Sommarvärme

Ja det kan man minst sagt säga att det är. Ack så underbart, men stackars Muffin klarar inte av värmen särskilt bra. Trots att han är vintis och soldyrkare så verkar han inte fatta sitt eget bästa...utan ligger i solen konstant och blir sedan helt dåsig.

Har haft en underbar semester i Italien. Ska ladda upp bilder såfort jag orkat föra över dem i datorn. Gardasjön var underbart vackert. En riktig kontrast mellan medelhavsblått korallvatten och snöklädda alptoppar. Är superlcyklig och nöjd med mitt liv förtillfället:) Efter över 6 år tillsammans med min kära älskling är vi nu förlovade!!! Känns bättre än någonsin och så himla rätt! Har lite svårt att förstå de som förlovar sig och gifter sig hit och dit efter bara några månader, det skulle jag aldrig kunna göra.

Sista dagarna på semestern spenderades i Milano för lite storstadspuls. Är förälskad i stan och hela Italien för del delen. Vad jag älskar med Italien:

*Italienare vet hur man klär sig. Inga illasittande kostymer från dressman eller gympadojjor på fötterna här inte. Allt är välmatchat,stilrent och trendigt

*Mat och vinkulturen. Maten är trots mycket vitt bröd och pasta väldigt mycket mer lätt och hälsosam än maten i Sverige. Få Italienare är också överviktiga. Potionerna är mindre och de skippar tunga gräddiga såser, pommes mm till maten. Vinet är billigt och GOTT. Även de biiligaste vinerna (ca 100 kr för 1 liter!) är smakrika och drickbara. Mer än man kan säga om vinerna som serveras på många uteställen i Linköping,urk!

*Öppettiderna. Affärerna stänger normalt sett några timmar mitt på dagen, för att sedan ha öppet på kvällen:) De flesta vi besökte hade öppet till 22 på kvällen och en del till och med till 23. Hur lönsamt det är kan man ju spekulera i, men mysigt är det att kunna strosa runt även på kvällen

*Transportmedel... Man kan ju inte annat än älska Ilalienare och deras vespor,haha! De flesta använder sig av just vespor som transportmedel, varesig det är till jobbet eller när de ska gå ut på kvällen. HÖG trendfaktor,hihi!Det är billigt och smidigt att åka tåg i Italien, jämfört med Sverige... Vi åkte för 7,5 euro per person, dvs ca 70 kr från Milano till Gardasjön...och då var det ändå första klass.

Jag och my darling har bestämt oss för att bli lite mera "ilatiano" (skämt å sido!)

Det negativa måste vara att de flesta är urusla på engelska! Gaah! Hur svårt ska det vara? Okunskap eller ovilja? Att inte ens kunna några lätta ord på engelska är mycket märkligt, särskilt ungdomar och medelålders människor. Kunde bli aningen frustrerad när de fortsatter rabbla på Italienska trots att man sagt att man inte förstår. Särskilt personer som jobbar i ett serviceyrke!!

Sista dagen i sverige

Packar det sista och väntar på att älskling ska komma hem. Ska få i mig lite lunch och sedan åker vi. tar vägen förbi Kosta Boda outlet för att förhoppningsvis fynda lite fräscha sommarkläder:) 
Ärtan fick vila idag, men blev mycket pyssel innan hon fick gå ut i hagen. Borstade och ryktade samt trimmade manen! Kommer sakna min bäbis. När jag åkte så drog jag ner rutan på bilen och började prata med henne, säga hej då osv....då kommer hon lunkandes mot mig och gnäggar, SÖTISEN!!

Snart sitter jag i Italien...

...och sörplar vin för fulla muggar:) Det enda som grämer mig är att jag missar kungabröllopet (ja jag är royalist ända ut i fingerspetsarna!), men får kika på det i efterhand!

Jag håller på att packa för fullt....pust! Och även väskan blir öhhh FULL!! Precis som alltid med andra ord. Hoppas på fint väder men prognosen känns lite osäker. Varierar från dag till dag verkar det som.

Ärtan har fått börja ta det lite mera piano eftersom det blir mestadels vila för henne när jag är iväg. Hon ska dock ridas lite lätt 3-4 dagar så hon inte stelnar till helt och hållet. Igår red vi ut en riktigt mysig runda med bara lite skritt och trav. Ärtan höll sig i skinnet och stressade inte upp sig. Gick till och med att SKRITTA och inte TAKTA på vägen hem.

Här är bild på mitt nya Pandora armband... jag bara älskar det. Brunt är "so me":)



Saknar min bästa vän Hannis... Här en bild från återträffen förra veckan. Vi fyra som var tajtast under hela högstadiet:) Känner mig oerhört lång jämfört med de andra dvärgarna därför jag hukar mig så,haha...


Inhandlat!

Blev en snabbis förbi Maddes idag. Köpte nytt Arnika gel (alltid bra att ha i stallet!) och en sådan här:) Med jordgubbdoft! Inte till mig men väl till min bästaste vän!! Känns så tomt och konstigt när hon åkt tillbaka till USA igen. Vi har pratat och setts nästan varje dag sista tiden och nu är hon aldeles för långt borta. Det blev ett tårfyllt avsked:( Hon blev iaf väldigt glad för sin glitterspray!!


Stallet

Nu bär det av till stallet. Igår var jag ju hästfri. Känns konstigt att inte åka till stallet en dag, men samtidigt lite skönt att bara vara ledig. Idag hade jag tänkt trimma lite på ridbanan och ev rida över lite bommar.

Återträffen igår? Ja vad ska man säga...vissa var roliga att träffa och prata med, men resten,suck! Ja ett suck beskriver det ganska tydligt. Tur att Hanni var med iaf, annars hade jag aldrig gått. Hon är nog den enda som jag har något gemensamt med av alla som var på träffen igår. Vi kände oss lite malplacerade. Idag blir det mysig middag bara vi två:)

Stan en sväng på förmiddagen. Köpte ett nytt Pandora armand och lite berlocker. Blev ett urläckert i brunt flätat läder. Brunt är verkligen jag i ett nötskal:) Älskar brunt och beige och alla nyanser däremellan. Har lite kvar att fixa innan resan. Lite nya kläder som ska inhandlas, frisörbesök på tisdag mm. 


Idag kom nya väskan

Så nu har vi två likadana av märket Titan. Jonis har en i silver och jag fick en i guldbeige, riktigt snygg och stilren. Helt outstanding eftersom de är superlätta och rymmer halva min garderob:)

Känns som ett steg närmare våran resa. Jag vill bara packa färdigt allt redan NU!!!


Regn och åter regn

Stackars alla som tog studenten idag. Gud vad det regnade hela natten och fm. Men en student är väl alltid minnesvärd oavsett väderlek:) Får dricka desto mer champande istället.

Har precis hämtat ut lite skjortor från kemtvätten (ja vi körde latvarianten för att slippa syrka en massa innan semestern!) Annars gillar jag faktiskt att tvätta och stryka. Finns inget så härligt som en massa rena kläder och lakan som doftar skölj medel...

Ärtan fick ta en snabb liten tur runt stallet. Passade på att motionera Muffin samtidigt! Imorgon är jag nog hästfri hela dagen, blir Jon som får sköta markservicen. Jobbar i natt med och efter det ska jag möta upp Hanna för att bege oss på återfträff. Är tydligen 10 år sedan vi gick ut 9:an, VA är jag SÅÅÅ GAMMAL;) Jag kör på 23 jämt. Den perfekta åldern,eller??!




Hoppträningen

Blev hoppträning inne i onsdag eftersom regnet stod som spön i backen. Fy och usch för regn. Tur att jag har en snäll lite häst som tillåter sadling inne i transporten:) Blev lite trångt, men vill absolut undvika att få sadeln blöt! Överlag är det väldigt skönt att ha en häst som jag kan lasta själv och åka iväg med. Frihetskänsla om något! Ärtan är superlätt att lasta. Traskar på och väntar snällt tills jag drar henne i svansen när hon ska ut;) I och emd att jag nästan alltid åker själv så känns det som att jag kommer hästen närmare på något konstigt sätt. Hon litar på mig och jag på henne! Himla härlig känsla!

På träningen övade vi lite basik saker. Linjer´där vi skulle variera antal galopp språng. Inget avancerat men ack så nyttigt. Fick en fin känsla, särskilt i en två kombination som låg på ca 130 höjd. Jäklar vilket tryck hon kan hoppa med! Hoppade mycket grindar och plank (var det enda som fanns inne då hela hinderparken är ute!) Och jag gillar R:s kommentar " den där hästen tittar fan aldrig!"...och det stämmer verkligen. Hon har aldrig under alla dessa år stannat pga ett titthinder, hoppar snarare bätter desto mer utfyllnad det är! Därför känner jag mig alltid så trygg när vi går in på banan, oavsett vad som ligger i eller under ett hinder.... skulle bli en omställning att ex rida unghäst eller en mer tittig häst. Jag är helt enkelt inte van vid det! Har aldrig haft en "tittig" häst! Fast kanske beror på vad man gör dem till.

Mina hästar har alltid fått hoppa terränghinder, egenbyggda titthinder med fladdrande plastgrejor, täcken, jackor mm. Förhoppningsvis ger sådan allsidig hoppning resultat!

Bäst just nu:

* Italien närmare sig med stormsteg. Min nya väska ska hämtas ut imorgon, förhoppningsvis är den tillräckligt stor:)

* Ärtan har haft två riktigt bra träningspass utan allt för mycket tjafs!

* Jag jobbar en natt till, sedan är jag ledig i tre veckor, jippi!!!


Säljes...

... Nästan nytt Horseware Rambo flugtäcke. Kraftigt hållbart material som är bra om hästen har vilda hagkompisar:) Inga slitningar eller hål!! Använt sparsamt en säsong men är lite för litet för Ärtan. Strl 6,6 (145 cm) Snygg grön färg (bilden lite missvisande då täcket är dammigt på bilden!) Grönt/vitt/grönt kantband. Fast hals, kryssgjordar och HW patenterade knäppning o bogen (motverkar skav!) Även nylonfoder i bogen och i halsens överdel...den som ligger närmast manen, för att skydda manen.

Nypris 1500 kr, fyndpris 500 kr.

Skicka ett mail vid intresse, [email protected]

Kan hämtas i Linköping eller skickas mot fraktkostnad. Nästa vecka kan täcket hämtas i sydöstra skåne!


Härlig helg...

..Igår hade jag stalljour hela dagen. En av få dagar varje år. Är skönt att slippa även fast det går snabbt (står ju bara 8 hästar i stallet!) Just nu går Ärtan halva dagen i sin vinterhage och halva i sommarhagen. Dels för att det är oerhört mycket gräs i sommarhagen= hon blir smällfet, men även att det är väldigt kraftigt gräs i just den hagen och Ärtan som aldrig sluta äta= kolikvarning! Problemet kommer vid hagbyte på dagen. Hon är helt okontrollerbar,gaah! Risk att några fingrar kommer imellan om man inte är snabb med knäppen på grimskaft eller grimma.... så för tillfället går det bara att trä genom grimskaftet i grimman, vända henne om när man väl kommer IN i hagen och sedan vänta tills hon coolat ner sig en aning... för att sedan bara lugnt dra loss grimskaftet. Och då är det fullt sken ett varv!

Gjorde en tabbe på jobbet i lördags natt. Tror jag stukat den när jag gick emot en tung stol. Hela tummen bara vek sig! Började svullna upp och värka. Satt med ispaket hela natten! Inte så bra att jag sedan red på söndagen. Idag får nog Hanna rida:)

Jag och Hanna ska förresten ta en tur till Sharpman för att shoppa loss innan hon åker till U.S,ska bli skoj!

Sunshine...

... Inte så mycket motivation till bloggen när solen skiner ute. Dvs är mycket roligare att spendera dagen ute än framför datorn. Idag har älskling varit med i stallet! Vi lånade Ärtans granne och gav oss iväg på en riktigt härlig ridtur i solen. Älskling är en riktig sunshine-rider (håller sig ifrån stallet under de kalla dagarna och lusar sig ut under sommarens finaste dagar,haha!) Blev lite bränd på axlarna för vi var ute i nästan 1,5 timme. Jag vet en som kommer ha träningsverk imorgon, och det är inte jag;)

Är verkligen superlycklig just nu. Allt i mitt liv känns väldigt bra! Underbart härligt att planera våran semester. Om ca 2 veckor åker vi till Italien. På lördagen landar vi i Milano och drar vidare upp till Gardasjön på en gång. Där ska det solas och badas och sedan avslutar vi med 3 dagar i Milano. Hoppas på fint väder!!


Gardasjön ska vara oerhört vackert:)

Min nya bok som jag fastnat i.... härlig lättsam läsning. Kan inte annat än älska L.C från The Hills!


Läser den på engelska för att slippa en kass svensk översättning!

RSS 2.0