Ännu en tävling

Hoppas på vinst, men sannolikheten är nog obefintlig med tanke på min tur,haha!

Det bidde inte...

...Barcelona:( Men väl en tripp till Milano. Fashion city nr 1!!!

Blev lite strul med Eurobonus poäng hit och dit och svårigheter att hitta avgångar som passade med lediga bonus platser- Vi var väl ute lite i sista sekunden också. Men ska bli spännande att se Milano, har bara besökt Rom innan och gillar verkligen Italien. Massa vin...lite mera vin och god mat. Kan ju inte bli mycket bättre:) Stannar nästan en hel vecka så har gott om tid på oss att utforska staden!

Ärtan reds i ridhuset idag. Var överaskande mjuk och smidig, men det beror väl på gårdagens rätt rejäla hopp-pass. Vet dock inte VAR hon får all sin energi ifrån. Är verkligen på tårna nu...men det kan behövas eftersom hon borde motioneras 3 ggr så mycket pga allt jäkla gräs,haha!

"Nej hon är inte dräktig, bara tjock;)"

och värre kommer det att bli. Imorgon släpps de i en större gräshage. Den är egentligen för stor med för mycket gräs, men som inackordering har man inte alltid så mycket att säga till om. Eller många ggr försöker jag vaar så smidig och anpassningsbar som möjligt. Det är flera hästar som ska dela på hagarna och få ihop allt. Det är väl bara först veckan som gräsmagen kommer explodera...sen ligger den nog på en jämnthock nivå resten av sommaren,haha!

Tävling

Jag är med och tävlar hos showjumper.blogg.se om ett par Mountain Horse stövlar!




Tävling

Jag är med och tävlar om handskar och lindor hos http://equestrianguys.se/



Min underbara pärla...

Ärtan var oerhört fin och med på noterna igår när vi hopptränade. Det var första uteträningen för året för våran del och Ärtan tyckte det var riktigt skoj:) Valde att rida på ett gag med dubbla tyglar och en enkel engelsk nosgrimma. Det märktes redan i början av ridpasset att hon var pigg och på hugget...fast på ett lagom och bra sätt. Är alltid svårare att rida mot hinder om hästarna inte suger tag i det själva.

Igår hoppade vi olika linjer och enskilda hinder för att sedan koppla samman det till en bana på 9-10 språng. Och gisses vad hon hoppade. Helt underbar känsla när allt bara klaffar. Anridningen, avsprångspunkten och efter hindret! Red banan 2 ggr och sista rundan var bäst. Var skoj att hoppa lite högre hinder igen!


Den som letar han finner

Och dessutom billigare. Hittade schabraken med matchande huva, pikétröja, benlindor och strumpor:) Lite häftiga var de allt..


Benlindor för 17 dollar


KWPN färger!


Matchande schabrak för 33 dollar



Huva för ca 15 dollar


Strumpor för ca 9 dollar!

Allt hittar ni på http://www.lexingtonhorse.com/ Schabraken finns i både dressyr och hoppmodell och i 4 olika avelsförbundsfärger. Holland, Tyskland, Sverige och USA

Schabrak med avelsförbundsmärke

Hittade jag på en amerikans hemsida. Inte alls dyra, ca 37 dollar. Tyckte det var lite häftigt att de hade ett vitt schabrak med blå gul kant och ASVH:s logga:) Ärtan skulle ju självfallet ha ett med KWPNS lejon!

Gick inte att kopiera bilder, men klicka på länken:

http://www.doversaddlery.com/product.asp?pn=X1-19002&cn=102&bhcd2=1274856968

Uteritt

Idag gav vi oss ut en sväng och red på grusvägarna. Började dock regna efter halva turen så vände och red hem igen. Ärtan är verkligen på hugget nu. Vad det beror på vet jag inte? Sommarkänslor kanske. Hon är faktiskt inte särskilt rolig att rida ut på, särskilt inte när hon är så här överladdad. Frustar och spänner sig, hoppar från höger till vänster och sedan tillbaka igen...suck. Dum som jag är (borde jag inte veta bättre??!) så tog jag vanligt tränsbett med remontgrimma. Gisses vad stark hon blev. Borde iaf haft gramanen på, men den glömde jag hemma. Hemma? Varför ligger den där egentligen,haha!

Imorgon blir det iaf hoppträning. Är dock lite kluven vad jag ska ha för bett och övrig utrustning. Kommer vara ute= första riktiga uteträningen för året= het häst. och eftersom Ärtan redan är på hugget kommer hon säkerligen vara superhet. Är lite sugen på att testa något nytt, men vi får se!

Karneval yyyyyra!!










Våran fina middag...riskakor och rosévin,haha!







Tack min underbara vän för en förträffligt trevlig helg!!!

Hemkommen

Har haft en sjukt jäkla trevlig helg! Massa roligt folk, fint väder och hhuum...en del alkohol inblandad:)

Idag blir en slapp dag. Packa upp väskan och tvätta lite! Ärtan ska få ridas ut en sväng tror jag. Hon måste verkligen galoppera av lite mage. Trots att hon inte går i gräshage ännu så bara sväller hela magen upp. Det är verkligen helt omöjligt att hålla henne smal över sommaren.

Seeeg

Har massor att göra, men kommer liksom ingenvart. Ska iaf släpa mig ut och gå en promenix med Muffimannen. Piggnar förhoppningsvis till lite då. Blir som sagt alltid lite snurrig och knäpp i skallen när jag ska åka någonstans. det här med kläder, skor och väskval är påfrestande,haha!

Vilka klänningar ska med, vilka skor ska höra till vilken outfit, vilken klocka och vilka övriga smycken??? Gaaah! Sen är ju vädret ett orosmoment... ska det regna i helgen, vilken jacka ska med??

Lutar iaf åt att en vit kort stilren klänning följer med. Gillar vitt, det känns sommarfräscht:)


Snyggt mönstrad!


Med ett par schyssta Novita pjucks till! Massa remmar, me like!


The perfect bag:)

Bäst att sätta lite fart då. Blir till att hämta sushi ikväll tror jag, var längesedan!

Man blir trött...

... av värmen,hihi! Men ändå är det skönt att ligga under en fleecefilt och mysa i soffan...


Photos...

Ibland är det skoj att bara fota lite i tomma intet,hihi!

Älskar när sommaren börjar komma och allt är grönt.






Inte lätt att hinna med och fota en whipp i FULL fart,haha!


Kan aldrig se mig mätt på bilder av sötaste!!






Finaste Ärto






Bra hoppning i värmen

Gud vilken tryckande värme det var igår...och idag. Men oj så skönt med lite sommarkänslor ÄNTLIGEN:) Nu under våren och sommaren har vi alltid lite hinder stående på ridbanan. Helt perfekt att bara kunna ta ett språng när man känner för det. För det måste väl vara nackdelen med att vara hoppryttare....allt detta släpande,pust! Men man får ju lite muskelträning iaf! Gäller att se det positiva i allt. Igår ställde jag upp lite random hinder på olika höjder. Grundtanken var dock enbart ren lydnadshoppning så inget hinder var högre än 90 cm. Ställde de flesta hinder så att jag kunde välja en väldigt kort eller väldigt lång anridning. Perfekt att träna sitt öga och avståndbedömning. Det är svårt att hitta en jämn bra rytmisk galopp och bara "rulla" fram till ett hinder.

Jag är jättenöjd med ridpasset som resulterade i en väl genomarbetad och svettig häst och en hhuum...ryttare som var minst lika svettig:) Kunde hoppa Ärtan på ett tränsbett och utan martingal. I början är hon alltid superfin och lätt i handen. Precis som att hon inte riktigt fattat han hon får hoppa,haha. Skumt, men så är det alltid. Sedan när hon kommer igång så blir hon alltid lite hetare och mer på, då kan man få traggla lite och ta om samma linje eller hinder flera gånger för att få henne att slappna av. Och sedan sista sprången blir alltid lugna och fina igen.


Ridpass från förra veckan!

Idag ska vi rida ut en runda tror jag, sedan får hon vila på fredag för då har jag så mycket att fixa innan jag ska ner till Lund. Har ALLTID lika svårt att bestämma vilka kläder jag ska ha med mig, oavsett om jag ska vara borta två dagar eller två veckor. Kan man inte få ta med hela garderoben och en särskild väska med bara skor???:)

Muffin älskar att ligga på ridbanan och sola medan jag rider:) Sötisen!

Sommarvärme..

...eller lite tropisk känsla i alla fall:) Så skönt att kunna rida i bara pikétröja, känns som att det var evigheter sedan. Ärtan har gått två bra ridpass i ridhuset. Försöker variera både bett och nosgrimma eftersom hon är så svår i munnen, är så tråkigt bara att hon aldrig är helt och fullt nöjd. Bäst går hon faktiskt på kombinationsbettet (hack-tvådelat). Men det är på tok för skarpt för att sitta och rida på varje dag och dessutom svårt att ställa igenom henne helt.

Just nu rider vi på ett rakt bett med fasta ringar. Gillar egentligen inte fasta ringar för får en sådan stum känsla tycker jag, men på det raka bettet fungerar det ok. Ska köpa lite nya bett så man har mer att veriera mellan. Bland annat ett kulbett. Är en i stallet som går på det och fungerar mycket bra. Sedan ska jag se om jag kan hitta någon form av flippan-bett eller liknande att ha i hoppningen...annars ska jag testa med gaget igen. För tillfället är hon ruskig stark efter hinder och vill inte bråka i onödan.

Nu betar vi lite gräs varje dag för att vänja magen... förhoppningsvis släpps de i sommarhagen snart...då kommer magstorleken explodera om jag känner Ärtan rätt:) Men skönt för dem att gå i stor hage!

Varför WHIPPAR är de bästa...

Finns många anledningar till varför jag tycker Whippet är den ulitmata hundrasen. Men här kommer de största anledningarna:

* De är ståtliga och vackra hundar med en naturlig elegans och värdighet.



* De är lojala mot flocken och går inte fram till vem som helst. Det får en att känna sig utvald och speciell. Skulle inte vilja he en hund som går fram och hoppar på okända människor. Blir själv vansinnig när främmande hundar kommer och hoppar på en, skitar ner kläderna och är allmänt jobbiga!

*Whippar har den ulitmata storleken. Inte för stor och ingen liten råtta. Samtidigt tar de ingen plats inomhus!



* Lynnet, de är oerhört vänliga och personliga hundar utan prestigekrav att hävda sig mot andra hundar. Det är inte för intet som man kan se en hel flock med whippar busa och leka tillsammans, hanar som tikar!

* On och off.... ja det finns nog ingen hundras som är så on och off som en whippet. Ute är det en pigg och alert hundras som ställer upp på det mesta. Finns inget mer underbart än att se en whippet eller annan vinthund sträcka ut för fullt:)  Inne är det en riktigt soffpotatis som bara vill ligga mjukt och varmt och gärna så nära som möjligt, hihi... Det sägs att en whipp kan sova 16 timmar av ett dygn och det stämmer verkligen! Muffin sover i sängen varje natt, under täcket... och tackar inte nej till en sovmorgon!



* Pälsen, oj så skönt att slippa en hårboll som dels skitar ner hemma och dels luktar mycket mer hund. En whipp kan du klappa och gosa med utan att få den lite äckliga flötliga hundlukten på händerna. Underbart!!

* De är så speciella och komiska av sig. Akrobatik på hög nivå vill jag lova. De kan ligga/sitta i princip hur som helst, och ger en ett gott skratt varje dag. De "pratar" väldigt mycket, piper och har sig när de inte får vara nära eller vill ha uppmärksamhet...så sött!!




Om man läser runt på lite bloggar som handlar om andra whippar så kommer det verkligen fram hur lika alla whippar är. Samma sköna "style", samma typ av lynne och personlighet.

Vi kommer aldrig skaffa någon annan hundras än WHIPPET, den ultimata hundrasen!







Det klarnar...

... I helgen påbröjades planerandet av sommarens äventyr. Troligtvis om flyg och allt klaffar (håll tummarna för att aska inte ställer till det!) så åker vi till Barcelona veckan innan midsommar. Våran första semestervecka. Vilken härlig start det ska bli:) Lyxboende mitt i smeten, sol och bad, tapas, sangria och cava, shopping... ja det kan väl inte bli mycket bättre eller? Jag har aldrig besökt staden innan ,men bara hört gott om den. Blir som en mixad sol-bad semster/ storstads semester.



Midsommar firas sedan på Österlen med svärföräldrarna. Efter det reser vi hemåt för att jag ska jobba några dagar. Och sedan kommer jag förhoppningsvis iväg till USA för att hälsa på hanna. Är mycket planerande kvar och kommer säkerligen bli många förändringar fram och tillbaka innan allt spikas. Som det ser ut just nu blir det åtminstone ett besök hos Hannas pojkvän och deras ranch.... westernridning boskapsdriving, barellrace mm. TJOHO!!



Och förhoppningsvis ett besök i S.D och L.A:)


Schema för sommaren...

... ja hur ska jag få ihop det? Älskling har semester 4 veckor, under den tiden ska vi hinna med en resa på ca 1 vecka (lutar åt N.Y eller Italien), ev falsterbo, resa till USA för min del...vill gärna vara borta två veckor när jag ändå åker. Innebär att jag måste lämna Ärtan i 3 veckor, det är lååång tid. Gaaah hur ska jag lösa allt. Min USA resa måste bli under älsklings semster med tanke på Muffin...eller när mina föräldrar har semester så de kan vara hundvakt! Samt att den ska gå ihop med Hannas schema såklart, det är ju henne jag ska "våldgästa" i USA.

Well well, det löser väl sig. Bara det att man måste boka flyg och hotell i tid. Blir nog inget falsterbo för mig iår heller...fast vem säger nej till en tripp till USA. Hannas boyfriend har en ranch med massa westernhästar, är bull-rider och en riktig cowboy:) Ska bli så spännande!

Hoppning

Var ett tag sedan jag skrev, känner mig inte särskilt motiverad till att skriva just nu, så då får det vara. Ärtan har iaf kommit ur sin vårbrunst/fällning och har blivit riktigt from att både rida och hoppa. Älsklingen var med mig förra helgen så skuttade vi en liten serie. Filmade ganska mycket, men av någon konstig anledning går de inte att få in på kameran, suck. På tal om kameran så skulle vi ta lite bilder, och gisses, vi måste verkligen läsa på om inställningarna, för det mesta blir suddigt. Värdelöst!! Skulle blivit en jättefin bild annars, mitt över språnget. Men ja, se själva hur den blev...



Ärtan skötte sig fin fint annars. Oavsett serie så blir hon alltid jättehet och det känns som att man bara får sitta med handbromsen i. Hon vet med andra ord hur kvick hon är i benen. Tappar dock lite av den fenomenala ryggverksamheten hon har annars (syns öven på bilden!) Hoppade hela serien ca 8 ggr på varierande höjd. Ska se om jag lyckas få in filmerna på datorn, vet inte vad som strular. Försökte lägga fokus mest på min egen sits, därför var älskling med och filmade. Alltid bra att se vad man behöver förbättra i sitsen. Tenderar att hamna lite långt fram på halsen, men tyckte jag fick godkänt denna gången. Är nyttigt att fokusera på en svaghet åt gången, blir bara en enda röra om man ska ändra allt på en gång.

Stallet sent ikväll, ska gosa massor med min lilla sweetie:) Hon älskar sitt fönster som går att öppna...



Trevlig helg!! Min ska innehålla LEDIGHET med en massa mys och planering av sommaren:)

Äntligen helg

Och jag är NÄSTAN helt jobbfri. Har lyckats byta bort lite pass så åkte på att jobba söndag natten! Men söndagar är nästan alltid superlugna så gör inte så mycket! 
Vad gör man inte för att kunna åka iväg en helg till Lund och bästa Hanna:) Kommer åka ner helgen 20-21:e när det är Lundakarnevalen,yeee! Partyhelg till max! Och så ska vi planera in ett USA besök i sommar. Är bara så mycket som ska klaffa. Hästvakt, hundvakt (om inte älsklingen har semester!) och självklart måste jag vara ledig från jobbet. Men vi ska göra allt för att få ihop det! Finaste bästa Hanna. En helt underbar vän!
Igår var planen att rida ut, men oj vilket blåsväder det var. Riktigt kyligt. Fick därför bli trim i ridhuset. Det är lyx att ha eget stort ridhus:) Som nästan alltid är ledigt och nyharvat! Växlade från det raka bettet till ett tvådelat bridongbett och Ärtan gick riktigt bra. Varvade ganska mycket mellan trav och galopp för att få henne att slappna av. För tillfället har hon sjukt mycket överskottsenergi! 
Nästa vecka får hästarna äntligen byta från deras vinterhagar till sommarhagarna:) Ärtan kommer bli lite mer rund om magen, men ack så lycklig. Deras ena sommarhage är helt perfekt. minst 300 m lång och plant underlag. Ni kan ju gissa vem som drar järnet varje morgon,hihi!

Bäst just nu...

...VÄDRET!! Idag blir det uteritt eftersom det ska bli skitväder hela helgen!


Sämt just nu...

... att MTV.COM inte fungerar i Sverige! Gaah! Är beroende av the Hills, the City och vill verkligen se senaste avsnitten av season 6 och season 2! Fuck! Svensk MTV är så långt efter och visar bara supergamla avsnitt!!

Hoppträning

Träningen gick riktigt bra faktiskt. Kände mig väldigt seg i tanken bara! Kanske beror på att jag jobbat ganska mycket de senaste dagarna och inte riktigt ställt om från nattarbete till vanlig dygnsrytm?

Trodde vi skulle vara ute men blev träning inomhus istället pga de ostabila vädret och R som inte ville stå ute i regnet,haha! Tyvärr är underlaget riktigt riktigt uselt i ridhuset. Verkligen under ALL kritik! Båda kortsidorna och särskilt alla hörnen är glashala och trots att man rider hästen superbalanserat så släpper det iaf. Jag förstår inte de som har ett ridhus eller som i detta fallet en STOR anläggning...och inte sköter underlaget bättre. Underlaget i detta ridhus är nog inte bytt på 20 år och i princip aldrig mockat. Ja då kan ni ju själva lista ut hur dåligt underlaget blir. Som tur är fungerar utebanan lite bättre. Inte helt optimalt enligt mitt tycke, men det släpper inte åtminstone.

Jag är en sådan som blir oerhört påverkad av att underöaget är kasst. Framförallt är jag såklart rädd om min häst och vill absolut inte se henne gå omkull eller dra på sig en sträckning...och ridningen blir därefter, ganska försiktig. Tycker dock att det är helt accepterat med de förutsättningarna. Som tur var så hoppade vi mest på medellinjen och jobbade med våran sits. Behövligt. Jag kommer på tok för långt fram stundtals. Inte ok!!

Ärtan var riktigt fin särskilt genom serien. Hoppade kryss 6m-räcke-6m- räcke-6m- oxer. Det gällde verkligen att sitta still och låta hästen tänka själv. Ärtan backade av super och kändes så fräsch och fin. Höjde upp lite och trots att det är trångt på 6 m gjorde hon serien gallant:)

Avslutad med en linje räcke till oxer 17,5m med fyra fräscha framåt ca 140 höjd. Fick en bra känsla!

R är verkligen förjust i Ärtan, men å andra sidan vem är inte det *skryyyt,hihi*

Bra ridpass

Ärtan gick så himla bra idag. Hade bara himla otur med vädret. Jag valde mellan nysladdat och nyvattnat ridhus som dock var ganska varmt...eller en nysladdad utebana med hinder. Dock var vädret lite osäkert men körde på utebana iaf. Lagom tills vi ridit fram klart började det regna, suck. Jag som i princip aldrig rider ute och när det väl händer så blir det skitväder. Hatar verkligen regn. Muffi och Ärtan med. Fick därför bli ett något förkortat ridpass eftersom stackars Muffin stod som en staty och frös i regnet, sötisen! Kan dock tillägga att det inte regnade SÅ mycket.

Ridpasset var som sagt väldigt lyckat. Vet inte om det beror på att fällningen och brunst är över eller för att jag bytt från ett tvådelat bdridongbett till ett rakt med fastna ringar?? Tål att tänkas på, men just nu fungerar betslingen mycket bra och ärtan är relatvit nöjd. Hon är en sådan häst som aldrig blir fullt ut nöjd så länge hon har bett i munnen. Alltid varit sådan, bara att acceptera att hon har knepig mun.

Blev lite inspirerad över Peder övningen med bommarna och la ut tre bommar med 13 m mellan. Varierade mellan 4-6 språng från båda hållen, samt skuttade små hinder några ggr. Runda fina språng med en lydig pålle. Varför kan inte alla ridpass vara sådana för??

Ons blir det hoppträning, yeeee!!

Long time no see

Just nu är jag inne i en period nästan helt utan datorkontakt... blir så ibland. Finns så mycket andra roligare saker att ägna sig åt än att bara fastna framför datorn;)

Vill tillbaka till skåne, känner att jag är redo att bli inflyttad skåning på riktigt. Hoppas det kan lösa sig med ´jobb bara. Är mycket som ska klaffa och när flyttlasset väl går kommer det krävas en hel del planering. Boende, stallplats osv... Men längtar tills den dagen kommer, förhoppningsvis sker det snart:) Lund, vilken urtrevlig stad... verkligen en kanditat för boende. Blir att besöka älskade Hannelie där om någon helg för lite mys och party!

Ridit ut två dagar i rad, har verkligen inte haft motivation till att sätta mig i ridhuset och trimma. Igår red vi i våran skog och busade för fullt. Skuttade små terränghinder bland annat! Idag red vi ut lite längre och Ärtan var über duktig... måste nämligen passera genom en läskig gård som innehåller allt från ystra kalvar, ensliageplast, traktorer samt annat bråte och skräp. Det enda hon gjorde var att frusta lite och sen traskade hon på. Så skönt att kunna rida ut själv. Det är nog faktikst det mest avkopplande man kan göra!

Träningsschema för veckan:

Mån: Ridbanan och lydnadscheck med bommar på relaterat avstånd
Tis: Dressyr i ridhuset
Ons: Hoppträning för R
Tor: Vila
Fre: Trimm i ridhuset eller på banan
Lör: Ev tävling LFK 130 cm
Sön: Ev tävling LFK 130 cm


RSS 2.0