vi var nere på semster. På lördagen fick Ärtan gå lite lätt. Red ut och galopperade på en grässlinga som finns i närheten. Helt perfekt nu när grusvägarna varit så hårda!

I söndags ställde jag upp ett litet hinder för att hoppa på volt. La ut bom både framför och bakom för att bromsa upp lite och tvinga henne att sätta under sigm och vara formad runt skänkeln. Ärtan är inte världens smidigaste när det kommer till att svänga så är perfekt att träna lite sådant när jag rider hemma. Det märks dock att hon blir lite "frustrerad" över att behöva "forma" sig... "hallå, jag vill bara framåt...snabbt!"
Hon gjorde det riktigt bra tillslut och jag är nöjd över att kunna hoppa henne några språng på vanligt tvådelat och achennosgrimma. Tog bort bommarna och höjde upp till 110 höjd (ärtan har inte hoppat högre än 60 cm sedan juni). Gisses vilken överlycklig pålle:) Skoj att se att en 15 årig dam fortfarande har sådan hoppglädje! Hon hoppade runt,högt och väldigt väl så nöjde mig med två språng. Ska hoppa lite större språng med fokus på linjer torsdag!Idag trimmade vi lite i ridhuset, utan hinder framme. Hon blir mycket lugnare då och var riktigt rund och bärig idag. Jag försöker alltid skritt-jobba igång henne innan jag börjar kräva desto mer. Red ca 20 minuter med mestadels galopparbete. Ett bra tips för att stärka galoppen och bakbensmuskulaturen är att lägga dig på stora mittvolten. Skritta med bra framåtbjudning, samla upp och fatta rättvänd galopp, galoppera 4 steg, sakta av till skritt (hitta framåtbjudningen och stödet i handen!), fatta förvänd galopp, galoppera 4 steg, bryt av till skritt osv....

En superövning som tränar hästen på ett bra sätt samtidigt som man själv som ryttare måste vara lite aktiv:)
Bildbomb på världens bästa vovve

(särskilt till Linn, men såklart även alla andra som fastnat för denna underbara hundras!!) Bilderna är klickbara!

RSS 2.0