Kan inte hålla mig...

...tills det blir jul. Är lite sugen på att klicka hem lite nya hästprylar (som jag egentligen INTE behöver,hehe!) Var på travshoppen innan idag och Christer försökte packa på mig lite nya täcken,haha. Jag förklarade att det är nog det SISTA jag behöver...."köpstopp" på täcken för min del!
Men nu blir det nog minst ett-kanske två täcken iaf... OPPS!
Kommer beställa från z-täcket!Underbar kvalitet och passform. Ärtan ska få ett ländtäcke till...och ev en fleecefilt i samma färger. Mest för att den är urläcker i designen och perfekt att ha på tävling. Helst skulle "vi" vilja ha en sådan i ylle, men den kostar 1800:- (inte riktigt läge för det!)
Beslutsångest till max ang färgvalet. Väntar på mail med en färgkarta så jag har de exakta färgerna. Men lutar åt ett grått (tro det eller ej, har nog aldrig ägt något av den gråa färgskalan, mer en brun-beige typ:p). Kantbandet blir i royalblått och sedan passpoal i antingen vitt eller silver. Visst kan det bli snyggt?
Tänkte ev köra samma färger på fleecefilten om jag beställer en sådan också eller om det får vänta till efter jul.
Andra färgkombinationer som jag funderat på är:
marinblått täcke/gult kantband/vit passpoal,
grönt täcke, rött kantband/vit passpoal


Här är den underbara modellen "fleecefilt". Finns i enkel fleece, dubbel fleece eller delux ylle.
Gillar verkligen deras termotäcke med halvhals med. Det gråa är riktigt snyggt...
Trots att deras täcken inte har bogveck så får hästarna inte skav= perfekt sydda med utomordentlig passform. Mitt fleecetäcke jag har idag har hållit minst 10 år!!
Alla bilderna är lånade från z-täckets hemsida

Tänkte även klicka hem lite lindor från Equiline. Skulle främst behöva lite mer ridbandage, lutar åt gråa eller royalblåa. Men är sugen på att beställa hem deras 5m stallbandage. De flesta andra bandage är på tok för korta för att kunna linda ordentligt när de står inne. Blir isf marinblåa eller bruna!

NYHET!

Sharpman säljer numera Anna Scarpati schabrak:) Tummen upp för det!!!
De hade två olika färger hemma, ett grått med vitt,silver och grått kantband/passpoal och ett marinblått med vitt tjockt extra kantband och brun samt marinblå passpoal. Snygga men lite för diskreta färgval enligt mig. Kikade lite i pärmen med alla färger och kanband osv....gisses vad många olika färgkombinationer man kan få ihop. Ska åka tillbaka till Sharpman någon dag när min kompis jobbar för att kika lite mer:)
Annars hittade jag inte mycket roligt, samma gamla saker som legat väldigt länge. Trist:(
Denna färgen hade de ett 10 tal schabrak av, snyggt med brunt och blått tillsammans. Jag har ju ett vitt Equiline med brun kant och marinblå passpoal. Smidigt då det passar till både den marinblåa och den bruna huvan:)

För övrigt är Ärtan på hugget nu. Hon vill verkligen komma igång och jobba...det märks. Är grinig, på tårna och hugger mot boxgrannen, bitch:p
Igår joggade vi i ridhuset. Gisses vad galet fin hon kändes. Försökte tänka lite Edward Gal...framåt, framåt, framåt...och verkligen stretcha ut alla muskler. Ärtan blev riktigt lyhörd när jag inte satt med bromsen i:p

Snön glittrar och glimmar...

... eftersom Ärtan har lite halvt om halt semester just nu rids hon bara lite sporadiskt. Kör lite varannan dag principen men beror på väder och vind. Idag blev det en underbart härlig uteritt i månskenet. Trots isande blåst var det helt underbart. Ärtan var minst sagt på tårna och väldigt arbetsvillig. Stackarn hon gillar inte att ta det lugnt. Kommer vara väldigt roligt och inspirerande att påbörja vinterträningen sen:)

Grusvägarna var helt perfekta att trava på med packad snö och is. Skönt när vinterdojjorna är på så man slipper tänka på att hästen kan halka eller får styltor. Red bara en kortare runda men en del av den vägen hade drivit igen väldigt mycket och det var jättenyttigt att trava i de höga drivorna. Ärtan frustade som en tok...hela tiden med spetsade öron, sötisen:)

Snön gör verkligen så att det känns ljusare ute. Helt plötsligt gör det inte så mycket om man rider senare på eftermiddagen. Blir svårt att hinna med en ridtur i dagsljus när jag jobbar natt!

Tror faktiskt vi ska ta en skön uteritt imorgon med!


Bild från förra vintern

Visst är det skönt med snö och minusgrader så man slipper leran i hagarna:p


Saknar...

...är tomt hemma utan mina älsklingar. Ena älsklingen i skåne (som tur är kommer han hem imorn kväll!) och andra älsklingen är lämnad för "barnpassning" (ja han är min lilla bebis,hihi!). Är en god vän till Jon som passar honom över natten eftersom jag jobbar och Jon inte är hemma. Skulle aldrig få för mig att lämna honom själv hemma hela natten, hemska tanke... Men Jons kompis passar honom så gärna. de brukar gå långa promenader och mysa i sängen. Muffin charmar alltid alla i sin närhet så sova under täcket är en självklarhet,hihi:p

Förhoppningsvis får vi glada besked i början på nästa vecka,hoppas hoppas...


Vinterutrustning på

Så var vinterutrustningen på! Blev en hemskt dyr skoning med snösulor (kors i taket!) och 4 brodd i varje hov. Men det kan det vara värt med tanke på att snön ska ligga kvar ett tag. Är inget fan av snösulor och inte min hovslagare heller...men satte i ett par fram så att man kan rida ut litegrann iaf. Ärtan har så jättefina hovar så skorna ska förhoppningsvis sitta kvar trots sulorna!

Sen blev det givetvis 4 brodd i varje hov. Att bara brodda i trakten ger en konstig vinkel på hoven eftersom de går med brodd dygnet runt och sen hjälper det inte särskilt mycket om man rider ut. Jag vill aldrig ha för höga brodd varje sig fram eller bak...det blir helt enkelt för stumt. Använder uteslutande 6 max 8 mm brodd av ett bra märke. Det är skillnad på brodd och brodd, samma sak som att det är skillnad mellan snösulorna. Min hovslagare använder enbart sig av snösulor av bästa märke gjorda i silikon. De håller tusen ggr bättre:)

Nu blir det jobb fredag-lördag och söndag natt!

...

KAN DETTA VARA BÄSTA OCH SKÖNASTE LÅTEN JUST NU??! SPELAR SÖNDER DEN BÅDE HEMMA OCH I PODDEN, LOVE IT...VIDEON ÄR GRYMT SNYGG OCKSÅ!!

Så var det snökaos igen!

Ja vad ska man säga."Snökaos"...bilar som kör av vägarna, tåg som inte går... på något vis känns det en aning bekant. HHum kan det vara så att exakt samma scenario spelades upp förra vintern:p

Jag som är från norrland och är van vid betydligt mycke mer snö än detta blir aningens frustrerad att folk inte inser att det KOMMER komma snö. Vi bor i sverige. På med vinterdäck och lite sunt förnuft när du kör bil!! Fram med plogbilarna och börja ploga när det snöar som mest..inte när det håller på att smälta bort,gaah!!
Trodde det var en självklarhet. Men icke! Under alla år jag bott i norrland har det aldrig varit kaos på vägarna. Sörlänningarna kanske borde uppleva en norrlänsk vinter så de lär sig ploga vägar och anpassa bilkörningen efter väglaget:)

Tyvärr så ställer ju snön till det lite för mig med. Det blir problem att ta sig till och från stallet. Just pga av att den som är plogansvarig inte vet hur man plogar en väg. Istället för att renskrapa vägen så vill "snålbonden" spara på plogbladet och lämnar därför flera cm snö på vägarna,idioti! Och det leder i sin tur till att det driver igen lika snabbt igen. Det blir några enorma drivor på vissa ställen. Hoppas man inte kör fast.

Ska försöka ge mig ut nu om en stund. Är osäker på om jag ska släppa ut Ärtan alls idag. Hennes hage är helt oskyddad från vind och snö och det blir ruggigt kallt när det blåser som det gör idag. Dessutom vill jag inte att hon ska springa pga bakbenet.

För NEJ, det är fortfarande inte helt hundra. Lite svullet men hon är inte halt. Har ändå valt att minska ner på havren och ge henne "vintervilan" nu. Hon får därför ta det lite piano denna veckan och veckan efter. Kommer rida några dagar, promenera några dagar, men mest bara hålla igång henne lite så att inte musklerna stelnar till. Så är vi fit för fight att börja vinterträningen sen:)

Massa studs och olika serier ska vi köra i vinter för att stärka henne ytterligare. Är ett utmärkt tillfälle för mig som ryttare att nöta sits och balans också:)

Önskelistan

Nästan färdig,hihi! Kan komma att revideras längre fram.... ja vad var det man kallades, prylgalen:p

Guess armband, halsband i silver eller guld med berlocker

Tomas Sabo ring med strass

Berlocker Tomas Sabo

Hunterfleecesockar, röda eller bruna luddiga

Odd Molly kofta

Fleecetröja North 66, orange eller svart

Fårskinnssulor 39-40

Presentkort Innrider

Hjälm Charles owen Ayr8, , svart med guld eller svart med svart

Mössa med öronlappar, North 66,brun

North 66 vantar, bruna

Skjorta Sisters svart

Läppglans, beigeaktigt,matt rosa (lancome,dior)

Presentkort TidningenRidsport

Film Eclipse

Badgrejor lush och bodyshop

Benlindor, equiline, royalblåa eller gröna

 


Jobb

Min lediga vecka rök så det small om det... jobbade igår 16-23 och fick hoppa in idag och ta ett pass 17-22. Sen blir det jobb hela helgen med nattpass fredag-lördag-söndag! Gillar mitt jobb och mina underbara kollegor som förgyller arbetstiden:)

Pengar rullar in som de ska....




TISDAG

Veckorna rullar på, snart är det jul...supermys!

Ärtan lyckades med bedriften att sparka sig själv på höger bak. Var supersvullen och varm i söndags,suck. Kylde det rejält med vatten och isbalsam, traskade lite i ridhuset och sedan fick hon stå lindad över natten. I måndags testade jag longera lite och kunde bara märka av en liten stelhet i det bakbenet. Verkar inte vara så allvarligt som tur är. Tar det säkra före det osäkra och låter henne gå själv i hagen nu. Skadan uppkom i samband med att hennes hagkompis börjat springa som en tok....och Ärtan är inte den som missar en chans att haka på:p Skillnaden är att Ärtan stressar upp sig och fortsätter springa som en tok om hon väl börjat. Dessutom började hennes hagkompis bli lite väl jobbig, bita i täcket och "valla" runt henne i hagen.

Så nu blir det själv ett tag framöver. Dock går de andra hästarna i grannhagen så hon blir inte helt själv!

Broddade igår...kändes som rätt beslut med tanke på snön som faller. På fredag kommer hovis och skor. Blir 4 broddhål och förstärkta sömmar denna gången. Ärtan har börjat slita så på sina baksöm! Kanske är ett tecken på att hon bär sig mer på bak (hoppas det)...annars är det bara ett tecken på att hon är lat och släpar fötterna efter sig,haha!


Fin nyskodd hov. Ärtan har superfina fötter av mycket bra kvalité. Har "peppar-peppar" bara haft en tappsko under alla dessa 10 år jag haft henne. Och det var när hon var precis nyskodd innan skorna "satt sig ordentligt". Räknas knappt då;)


Denna blev jag otroligt sugen på när jag såg den... snacka snygg design. Dessvärre är nog säkert inte läderkvaliten den allra bästa eftersom det är HG:s billiga kollektion. Men så kostar den också bara 15.000.

Bild från segcompany!


Fast är så otroligt nöjd med min kära Butet. Kommer aldrig kunna rida i en annan sadel! Ger verkligen en speciell känsla....tror de flesta som har en Butet håller med:)



ONT!

Skulle kommit upp igår kväll, men men...
Trött och ont i munnen (j-vla tandläkare) Varför lyckas jag alltid med bedriften att få hål i någon tand? Trots att jag borstar och borstar morgon och kväll,suck! Men men nu är det värsta besöket över. Nästa vecka väntar rengöring och polering hos tandsköterskan. Det där med tandläkare är verkligen inte min grej! Tröstar mig med ett glas rött, och Robinsontittande! Snart kommer älskling hem till mig och lagar middag, min egen super-kock. Varierad och framförallt nyttig mat! Visst kan jag också trycka i mig en och annan pizza eller McD-meal...men fy så dåligt man mår efteråt då! Här hemma blir det mycket bönor, veggo, hemmagjorda soppor och fisk. Ingenting slår älsklings mat, vilka skills alltså:) Mums!

Hoppträningen i tisdag gick sådär. Ärtan blev oerhört spänd och nervig efter att R jaga runt med långpisken i högsta hugg. Låter värre än det var, men ibland måste man övertyga istadiga ponnyer,eller hur Sofia:p Ärtan reagerar väldigt mycket på ljudet av ett spö, stackarn. Så förutsättningarna blev inte de bästa. Min koncentration var nog inte heller på topp. Så är det ibland, och precis som Roine sa "det är därför vi tränar" Vi fick trots allt till många bra linjer. Hoppade räcke-räcke med 5 korta, wow vilka språng hon fick till. Och sen hoppade vi en lite klurig linje med plank, 16m-oxer-7m-räcke-16m-räcke. Gällde verkligen att rida i svängen och hoppa in för att räcka på 3 språng utan att behöva jaga.

Var skoj att se alla nya som var med och fick testa på att rida för Roine och genast upptäckte hur grym han är att rida för:)



Nu kom det snö igen...

Hoppträning

Idag kommer bästa Roine ut till oss och har hoppträning:) Känner mig lyckligt lottad att ha en så bra tränare som dessutom ställer upp och kommer ut till oss och har träning. Guld värt!

Ska ta med kameran så får vi se om det finns någon villig mamma eller stallkompis som kan tänka sig filma lite!


Ärtan förra vintern!

Igår hade vi ett mycket bra och givande pass i ridhuset. Har blivit lite sisådär med ridningen senaste dagarna. Dels pga mycket jobb men även för att hinna spendera lite tid med familjen så Ärtan fått vila vissa dagar. För man kan ju inte tacka nej när mamma ringer och bjuder med oss ut på middag:p

Mamma bjuder,pappa betalar,haha...that´s the thing!

Har börjat knåpa på en önskelista till jul, men har inte riktigt funderat klart ännu. Måste prioritera vad jag önskar mig. Hästprylar är ALLTID skoj men har nog mer behov av vanliga icke-hästiga grejor egentligen;)

Har iaf bestämt mig för att önska lite smycken...alltid skoj att kunna variera lite. Vill ha ett fint armband från GUESS...





Dessa två var så FINA...skulle inte tacka nej till någon av dem. Kan man få båda:)

BÄSTA

Nu äker väldens bästa älskling och lunchfodrar hästarna ute i hagen eftersom jag jobbar fram till 15! Sötnos som ställer upp:):)


Fullspäckad lördag

Idag ringde klockan prick 06.00. Upp, koka havregrynsgröt (hurtigt!), koka kaffe, bläddra genom corren, dra på sig stallkläderna och bege sig mot stallet. Hade stalljour halva dagen. Vi brukar dela upp det och ta en halv dag var eftersom vissa i stallet (läs JAG!) bor en bit ifrån.

Kl 7 fick pållarna mat. Börjar alltid med grovfodret...blir lugnast så och så hinner de bli av med värsta hungern innan kraftfodret. I vår stall får alla hästarna mest betfor på morgonen= tunga hinkar:p Efter det kollar jag över vattnet till alla hästarna. Vi har vattenhinkar till dem. Skönt för då har man koll på hur mycket de dricker. ärtan har två hinkar medan vissa i stallet bara har en. Är jag som är nojjig och vill ha en extra garanti så hon inte står utan vatten även om jag kommer sent på em!

Sen ska kissen ha mat...rabiat matgalning. Den katten är alltid hungrig. hhum...hur kommer det sig??

Satte mig sen i ridhuset uppe i värmen och läste senaste ridsport, drack ytterligare en(läs två) koppar kaffe. Myyysigt!!

Vi brukar hjälpas åt med täckesbyten på helgerna eftersom man ändå är där. tar ingen tid och jag gillar att vara SNÄLL;)

08.30 kom hästarna ut i hagen och jag förberedde Ärtan för en ridtur. Valde att rida ut en runda. Ärtan var överladdad men skötte sig fint ändå. Blev en lugn tur med mestadels trav och skritt. Precis när jag kommer tillbaka till stallet börjar regnet vräka ner igen. Skönt att jag hann med en uteritt innan det bev skitväder:)

Mocka,sopa och packa höpåsarna stod sedan på schemat. Visst är det så skönt när det är ordning och reda på grejorna,allt nyputsat, ordentligt mockat och pedantiskt sopat i stallet?

Eller är det jag som är konstig:p

Avslutade stallfm med att lunchfodra hästarna ute i hagen kl 11.

Nu sitter jag på jobbet,slutar vid 23....då blir det hem och sova några timmar innan det är dags för jobb 7-15!


Drömpålle

Ärtan gick som en klocka igår! Jag var nöjd och Ärtan frustade nöjt hela passet:)

Har blivit mycket ridhus de senaste dagarna pga snön. Inga snösulor och inga broddar har uteslutit annat än just ridhuset. Nu verkar snön vara på väg att töa bort, SKÖNT! FÖrhoppningsvis innebär det lite mjuka fina leriga grusvägar. I det avseendet är det OK med lera:p

Ridpasset igår fokuserades mestadels på travarbete med en jäkla massa tempoväxlingar och övergångar. Har stundtals lite problem med att Ärtan gärna går ifrån mig just när vi ska ändra tempot så därför är det alltid lika nyttigt att fokusera extra på det. Igår var hon som rena drömmen att rida. Blev mycket fyrkantsspåret, rakrikta, övergång eller tempoväxlingar.

Hon fick med sig bakdelen mycket fint, kom upp med ryggen och automatiskt kommer även den högre formen när man samlar lite. Ärtan är ingen dressyrpålle, men hon är lydig, relativt lösgjord och stundtals oerhört trevlig att rida trots sina små egenheter,hihi!

Tror det är många som inte förstår hur pass svårriden hon är. Har hört många kommentarer om att "det ser så lätt ut"....men oj vad jag har kämpat genom åren. Har varit mycket slit för att få henne dit hon är idag. Nu äntligen sitter alla knappar och vi känner varandra innan och utan...kanske därför det ser så lätt ut. Vilket iof är ett gott tecken. Min strävan är alltid att rida med så så hjälper som möjligt.

Snyggt och prydligt ska det vara:)

Idag ska jag hoppa lite små serier tänkte jag. Sofia kommer även med sina två pållar, ska bli skoj att se Hella!


Utvärdering

Hööks torrschampo 89:-

Har använt denna flera gånger nu och den är väl värd pengarna. Det är perfekt att ha till hands om hästen har vita ben som blivit lite skitiga och man inte har tvärrmöjligheter. Exempelvis om man är på tävling och hästen skitat ner sig i transporten. Bara att spraya på och sedan gnugga med en handduk/trasa. Skinande vitt blir det:)

Rekommenderas!!



Utvärdering

Shires utetäcke med helhals, 200g

Jag har bara positivt att säga om detta täcke efter några dagars användning! Prisvärt till tusen och jättebra passform. Hela täcket har glansig insida som gör att man undviker att hår fastnar och risken för skav minskar. Det är väldigt ställbart i bogen...passar perfekt om man har en lite grövre häst! Halsdelen är tillskillnad mot HW väl tilltagen med praktiska spännen.

Dessutom måste jag säga att färgen är grymt snygg:)


Innan utgång...

Ut i snön:)





Ärtan blev lite vild och yster när hagkompisen också kom ut i snön!




Även Ärtans stallkompis har fått ett likadant fint Shires täcke! Underbar stam med Contender-pilotblod...helt i min smak:p


ONSDAG

Gisses vad fort veckorna går. Hade en sjukt hektiskt kväll på jobbet igår. Lika mycket som man älskar sitt jobb, lika mycket kan man kräkas på det:p Varför är det så svårt att vara lite trevlig och dra på smilbanden?? En del gäster har en dålig attityd redan när de kliver in genom ytterdörren. Allt är fel redan från början,suck! Men minst lika många trevliga gäster som TUR ÄR, hur skulle jag annars överleva.

Idag blir det nattjobb, oj så lugnt och skönt det ska bli. På torsdag ska jag in och prata med min chef samt säljchefen för lite coaching och tips gällande en tjänst jag planerar att söka. Whatever,söka kan man ju alltid;)

Idag blir det premiär för Ärtans nya fina Shires täcke. Ska ta med kameran och ta kort. Trodde det skulle vara "ful-röd" färg, men det var så fin djupröd/vinröd färg. Perfekt att ha ett 200g med hel fast hals. det har man alltid nytta av! Är svårt just nu med täcken dock. Inne har hon stått med ett Bucas 300g innetäcke.

Eftersom hon är relativt nyklippt känns det bättre att klä på min frusna pålle ordentligt. Skulle vilja ha ett lite tunnare termo/stalltäcke (alternativt fodrat bävernylonstäcke) att ha under såhär på hösten-förvintern. Har bara 300 och 400g täcken. Hhhum...kan man ha för många täcken:p



Förra vintern! Ärtan har på sig ett 300g med hals från Sharpman!

Snökaos...

...och var fasiken är snöröjarna någonstans???!

man kan ju undra lite hur de resonerar med tanke på att SMHI varnat för snökaos i flera dagar. Ärtan och de andra hästarna fick i vart fall stå inne idag. Stallet ligger mitt ute på slätten och de har inget vindskydd överhuvudtaget så känns inte vidare snällt att släppa ut dem när det blåser full storm och snöar.

Ärtan var nöjd med att stå inne och mumsa hö. Jag fick släpa med henne bara från stallet och till ridhuset, hela hon gick på tvären i snigelfart,haha!

Ridpasset idag gick helt strålande. Jag hade en mycket nöjd Ärtan som tuggade på bettet och var oerhört lyhörd för hjälperna. Så skoj att rida då:)

I eftermiddag/kväll blir det jobb för min del. Slutar först kl 23 ikväll,pust!

Shopping!

Till mig själv denna gång och inte till Ärtanpärtan!
En liten parfym fick göra mig sällskap hem i helgen. Asnöjd för den luktar grymt gott:)
Men gisses att det ska vara så dyrt med parfymer. Kostade 715:-! Tur att man hade presentkort på 500...så blev den billig helt plötsligt:p

Nu händer det grejjor

Saker börjar falla på plats nu, mer än så kan jag inte avslöja:p

Haft en alltid lika underbar skånevistelse. Massa mat, vin och gott sällskap. Tyvärr var inte vädret det allra bästa, men det var mysigt iallafall:)

Ärtan har skött sig här hemma och är nu redo för en vecka med lite mera arbete igen.

Är det inte helt underbart höst/vinterväder?

Idag ska vi rida ett ordentligt pass i ridhuset. Ärtan har överskottsenergi till tusen.  Märks framförallt när man hanterar henne...igår försökte hon köra en fuling och högg efter mig när jag tog av täcket,haha! Anledningen att jag skrattar är att hon aldrig i hela sitt liv skulle bita mig, hon är så söt när hon gör sina små försök att hota bara!



Utlåning av min stjärna!

Fast bara för en dag;) Idag fick Sofia jogga henne i ridhuset. Mitt knä är inte vad det borde vara och tror endast vila hjälper,buu!

Ärtan var pigg och glad som alltid...sofia fick lära sig att man måste använda benen iaf,eller hur sofia:p

Sofia var även så snäll och mockade till ärtan idag, lyxigt!



100%

Igår var det som sagt dags för hoppträning för oss. Gissa om vi var glada att slippa koppla på transporten och bege oss iväg i regnrusket/mörkret:)



Framridningen och framhoppningen började med massa svängar(kan vara R favoritövning:p)

Låga hinder i sockerbitshöjd, bland annat "klockan" med tre ganska tajta språng mellan i högervarv och sedan vända 90 grader och hoppa ett miniräcke, direkt efter det vända tvärt vänster för att sedan vända tvärt höger efter 2 språng över en minioxer. Ärtan var laddad eftersom hon vilade måndagen och dessutom nyklippt! Trots att hon var lite väl på skötte hon sig mycket fint på framhoppningen!

Kopplade sedan ihop diverse linjer och hoppade en liten bana på 7 hinder, 8 språng (tvåkombination med räcke in, oxer ut)

Vi började på lite låg höjd, ca 110. Ärtan var lite för på och aningens het och dragig. Jag försökte att bara fokusera på min sits. Låg hand och tillbaka med överlivet. R sa att hon kommer lugna sig när det blir högre och självfallet hade han rätt. Som alltid;)

Började snett igenom med ganska lång anridning på en oxer med vattenmatta under, fortsatte sedan på ena långsidan med räcke-räcke (17,5m) När det var lågt red jag på 5 tillbaka och sedan när vi höjde blev det 4 normala språng. Efter det vände vi in på diagonalen igen hoppade kombinationen med normalt avstånd (7,10). Behöver jag säga att det kändes långt när vi hoppade lägre! Avslutningsvis vände vi in på den andra långsidan med oxer in 14m-räcke-14m-räcke. Dvs 3 språng tänka lite framåt när det var lågt!



R höjde sedan upp hela banan så den låg på 140-150,hjälp! Men oj så hon hoppade. Hon var mycket finare än förra träningen när vi hoppade på dessa höjder. Precis som R sa måste hon ibland få träna lite högre för att få höjden i sig. Hon var klockren. Allt stämde. Jag kom ihåg att räta på mig, hålla en aktiv galopp i svängen och bara vänta in hindren. Ärtan rev inte en enda bom på hela träningen:) Min fina fina älskling! Det är sådan enorm lycka att hoppa denna hästen. Allt känns så lätt. Jag vet precis var alla knappar sitter, vet precis hur hon reagerar och vet att hon aldrig sviker mig!!!

Hon kastar hjärtat före hindret innan hon hoppar!





Hoppträning och klippning

Äntligen är hela pålle nuklippt och fiiiin!! Klippte det mesta igår kväll och sen lite finlir nu på morgonen. Klippte hela benen också men blev inte så noggrannt. Orkade helt enkelt inte mer:p Det växer ändå ut på nolltid, särskilt på benen!

I eftermiddag blir det hoppträning för Roine. Och det skönaste av allt är att han kommer hem till oss så jag slipper åka iväg. Så smidigt!


RSS 2.0