Står det REA ska de vara REA

Charlies brukar alltid ha bra rea, men hittade faktiskt ingenting som var något att ha. I princip inga schabrak som var på rea...det som var nedsatt var Animo och GPA kavajer (men det har jag ju redan en,hihi!) Men skulle visserligen inte tacka nej till en marinblå eller brun Animo...även den gråa var döläcker!

Provade lite tävlingsskjortor, vill ha en basic vit, slimmad och stilren. Kingsland blev dock lite tråkig utan knappar i halsen. Ska leta vidare efter en Equiline eller HG tror jag!

Däremot fanns det lite Equiline lindor till fyndpris. Tyvärr bara i någon skum grön/blå färg. Hade det varit vanlig grön skulle jag lätt köpt ett gäng. Fanns både i elastiska, fleece samt elastiskt+fleece för bara 99:-/paret.
Det är riktig rea!

Sen kanske det berodde på att vi hade lite stressat med tid också...

Ska beställa ett ett snyggt A.S schabrak för lite julklappspengar:)

Inne på färgkombinationen

Grått schabrak- royalblå kant,orange,vitt eller silver passpoal
Grått schabrak- royalblå kant, gul och ljusgul passpoal

Får se vad jag kommer fram till! Blir en tur till Sharpman för att gotta ner sig i färgpärmen:p

Julen över för denna gång

Har fått så mycke fint i julklapp! Är verkligen nöjd med årets jul:) dock inte så mycke hästsaker, men det kan ju bero på att alla i min närhet redan anser att jag har för mycke, hihi! Imorgon bär det av hemmåt igen, längtar efter ärto!!!

Schnee

Har ställt mig frågan när det egentligen ska sluta snöa???

Det tycks aldrig ta slut. Ärtan har fått byta hage för kommer det mer snö finns risken att hon bara traskar ut. Går nu i en hage med a-staket, säkert och bra. Dessutom ligger den hagen lite mera vindskyddat än de andra!

I natt jobbar jag. Känns lite onödigt att ha öppet eftersom det bara är några få gäster som bor såhär innan jul.

På grund av det kommande snöovädret som de varnar för kommer vi försöka åka direkt när jag slutar på torsdag morgon. Jag får helt enkelt sova i bilen! Men det ska väl gå bra det med. Bara att ladda podden med lite skön musik, ta med kudde och filt!

Hoppas vi lyckas ta oss neråt välbehållna.

Ska bli så mysigt med lite julfirande. Äta gott (bortser från själva julbordet), mysa, spela spel, dricka glögg och öppna julklappar,hihi:)


Såhär frånvarande var snön nere i skåne förra julen:p Bilden är tagen på juldagen!

Filmklipp från förra veckan...

...när vi småskuttade i ridhuset. Fy fasiken vad kallt det var. Minus 17 grader. Kände inte mina fingrar och var helt genomfrusen, därav den kassa sitsen och handen,haha!
Notera att jag sitter med ett big smile... total glädje att rida och hoppa den här hästen:):)

Jävla skitdag

*Kan sammanfattas med att Ärtan trampat sig IGEN, när tar detta slut????
*Och att huset vi skulle kolla på i jul, mitt drömhus blivit sålt,snyft!
*Att jag är trött och håller på att bli förkyld såhär lagom till jul!
*Att det är djävulskt kallt och jag är less på detta väder!
Jag vill bara gå och lägga mig och dra täcket över huvudet!

Trött

Idag är man skapligt seg.
Kom hem sent från föräldrarna igår. Skönt att bli lite bortskämd och slippa laga mat själv:p
Massa julklappar fick vi med oss. Jag är väldigt nyfiken på vad det kan vara mamma hittat på (för ja, det är mamma som fixar alla julklappsinköp i vår familj,haha!)
Försöker tänka ut vad jag önskat mig och vad det skulle kunna vara. Hoppas på något fint:)
På tal om julklappar.
Tanken var att jag skulle fått en jättefin vit tävlingsskjorta från Spooks, men svärföräldrarna har verkligen gjort allt för att hitta den. Är slut hos återförsäljaren i sverige och är även slut hos leverantören i holland, snyft!
Den var ju verkligen så fin, och skulle passa min GPA kavaj helt super. Får köpa den efter jul när den kommer in istället. Jag behöver verkligen en vit tävlingsskjorta!
Älsklingen beklagade sig över hur mycket dåliga webbshoppar det finns. "Varför kan de inte samla alla bra märken på ett och samma ställe, så slipper man söka som en idiot på nätet!"
Skönt att han vet hur kräsen jag är när det gäller vilka märken jag gillar och tycker är snygga:p
A.S schabraket som endast kan användas med den gamla blå kavajen,snyft!

Andra märken jag gillar och kan tänka mig utrustning från:

*HG
*Frank Baines
*Butet
*RG
*Equiline
*HW
*Bucas
*z-täcket
*J van D
*Mia´s
*Eskadron
*Dyon
*Tolga
*GPA
*CWD
*Charles Owen
*Sprenger
*Roeckle
*Pikeur
*Parlanti mfl...
Märken som jag inte alls gillar designen på:

*John Whitaker (alltså finns det fulare schabrak??)
*Equest (samma som ovanstående och vilket pris också!)
*Veredusskydden
*Hööks täcken (sämst passform för dyrt pris!)
*Sjöhagen (mycket trist passform på schabrak och täcken!)
*Kingsland (fattar inte hypen kring detta märke!)
Finns många fler märken som verkligen inte går hem hos mig! Men r ju tur att smaken är olika så att alla ryttare och hästar inte ser likadana ut:p Härmapor finns det gott om som det är!
BTW.Igår skickades Ärtans nya täcke från z-täcket. Wiii! Hoppas det hinner komma innan vi åker!

Ärtan fick vila igår. Benet såg mycket bra ut. Kanske beror på all snö som ligger i hagen!
Mockade och fixade bara med henne igår och det var inte så poppis. Hon vill arbeta! Grundplanen var ju att hon skulle hållas igång i jul och över julen, men nu när hon sparkade sig (IGEN!) får det bli lite småvila även över jul. Kommer ändå bli lite hackigt i samband med flytten. Hoppas på att komma igång med tävlingarna i slutet på februari:)

Upp som en sol och ner som...

Ner som ja, jag vet inte vad...
Idag när jag skulle göra iordning Ärtan för ett ridpass upptäckte jag en svullnad på vänster bakben,suck och blä.

Förra gången var det höger bak som råkat få sig en smäll, men nu är det alltså vänster. Inget sår men såklart lite ömhet. Fortsätter och borsta och upptäcker ett relativt stort sår och svullnad även på vänster has:(

Antagligen en spark. Idag bestämdes det nämligen att Ärtans gamla hagkompis skulle flytta tillbaka och gå med Ärtan...pga av en del olika omständigheter. Snäll som man är säger man inte ifrån (inser nu att jag borde stått på mig!)

Grejen är att de har gått i hop i snart 3 år och utan särskilt stora problem. Det är först nu som han börjat valla henne, bita och dra i täcket och vara allmänt "pain in the ass"...

Ärtan hade till råga på allt börjat brunsta och tydligen hade han även varit på henne och klättrat. Hur mycket sanning som ligger i det och i vilken omfattning vet jag inte eftersom jag hörde det genom en annan!

Så nu är det DEFINITIVT ensamgående som gäller för Ärtan. För all framtid. Jag tänker inte riskera mer onödiga småskador. Visst det kan hända även när hon går själv (med tanke på att hon springer en del i perioder)men nu vill jag verkligen ta det säkra före det osäkra.

Förhoppningsvis är det ingen hälta utan går över på några dagar så vi kan sätta igång igen. Det som gått så bra de senaste ridpassen!
Idag har dagen annars mest kretsat kring julen.
Jag fullkomligt älskar julen och tillsammans med älskling har jag slagit in de sista klapparna till min familj. Jon får stå för rimmandet, jag är USEL på det:p

Imorgon blir det middag ute hos föräldrarna för att byta lite julklappar!

Annars "laddar" jag nu för ankomsten av en "jobbig" och krävande gäst, pust! Då är det bara på med det STOOORA smilet och fjäska på;)


Från ett snökaos till ett annat...

Äntligen hemma från ett snöigt Skåneland...
och vad väntar här hemma om inte ännu mer snö,suck!

Om det så bara hade varit för snön, men blåsten ställer verkligent till det om man har hästen mitt ute på "slätta".
Lägg därtill en bonde som tagit sig vatten över huvudet när han erbjudit sig att sköta vägunderhållet
(mot betalning vill säga!)

Idag höll jag på att köra fast flera gånger pga drivor som lägger sig rakt över vägen. Till skillnad från i Skåne är de som plogar här totalt inkompetenta. Redan i onsdags var det plogbilar ute på de flesta vägarna runt simrishamn för att ploga upp vallar på de ställen som är mest utsatta, tänk om det kunde ske här också?

Vad resulterade skånetrippen i då?
Boende till oss.Nopp
Stallplats nr 1. Nopp
Stallplats nr 2. JAA!

Lägenheten vi skulle kika på i ystad lät bra via mail. Fräsch 3:a renoverat badrum och vita köksluckor. Synd att de glömde nämna att kökslockorna var från 80-talet, hängde på sniskan och mer smutsgrå än vita,hhuum...
OCH att lägenheten hade total insyn från båda hållen och höll en snittvärme på ca 15 grader!Skabbigt som bara den i både väggar och tak.

Nej tack!

Stallplats nr 1 gav ungefär samma känsla. Har aldrig sett ett så skitigt stall och jag är ändå van vid det mesta. Stallet behöver inte vara fancy och nybyggt men se åtminstone till att det är rent och lite ordning. Sadelkammare (om man nu kan kalla det för det???) var helt utan värme och även den fruktansvärt skitig. Det fanns noll förvaringsutrymmen. I princip en sadelhängare och en tränshängare!! Skulle tydligen finnas spolsilta med varmvatten...JO VISST fann det...MEN den fungerade enbart sommartid sen var vattnet fryst:s

Ridhuset var minst lika skitigt, hindermaterialet som det "fanns oerhört gott om varierande hinder" var inslängda i ett hörn, skitiga,.gamla och äckliga.

Aldrig i livet att jag ställer Ärtan där även fast människorna i stallet verkade oerhört trevliga. Men jag måste iaf kunna förvara mina saker någonstans!

Stallplats nr 2, gav ett heeelt annat intryck redan från början:) Vi har precis samma filosofi när det gäller hästar, ridning och hästhållning. Ordning och reda, fastna runtiner, bra underlag, bra luft i stallet. Rejäla stabila hagar där man kan ha hästen själv om så önskas. Anläggningen är under uppbyggnad men jag fick intrycket av att allt går väldigt snabbt framåt.

Ridhusunderlaget var nog ett av de bästa jag känt på, med bevattningssystem underifrån som gör att vattnet stiger sakta upp i underlaget för att sedan sjuka undan. Inget mer vattnade med slangar, harvande var och varannan dag. Det var som att gå på en sandstrand och det ska bli oerhört spännande att testa rida på det:) Samma underlag kommer läggas på en ny utebana som ska byggas när snön försvinner. Än så länge finns ingen färdig sadelkammare, men en uppvärmd barack med varmvatten får fungera som en provisorisk en!

Helinackordering och det lutar verkligen åt att det är där ärtan kommer hamna:) Alla är hoppryttare vilket ska bli skoj. Förhoppningsvis kommer det annordnas en massa kurser framåt hösten,spännande!!

Och i jul kommer vi boka en visning och kika på mitt DRÖMHUS:)


Inget uppdaterande

Förrän fredag då vi är hemma igen!! Nu är det dags att börja packa lite!!! Skapligt seg efter att sovit 5 timmar bara:s

Sork

Vinterpic på min kärlek...

Titta det blev rent igen...

Någonstans bakom all lort fanns den fina oranga färgen... Tur att det finns vanish:)
Fullkomligt älskar det här Bucas Cooler täcket. Helt super både som svalkande sommartäcke men även att ha över ett ylle eller fleecetäcke om det är kallare i stallet!
Royalblått har traskat rakt in i mitt hjärta igen...
Även ett av tävlingsschabraken åkte på en tvätt. De tvättast nästan uteslutande efter varje tävling eftersom jag har "fläckmani":p
Det här kommer från Equiline och är stilrent i vitt/brunt/marinblått...

Vinterland..


Fullt upp!

.. men imorgon tänkte jag försöka hinna med att ladda upp lite nya bilder och filmer från ridturen i söndags. Var så härligt för älsklingen följde med TROTS 17 minus:p Annars kallar han sig en riktig "sunshine rider"...det vill säga, han rider bara när det är fint väder,sötisen!!

Jag hade planerat att skutta lite, men var ju ruggigt kallt. Hade verkligen ingen känsel varken i tårna eller fingrarna. Ställde därför bara upp två små kryss med ca 27 meter mellan. Försökte sedan variera antal galoppsprång. Mest fokus låg på att korta och få in så många lugna jämna språng som möjligt. Ärtan har inte hoppat på 3 veckor...behöver jag säga att hon var laddad;)

Men Oj så fin hon var!Rund och erbjöd ett härligt sug fram till bettet. Red på vanliga tränsbettet och valde även att sätta på en lite graman med tanke på att det var ett tag sen vi skuttade. Eftersom hon kan bli så het och stark vill jag inte sitta och slita i henne i onödan. Men behövde knappt använda gramanen.

Sen fick älskling ett ryck och ville rida lite. Ärtan var så där lagom uppe i varv,haha! Ärtan är en väldigt knepig häst så det är inte helt optimalt för darling att rida på henne. Men måste säga att han löste det oerhört bra! Är så stolt och nöjd över honom. Sista gången han red var i somras och då på en annan häst i stallet.

Är ganska intressant att se vilken fin och luftig galopp Ärtan fick tillsammans med Jon jämfört med mig...jag måste lätta på handbromsen tror jag;)

Nyttigt att filma lite ibland för att se om det ser ut som det känns när man rider!

 

Filmer laddas upp i morgon om jag hinner!


Snabbvisit till skåne imorn ju. Hinner bara sova några timmar eftersom jag jobbar i natt, men Jon kör ner så jag kan sleepa i bilen. Idag har det varit full rulle med luciafirande i Tranås på Jons jobb. Mycket fikande och lite jobb,haha!


Lördag

Godmorgon kära läsare! Har precis avnjutit en god frulle på jobbet. Våfflor som vanligt när det är helg:p

Igår blev det ingen ridtur, helt enkelt för att jag höll på att frysa ihjäl och hade huvudvärk som sakta kom krypande. Hade ingen lust att sätta mig i ridhuset (vissa delar av underlaget har inte tagit kylan så bra så är lite fruset!) och ute blåste det snålblåst. Får bli en galopp ute i snön idag istället:) På söndag följer darling med till stallet så ska vi gymnastikhoppa lite småhinder. Förhoppningsvis kan vi få lite på film!

Min svärmor är så söt. Lämnade önskelistan inför julen igår och hennes första kommentar var "önskar ni er inget mer??Den är ju så kort" Kan ju tillägga då att jag önskat mig ganska mycket saker tycker jag!! Bland annat en tävlingsskjorta från Spooks, presentkort på Innrider till ett A.S schabrak, läppstift från Dior eller YSL, berlocker till mitt Saboarmband:)


Allting kommer lösa sig...

Nu börjar pusselbitarna falla på plats. Är ju trots allt nästan bara en veckan sedan vi fick reda på att vi faktiskt ska flytta. Nästa vecka blir det en blixtvisit nere i Skåne och på en dag ska vi hinna med att besöka älsklings nya jobb, kika på 2 stallplatser och minst en lägenhet.

Igår fick vi erbjudande om en stor 3:a på 100 kvm i centrala Ystad, så förhoppningsvis kommer boendet lösa sig snart. Känner inte riktigt att det är läge att köpa något nu med tanke på hur marknaden ser ut. Vi avvaktar och tror att priserna kommer sjunka i takt med att räntorna höjs och ev amorteringskrav införs. Hur kan folk inte amortera på sina lån??? Sen ska jag försöka styra boende lite efter vilken stallplats som känns bäst eftersom den ena är utanför Simrishamn och den andra utanför Ystad:p

Båda två stallen verkar superbra med stora ridhus som innebär bra möjlighet till träning:)

Ridning i ridhuset

Idag var jag hurtig och oerhört morgonpigg. Är skönt att vara i stallet på morgonen och pyssla. Alltid lugnt och skönt då! Ärtan hade självfallet ätit upp alla mat när jag kom...de andra hade kvar! Typiskt mitt matvrak alltså:) Hade en riktig pysselstund innan ridturen. Ryktade riktigt länge och gosade massor. Ärtan stod nöjt och smaskade, grejade med tungan och sträckte på sig.
Ridningen gick super. Egentligen var det första riktiga passet där jag krävt något efter vilan. Värmde upp i låg djup form och ganska friskt tempo. Massa övergångar för att få henne lyhörd. Jag försöker hela tiden variera upplägget och ridpassen för att träna och fokusera på olika delar i ridningen.  För att få den där extra uppmärksamheten och verkligen känna kontroll över varje steg brukar jag trava i kort trav, bryta av till skritt, skritta enbart några steg, igång i trav igen....rida några korta aktiva steg i traven, skritt...osv. Övergångar rider jag alltid varje ridpass, men det kan vara nyttigt att rida de mer intensivt och nära på varandra. Jag märker iaf stor skillnad på hur lyhörd Ärtan blir efter detta:)
Galoppjobbet känns bara superduper just nu. Särskilt vänstervarvet! Inget att anmärka på där inte:)
"Snart" är det vår och utetävlingar igen,tjoho!

Just a simple home for two...

...för att citera carrie i SATC1...
...är allt jag önskar mig! Med gott om plats för ett par skor eller två:) Jag vill ha min stora garderob, och slippa knöla in skor,väskor och kläder om vartannat.
Mitt drömhus har ett rum som skulle passa perfekt som walking closet. Tänk vad härligt att få inreda med stora djupa garderober kombinerat med öppna ytor, mysig ryamatta, stor spegel, spots i taket, wow!
Förhoppningsvis blir det att vi tar en kik på det nästa vecka. Det är vad jag planerar iaf,hihi!

Vintage

Vintage/Retro sork:p

Lite smakprov på lite vintage innan jag hunnit ta bild på min vintagemössa;)

Han är så fiiin min bebis!!

Mer shopping

Idag kom min fina pälsmössa som jag fyndat på tradera. Åhh jag är redan kär... bild kommer i morgon!!!

Kan inte låta bli att längta lite...

...till sommaren och falsterbo:) Jag tror och hoppas att den här sommaren kommer bli super. Min första sommar som skåning på riktigt. Tänk alla roliga tävlingar man kan åka på, massa nya tävlingsplatser som jag aldrig varit på innan!!
Lite bilder från årets otroligt varma Falsterbovecka...
Det HÄR intresserade Jon mest,kaninfreak som han är..men jag måste medge att det var rätt häftigt att se de små kaninerna hoppa så höga och långa hinder!

Mycke har jag varit med om, men inte det här...

...tycker varken jag eller Muffin ser särskilt skräckinjagande ut. En blond tjej med stallkläder och en tanig liten hund med luddhalsband och quiltat täcke,haha.

Men igår när vi gick på promenad kom vi till en raksträcka och längst bort kommer en tant gåendes med stavarna i högsta hugg. Så fort hon får syn på oss tvärstannar hon, blänger på oss och vänder lika snabbt som hon stannat. Börjar gå lika frenetiskt tillbaka igen. OJ, var min första tanke,haha!

Kan tillägga att Muffin gick snällt kopplat brevid min sida och han ger blanka f-n i okända människor. De tar han inte i med tång ens:p

När vi har gått 100 m till så viker vägen av och vi traskar glatt på hemåt. Då ser jag hur tanten stannar igen, vänder tillbaka och fortsätter gå "den planerade vägen"

Alltså ibland undrar man ju. Visst jag förstår om vissa människor kan ha respekt för en viss typ av hund. Jag gillar inte heller att möta stora aggressiva hundar när jag är ute med min lilla älskling...men samma hund bryr nog sig inte för fem öre om en när det kommer en människa utan hund och går.

Så här farlig och skräckinjagande är min vovve..kategorisera på en skala från 1-10;)Beställt

Nu är ett snyggt täcke från z-täcket beställt:):) Varför får man alltid lite ångest när man klickat hem saker?? Men Ärtan kommer bli sååå fin, det är jag övertygad om. Det kommer bli leverans först efter jul, men det gör inte så mycket!
Blev till slut inget ländtäcke utan ett fleecetäcke i filtmodell. Färgerna: grått, royalblå kant, vit passpoal

Läckert till tusen! Praktiskt täcke att ha både i transporten och över sadeln när man skrittar fram eftersom det går upp över halsen och enbart har ett knäppe i halsen!
Längtar!!

Snowisch...

Idag busade vi till det lite och red ut i snön! Grusvägarna var jättefina och det blev ganska mycket trav och galopp. Ärtan var aningens het på vägen hem, men hon lyssnade fint i alla fall. Försökte variera tempo och takt i början på ridpasset innan Ärtan satt i turbon, för sen är det bara takta takta hela vägen hem, knasbollen. Det är roligt att ha en sådan arbetsmyra till häst, vet inte om jag skulle känna samma glädje av att rida en slöfock. Tror inte det!

Sen fick hon gå ut i hagen och äta sin lunch. Inte det allra lättaste att leda ut ett matvrak till häst när man har henne i ena handen och lunchpåsen i den andra:p Man kan ju i alla fall leda ut henne lugnt i hagen utan att hon drar sin repa när maten är med..."hallå, jag kan ju inte lämna maten!!!"


Igår har vi bockat av lite på alla olika listor som ligger här hemma. Både jag och älskling är "listomaner",hehe! Listorna styr mitt liv...;)

*Mailat hyresvärdar om lediga lägenheter

*Sökt jobb till mig, pust!(jag vill bli hollywood fru!!!)

*Kontakta lite olika stall om stallplats. Verkar finnas två alternativ, antingen skruttstall utan ridhus till en billig peng eller helinackordering med ridhus,skrittmaskin,utebanor för runt 3-3500. Kan säga att det sista alternativet lockar aningens mer. Aldrig att jag ställer mig i ett stall utan ridhus igen. Det är jag för beväm för! Ska kika runt när vi åker ner i jul och hoppas att det är något som känns bra. Tycker inte 3000 är det allra värsta för en helinackordering, betalar ju 2500 idag. Men helst vill jag ju mocka själv, pedant som jag är. Men det är säkert lösbart hoppas jag:)

Idag ska jag maila flyttfirmor och få in offerter, kontakta städfirmor och fortsätta drömma om ett hus jag hittat,hihi! Mitt drömhus som skulle bli sååå fint efter lite renovering och rätt inredning, operation övertalning påbörjad...Snabbis

Ärtan var som en rund miljon idag när vi joggade i ridpasset. Längtar till morgondagens pass:)


Min lilla knubbis,hihi:)

Drömmar...

...fortsätter om betäckning. Denna skönhet skulle man ju inte tacka nej till. Intressant stam och tror att dens egenskaper skulle komplettera Ärtans på ett finfint sätt. Ädel, elegant, modern hingst med stora luftiga rörelser och enormt fin hoppteknik. Nedärver särskilt bra bakbensteknik:)MUMS!!

Diarado, Diamant de Semilly(le tot de semilly)- Corrado I(cor de la bryere)

Exceptionellt scoop, intressant stam med "c" blodet och det bästa franska blodet. Vann 70 dagars testet 2007 med makalöst höga siffror. Hela 9,5 i ridbarhet!Måndag

Godmorgon!

Så var det måndag igen. Veckorna fram till jul tycks susa förbi. Idag ska jag börja handla mina julklappar. Bara älskar att komma på bra julklappar och att slå in dom fint måste vara höjdpunkten varje jul:)

Har varit en lugn men på vissa sätt dramatisk helg. En av hästarna i stallet drabbades av kolik/förstoppning i lördags...vilket olyckligt slutade med en akut resa till djursjukhuset på Strömsholm. Där blev han buköppnad då det visade sig att en del av tarmen hade vridit sig och hamnat i fel läge uppe vid njurarna. Nu hoppas vi att han återhämtar sig bra och att det inte blir några komplikationer efter operationen. Man blev verkligen påmind över hur maktlös man är i vissa situationer. Om hästar bara kunde tala...

Det ger en bra påminnelse om hur otroligt viktigt det är att göra det till RUTIN att kolla alla hästarna vid fodringar, in och utsläpp. Ser allting normalt ut? Har hästen druckit? Har hästen ätit upp all mat? Verkar den hängig? Är den svullen i något ben osv? LIstan kan göras lång...

För mig är det självklart att göra detta på alla hästar när man har ansvar för fodringar, inte bara min egen häst. Tyvärr delas inte den uppfattningen av en del och därför skulle det vara otroligt skönt att ha eget stall med inackorderingar som JAG själv valt...som delar mina värderingar om hur hästhållning ska skötas. I nuläget är det en dröm...men någongång ska den drömmen slå in:)


Idag ska Ärtopärto igång igen!!!

"mjukstartar" med ett joggingpass i ridhuset så hon får sträcka ut och tänja lite på muskulaturen!

Härlig lördag...

Idag tog vi lite sovmorgon till 9 och gick sedan upp för att äta en härlig frukost och inta det obligatoriska morgonkaffet:)

Efter det har vi pulat lite med allt som ska fixas innan flytten. Mycket blir det men tror allt kommer lösa sig till det bästa i slutändan! Till en början nu skriver vi mest listor, listor i massor. Vad som ska sägas upp, flyttas, fixas med osv. Boka flyttfirma,städfirma, stallplats, boende, jobb till mig osv.

Imorgon skulle jag följt med och "groomat" till Jenny och Dax, men tyvärr har han gått och trampat sig ganska illa på ena benet så ingen tävling imorn. Trist men kommer fler tävlingar nästa år!

Nu ska jag till stallet och gosa med min fining! Vila lördag och söndag och sen kör vi igång igen rejält på måndag,längtar...

Idag kör vi supermys...

...och gosar ner oss i soffan efter att varit i stallet hela morgonen:)


Duke fördrar sängen framför soffan

Idag red vi ut en liten tur. Var underbart härligt väder på morgonen, nästan vindstilla och inte mer än 7 minus,lycka!

Blev mest lite trav och sedan en kort galoppsträcka i djup snö. Ärtan var übernöjd och frustade hela ridpasset,sötisen. Nästa vecka på måndag drar vi igång den "vanliga" träningen igen, känner mig faktiskt ganska motiverad att sätta igång.

Jag gillar att vara i stallet, men ibland kan det vara skönt att få det "avklarat" på morgonen så att man har hela dagen och kvällen ledig att pyssla med annat. I helgen ska vi fira lite eftersom älskling fick jobbet...blir nog att öppna en och annan Amarone om jag känner oss rätt, mmm:p
Imorn blir det eventuellt en liten skidtur, väldigt längesen jag stod på ett par skidor men ska bli skoj. Hoppas vi tar oss iväg.


Trevlig helg allesammans:)

SPÄNNANDE

...förändring väntar! Hoppas på en bra start på det nya året!!

I  februari går flyttlasset söder ut till Skåne och Ystad:)

Känns konstigt, pirrigt, spännande och alldeles underbart på samma gång. Tror och hoppas på att detta kommer bli bra. Mycket att fixa nu, prio ett för mig är att hitta en bra stallplats till min ögonsten!

(och boende till resten av familjen givetvis,hihi!)


Nu kan snart Muffin få springa på stranden varje dag, total lycka:)

Rekord

Besöksrekord på bloggen igår, välkomna alla nya läsare:)
Blir inte så mycket riduppdatering nu när Ärtan har lite vila, men nästa vecka ska vi dra igång vinterträningen. Då blir det mycket stärkande och konditionsträning. Hoppas snön ligger kvar så att man kan ut och pulsa lite:)
I slutet på nästa vecka ska jag börja med hoppningen igen. Ärtan hatar att vila från hoppningen. Hon anser nog att det inte finns någon vits med det "hoppning som är så skoj"

Den största nackdelen med att vara hoppryttare är allt släpande på hinder fram och tillbaka, pust vad jobbigt det kan vara ibland. Särskilt och plocka undan. Det känns alltid dubbelt så jobbigt som att släpa fram. Varför tänker man inte efter lite innan ALLA hinder släpas in i ridhuset:p
Jag ska iaf vara lite ambitiös och bygga upp en lååång stärkande serie nästa vecka. Massa studs och korta galopp språng. Sen är vi troligtvis tillräckligt igång för att köra en träning för Roine veckan efter:) Ärtan har ju inte ställts av helt utan bara "softat" i 2 veckor och ridits mycket lugnt.
Jag tror minsann att hon fått lite kulmage och den ska genast bort;)
En varm och härlig vårdag för några år sedan...längtar redan till våren:)

Hej mitt vinterland...

...norrländsk kyla var det visst idag:) Solen skiner ute och det ser helt underbart ut..dock en sådär 10 grader för kallt:p
Har varit uppe ett tag och hunnit få i mig det obligatoriska morgonkaffet, en stoooor kopp krävs för att jag ska komma igång. Annars dricker jag inte så hemskt mycket kaffe på dagarna, men på morgonen är det ett måste. Nu väntar jag på att vovven ska vakna så vi kan gå ut. Blir en ytterst snabb promenad på några minuter, sen fryser han så himla mycket (inte så konstigt!) Stackarn! Trots dubbla täcken och fleecehalsduk som går upp över öronen.
Eftersom temperaturen visar ca -20 grader blir det en snabb utevistelse öven för Ärtan. De står ju helt oskyddade från vinden och i de mindre vinterhagarna= väldigt kyligt!
Satsar därför på att få ut henne vid 10 tiden och in vid 13 tiden. Just nu står hon med ett 400 g termotäcke som håller henne varm och go...och sedan ett 200g med hel hals över. Var nämligen lite orolig att hon skulle vara kall igår när jag tog in henne, men hon var jättevarm och skön under täckena.
"hellre för varm än kall"

Blir kanske att följa "trenden" med IKEA täcke till pållen. Verkar oerhört varmt och skönt för hästarna. Dessutom relativt billigt!
Bild från ikeas hemsida!

RSS 2.0