Ont

Har fruktansvärd värk i mina knän förtillfället:( Mest det högra och tyvärr är värken som värst när jag sitter i sadeln. Antar att det är positionen på benet som gör det. har haft mer eller mindre ont en vecka nu och det är riktigt surt. Jag känner mig väldigt hämmad,särskilt i min ridning. Igår när vi skulle rida ut kunde jag inte stå i fältsits pga att det gjorde så ont.

Därför vad dagens ridpass förvisat till ridhuset (trots det fina vädret!) Blev mest skritt och galoppjobb, eftersom det underlättar aningens när jag kan sitta ner. Ärtan var riktigt fin och lyhörd, även fast hon lekte med bettet ganska mycket i slutet av passet.

Jag red på det raka bettet och vanlig engelsk nosgrimma idag!

I galoppen ville jag fokusera på lyhördhet och reaktionssnabbhet. Det vill säga att hon ska ta hjälperna på en gång och vänta på mina signaler. Ärtan har annars lite lätt för att vara 4 steg före mig hela tiden, arbetsmyra som hon är:p

Bland annat galopperade jag på volt, och varierade mellan att fatta rättvänd och förvänd galopp. Det märks att Ärtan blivit så mycket starkare i både höger och vänster sida. Hon går väldigt balanserat och enkelt i förvänd galopp. Skoj!Imorn ska pålle klippas förresten. Ses inte framemot...dock alltid lika skönt när det är färdigt:)


Min fining!

Från tävlingen i jönköping:)

Fredag

Blev en tur i ridhuset. Hoppas jag kan klippa Ärtan i helgen för hon blir verkligen svettig nu. Gisses vad vädret svängt runt. Från att vara flera minus till 12 plusgrader. Blev att byta tillbaka till ett 100 g täcke. Hon har ju dessutom en del päls,stor hage och lunchfodring...så borde inte gå någon nöd på madamen:)

_____________________________________________________________________________________________

Hon var riktigt fin hela ridpasset. Svarade bra för hjälperna både framåt och tillbaka. Kändes dessutom smidig och lösgjord i bogarna.

Jag försöker verkligen vara konsekvent och noggrann i min ridning varje dag och tror att det lönar sig i det långa loppet. Detta är något som jag försökt tänka lite extra på de senaste veckorna och det märks redan skillnad. Ärtan är mer lydig och lyhörd för hjälperna, dessutom känns hon mer harmonisk eftersom jag rider konsekvent och målmedvetet varje pass.

Det är så lätt att hamna i någon slags "hemma-lunk" där man nöjer sig med OK istället för att sträva efter PERFEKT! För att sträva efter perfekt försöker jag att ha en plan och ett mål med varje ridpass. Vad vill jag uppnå just idag och hur ska jag nå dit. Måste jag lägga fokus på övergångar, böjda spår, trav eller galopp osv.

Ibland får man rida mer med hjärnan än på känsla. Iallafall jag måste vissa ridpass verkligen tänka varje steg, varje övning. Planera in 10 avsaktningar på ena långsidan, kanske rida volten 4 varv för att inte nöja mig med halvbra....slit lönar sig:p


Stallet + hemligt paket!

Nu ska jag iväg till stallet och ta in mitt lermonster till häst. Eller så farligt brukar det inte vara. Hon gillar inte att rulla sig när det blir för lerigt...men ingen har väl undgått att märka att det är aningens lerigt i hagarna:p

Blir ridhuset för våran del idag. Har inte bestämt vad jag ska lägga fokus på ännu!

Fick ett litet paket på posten idag från min kära vän Hanna som bor i USA! Jag fick en fin marinblå Ariatkeps från VM i Kentucky:)

Saknar henne massor!!! Snyft!

I gengäld ska jag skicka ett paket fullt med godsaker. För som alla vet finns det inte lösgodis i samma bemärkelse som här i Sverige. Blir därför massa godis, marabou mjölkchoklad och något hästigt också såklart!Hepp hepp..

Eller kanske ska säga hopp hopp! Har inte hunnit med att uppdatera gårdagens träningspass...bland annat pga ett hemskt tandläkarbesök.Usch vad jag har svårt för tandläkaren! Men nu är det gjort. Tyvärr ett litet hål som måste lagas, sen är jag fit for fight!

Hoppträningen igår gick både bra och mindre bra!

Roine var på sitt allra bästa "höja upp" humör och jag och Ärtan fick en hel del kniviga saker att bita i. Precis som R säger så måste man då och då träna just på den höjden som man tävlar på och eftersom min målsättning är att starta lite 140 klasser måste man också träna på det + lite till. Det där med + lite till tog Roine verkligen på allvar igår. Jag är inte höjdrädd men gisses vad högt det var!!

Min stjärna hoppade super, tapper som hon är försöker hon alltid sitt bästa, och gårdagens pass var nog nyttigt för att få höjden i kroppen. Red lite olika linjer bland annat med räcke 13 m till en bred oxer. Inget svårt i sig, men när oxern ut hamnade på 150+ så...var man inte kaxig. Ärtan var i lite grann och rev ovanligt mycket för att vara henne, men tror det dels berodde på att jag ändrade min ridning lite (vem gör inte det på de höjderna??!) och att hon blev aningens matt. När Ärtan blir matt så blir hon inte trött utan snarare så ligger på hon på mer och det blir mer att hålla i. Fast det är underbart med en häst som bara bjuder på hinder och vill framåt:) Vilken härlig känsla när allt stämmer och man seglar över ett hinder som känns mer eller mindre oövervinneligt!

Vi hoppade även en långsida som bestod av räcke in-9,5m oxer-16m- räcke. Behöver jag säga att det kändes lite trångt när hindren blev över 140:p

Summasumarum....Ärtan är min stjärna. En helt underbar individ som jag aldrig aldrig kommer göra mig av med. Vi känner varandra innan och utan och hon har ett hjärta av GULD!!!Hoppträning

Med min lurviga pålle. Nästan så jag skäms, men hinner inte klippa henne innan dess! Får bli klippning till helgen istället. Hoppas på roliga givande övningar, men det brukar det ju alltid vara:)Sweet

Minivistelsen i Stockholm var trevlig som alltid. Dock aningens kort. Fick ett fint nyrenoverat rum på Amaranten och lite skumpa som välkomstvip. Alltid trevligt!


Matchande jacka med gardin. Vi är experter på att stöka ner...herregisses alltså:p
Blue man group...vi satt raden bakom de som hade poncho... oerhört nära att få allt i från bananklet till färg på oss. Jag klarade mig men Marcus fick lite på sig:p


Här var det eehhum....blått!!


Den nya teven som är gigantisk:)

Spännande

Mycket spännande på G så därför kommer det tyvärr inte bli någon tävling varesig denna helgen eller nästa helg.trist men det kommer fler tävlingar:)
Ärtan känns pigg och alert just nu. Idag blev det ett mycket roligt och givande markarbetspass i ridhuset. Jag red på morgonen, lite kyligt men det funkade fint med tjocka strumpor, långa chaps och tjock jacka!
Hade lite bommar och småhinder ute, bland annat 3 bommar på rad med 16 m mellan. Varierade antal språng, la volter mellan dem och hoppade små sockerbitshinder på volt.
Ärtan får verkligen en guldstjärna för dagens arbete!
Imorgon blir det hoppning för R. Hoppar själv, skönt med fullt fokus på mig och min ridning. Roine är bäst!!
Ikväll blir det installation av nya teven. Tar upp minst HEEELA väggen,haha. Blir häftiga filmkvällar framöver vill jag lova. Måste dock skruva bort benen på våran tevebänk och provisoriskt ställa den direkt på golvet. Vågar inte chansa med tanke på tevens tyngd... väger runt 50 kg. Men det får funka så länge:)

Fodringar

Nu när det inte finns något kvar att äta för hästarna i hagen så börjar vi med lunchfodring. Från och med helgen får våra hästar mat 4 ggr om dagen. Nu börjar vi även vänja in dom vis hösilage istället för hö. Mums säger Ärtan:)

_____________________________________________________________________________________________

Kl 7 Morgonfodring
Kl 11 Lunchfodring ute i hagen
Kl 16 Middagsfoder inne i boxen
Kl 20.30 Kvällsfodring

Ungefär dessa tider får våra hästar mat. Tycker det är en bra uppdelning. Optimalt är ju en tuss grovfoder vid 18 tiden, men då är man ju oftast själv i stallet så brukar ge Ärtan lite att tugga på då:)

Hur många ggr och vilka tider får Era hästar mat?

Helg:)

Som ska tillbringas i El Stockholmo, lite kungsan lite söder...skön mix med andra ord!!Hoppas alla får en trevlig helg,själv ska jag njuta för fulla muggar:)

Shopping!

Nu börjar det verkligen bli dags för tjockare täcken och med hals på. Har två tips på billiga prisvärda täcken med fast hals.

Alternativ 1:

Shires Highlander Combi 200 g med fast hals

Shires har prisvärda och hållbara täcken tycker jag. Och ett 200 g är lagom i fyllning. Kan användas hela vintern om man har ett termotäcke under. Har själv klickat hem till Ärtan. Finns väldigt billigt hos Hepshop

Pris: 649:-Alternativ 2:

Bucas Freedom Full neck, 300 g med fast hals

Bucas Freedom serien är ett bra budgetalternativ om man inte har råd med Smartexserien. Äger bara ett coolertäcke själv men det ligger väldigt bra. Innan har vintertäcket bara funnits med vanlig hals och ingen möjlighet att köpa till och fästa lös hals så därför har det inte blivit något täcke för min del, trots snygga färgkombinationer. Men nu finns årets färger även med hel hals:) Dessutom för ett mycket överkomligt pris. Du hittar täcket hos Färjestads Rid och Trav

Pris: 895:-Så var det fredag igen


Igår var det en händelserik dag. Först var jag oerhört huslig och tvättade hela förmiddagen, pust vad det blir mycket tvätt hela tiden. Var kommer den ifrån:p

Sen blev det stallet för ett pass i ridhuset på Ärtan. Hon var aningens tjafsig och lite bråkig, ville inte ta alla hjälperna osv. Har mina aningar vad det beror på... stavas B-R-U-N-S-T!

Det märks för a:Hon blir mer kärvänlig och kelar gärna med allt och alla, b:Hon stökar runt i boxen, hon som annars är väldigt renlig och lättmockad, c:Blir tjafsigare i ridningen!

Fick ändå till det riktigt bra i slutet tyckte jag. Gjorde en superövning som går att göra i både trav och galopp. Igår gjorde jag den bara i trav och valde att fokusera galoppen på avsaktningar och igångsättningar.

Övningen går ut på att man utgår från stora mittvolten, och när man kommer till öppna delen av volten lägger man en mindre volt i motsatt varv, ca 10 m. Så om jag ligger i höger varv på stora mittvolten, ställer jag om till vänster på den öppna delen, gör halvhalt eller en avsaktning och fortsätter in i en 10 m volt till vänster. Ställer om till höger och fortsätter på den stora volten.

Om man gör övningen i galopp så utgår man från en förvänd galopp på stora volten och rättvänd galopp på de mindre volterna!_____________________________________________________________________________________________

Sen åkte jag till Solla för att hjälpa Jenny att hoppa. Blev inte så mycket bilder för var fullt upp med att höja, sänka och instruera:)

Men oj vad jag är glad över att stå på en mindre privat anläggning. Man blir verkligen bortskämd med att ha alla utrymmen för sig själv! Vi blev aningens begränsade av att man inte fick flytta hindren som stod uppe och att det var flera andra som "hoppade", enligt mitt tycke mest yrade runt utan någon plan:s

Fanns endel linjer och studsar som passade Daxian bra dock. Började med att hoppa fram på volt, bara hitta en rund bra och lagom aktiv arbetsgalopp i båda varven! Övergick sedan till att travhoppa ett räcke. Bra övning för att få en så stor häst som Dax att samla ihop sig och hoppa upp. Hoppade sedan diverse brutna linjer fram till studs och fram till en tvåkombination. Avslutade med att höja upp oxern ut till ca 125 och bredda rejält.

WOW vad den hästen kan hoppa och jag har nog inte sett en häst som gör det så lätt. Hindret skulle likaväl kunnat vara 150 och han hade bara skuttat över det iaf. Trots att han är så stor (närmare 180) gör han allt otroligt lätt och är kvick i benen. Stora hästar kan lätt bli lite långsamma och oförsiktiga men inte Dax! Det skulle vara otroligt intressant att se hur långt han skulle kunna komma med en elitryttare på ryggen och när han blivit starkare i kroppen.
Två suddiga bilder på Dax som bara blir vitare och vitare:)

MASKOT!!

HAR NI OCKSÅ EN MASKOT I STALLET?? HÄR ÄR VÅRAN. LILLA RONDO:) EN UNDERBART SÖT LITEN SHETTIS SOM FUNGERAR SOM SÄLLSKAP OCH MASKOT. RONDA ÄR NUMERA VALACK OCH KAN DÄRFÖR CIRKULERA BLAND OLIKA HAGARNA BEROENDE PÅ VILKEN HÄST SOM BEHÖVER SÄLLSKAP.

HAN ÄR INTE ENVIS SOM ANDRA SHETTISAR UTAN FINNER SIG I DET MESTA:)
Tips

Så här nu när hösten och leran verkligen börjar komma med stormsteg tänkte jag tips lite om hur jag "botar" ev muggangrepp. För vi vet väl alla hur svårt det kan vara att bli av med och hur allvarligt det kan bli när hästn blir angripen av mugg.

Mugg är en hudinflammation i karleden som beror på en sårinfektion. Eftersom huden är tunn och känslig uppstår det lätt småsår om man inte håller karleden ren från lera,grus och sand.

Ärtan har i perioder varit oerhört känslig för lera och haft oerhört lätt för att få mugg. Jag har testar diverse olika salvor och huskurer men det enda som alltid fungerar är detta:

Steg 1: Spola rent ordentligt med ljummet vatten. Jag brukar "gnugga" ytterst försiktigt på skorporna för att se till att all lera och grus är borta!

Steg 2: Tvätta rent med tvål som stabiliserar PH-värdet. Jag använder uteslutande Lactacyd som är parfymfri. Perfekt att även ha när man tvättar hästen! Gnugga försiktigt för att få bort den skorpiga ytan på muggen. Tänk på att många hästar ofta är väldigt ömma så är viktigt att ta det försiktigt.

Steg 3: Spola bort tvålen med ljummet vatten!

Steg 4: Här brukar jag variera lite beroende på i vilket stadie muggen är. Men alternativ 1 är äppelcidervinäger. Stänk på detta över muggen. Fungerar uttorkande och är superbra! Alternativ 2 om det är ett senare stadie av muggen är att bara smörja in med helosansalva, för att hålla skorporna mjuka!Om muggen blir väldigt allvarlig är det absolut bäst att kontakta veterinär för att få receptbelagd salva, men detta sättet har fungerat alla gånger när Ärtan haft mugg:)
Hoppning

Fast ska inte hoppa själv. Ska hjälpa Jenny lite när hon hoppar fina Dax! Ska klura ut lite bra övningar nu på förmiddagen. Tar med kameran hade jag tänkt, får se om det blir några fina kort eller bilder:)


Han är verkligen störtskön den här pållen, gillar honom skarpt!

Konditionsträning!

Stod på schemat igår. Tajmade perfekt med vädret och solen sken så fint när vi gav oss iväg. Har jättefina rundor att rida om man vill galoppera mycket. Helt perfekt!

Har bestämt mig för att försöka öka upp flåset lite på Ärtan och såklart måste man börja lite stegvis. Hon har dock relativt bra flås redan men det kan ju alltid bli bättre:) Framförallt tror jag att det är nyttigt att höja tempot lite och köra snabbare intervaller. Precis som man gör med travhästarna!

Steg 1: Skritta fram hästen på lång tygel minst 10 min
Steg 2: Kravlös trav på bra underlag, ex mjuk grusväg ca 10 minuter. Försöker trava på i ett fräscht tempo utan att lägga mig i formen för mycket.
Steg 3: När jag kommer hit hamnar vi ofta på asfaltsväg. Perfekt att korta upp traven lite,samla ihop allt och jogga lite sakta några minuter på asfalt. Hästen har vid detta laget blivit uppmjukad i lederna och senorna och asfaltsridningen verkar stärkande!
Steg 4: Pusta i skritt på lång tygel i ca 5 minuter
Steg 5: Galopp i normalt arbetstempo. Står alltid upp i lätt sist och eftersträvar en lite djupare rundare form så att hon kommer upp med ryggen. Ca 700 m galopp.
Steg 6: Fortsätter galoppera ca 600 m till men ökar tempot något och lyfter upp formen.
Steg 7: Skritt på lång tygel i ca 5 minuter
Steg 8: Galoppintervall ca 600 meter i fräsch galopp och lätt sits
Steg 9: Skritt på lång tygel ca 5 minuter...


Osv. Beroende på hur vältränad hästen är kan man öka antal intervaller, eller öka längden på dem. Igår körde jag En lång galopp i början och 3 snabbare intervaller efteråt. Är sedan noga med att trava och skritta av ordentligt!

Schampooo...

Igår fick ärtan en rejäl tvättning. Eller iaf svans, ben, huvud och man. Vi har inte fått vårt varmvatten inkopplat ännu så blev att ta fram vattenkokaren. men det funkar det med:)

Såg ut som värsta hårsalongen när jag var igång. Hade lite olika schampon till olika ändamål, och sen svampar, hinkar och glansmedel på det. Känns som att jag blev minst lika blöt som Ärtan,haha!


Bild lånad från Louise

Mitt absoluta favvoschampo kommer från Gallop. Oerhört drygt och skummar så härligt. Just nu har jag det med färgextrakt i (3:e från vänster!) Ärtan får så fin lyster av det. Men nu när vi inte har duschspilta med varmvatten finns inte samma möjlighet att skölja ur schampot ordentligt så då använder jag inte det till hela kroppen utan bara svansen.

Till kroppen används därför ett liniment schampo som inte behöver sköljas ur, utan verkar som värmande på hästens muskler. Jag brukar dock ändå tvätta lite med rent vatten efteråt. Hästen får inte samma glans men blir ren och leeeen:)


Det här använder jag mig av. Billigt, kostar ca 59:- och super om man inte har de bästa tvättmöjligheterna men ändå vill ha en skapligt ren häst!

Igår blev det en snabb tur till Hööks också. Köpte deras torrschampo för att kunna få rent hennes vita strumpor i vinter utan att behöva slabba med vatten. Kostar 89:- och har fått bra omdömen. Har inte testat det ännu, men återkommer med en recension!


Är överlag supernojjig med att hästen, jag själv och min utrustning ska vara hel och ren. Har därför en ganska stor samling med tvätt och putsgrejor!

And off we go...

NU PYSER JAG TILL STALLET! EFTER EN SKÖN MEN REGNIG PROMENAD MED MUFFIN! BLIR ATT FORTSÄTTA I RGENET EFTERSOM KONDITIONSTRÄNING STÅR PÅ SCHEMAT:)

Grooming...

...jag är en sådan som verkligen njuter av att vara i stallet. Hatar att stressa och skynda mig! Helst vill jag ha all tid i världen för att bara pyssla. Ridning är skoj men det är ju själva pysslet med hästen och allt runt omkring som verkligen gör att man fortsätter dag ut och dag in. För min del så är det själva umgänget med hästen som får mig motiverad att fortsätta med det jag gör! Men självfallet lockar ju även ridningen. Särskilt när man är i en "feel the flow period"...allt bara flyter. Vad vi än rider och vad vi än gör så känns allt superduper enkelt förtillfället!

Igår red vi lite bommar och småhinder i ridhuset. Jag hade turen att det låg några bommar framme så slapp släpa. Hhum, varför är man inte renodlad dressyrryttare för:p, eller har egen anläggning så alla hinder kan stå framme hela tiden!


Vi har bra och fräscht hindermaterial på anläggningen. Ett stort plus är att det dessutom finns både fina (och TUNGA,pust) träbommar men även smidiga plastbommar.Föredrar träbommar dock!


När jag rider försöker jag tänka på att variera mycket mellan trav och galopp. Är lätt att fastna i "trav först och sedan galopp". Ibland varierar jag och börjar med galopparbetet, ibland börjar jag med trav. Ibland blir det bara galoppfokus exempelvis! Igår la jag därför ut travbommar på volt och en linje längs ena långsidan med tre bommar (sockerbitsskutt i mitten).

16 meter mellan bommarna. Dvs 4 normala språng!

varierade med att rida 4-4 som blir lite framåttänk på Ärtan eftersom hon gärna backar av själv och 5-5, ganska normalt på Ärtan och 6-5, får tänka lite mer tillbaka utan att fastna i handen, 5-6, klurigt att få tillbaka henne utan dragkamp, fick göra halt några ggr och ta om det.

På andra långsidan bröt jag av till trav och gjorde en volt över travbommarna för att checka av balans och takt och lösgjordheten!

Summering: Ett riktigt bra arbetspass. Ärtan var avspänd och nöjd. Tuggade på bettet hela tiden och trots att jag fick rida framåt på 4-4 distansen blev hon inte allt för på utan var reglerbar. Jag kunde rida på vanligt tränsbett och remotgrimman. vanligtvis åker gramanen på vid sådanhär lydnadshoppning just för att hon kan bli stark och het, men inte igår...och jag är så nöjd med min stjärna:)


Hoppelihejsan

Idag skrittade vi ut barbacka:) Man kan tro att jag är självmordsbenägen som ger mig ut barbacka på en tickande atombomb men så är inte fallet;) Ärtan sköter sig för det mesta bättre när jag inte har sadel, hur ni det kommer sig? Dock är hon ju alltid het och studsig, fast innerst inne gillar jag det,hihi!


I veckan är jag ledig så då blir det lite mer utrustnings och tipsinlägg hade jag tänkt:)


Frosseri på hög nivå!

Har just börjat dagen med att avnjuta en smarrig frulle. Eller för min del kanske jag ska säga avslutat dagen....har ju trots allt varit uppe hela natten!

Ibland sitter det inte helt fel att frossa lite extra på hotellfrukosten. Äggröra och bacon, macka med salami och brieost och det smarrigaste av allt...våfflor med grädde och sylt:)

Behöver jag säga att min mage är mätt nu:p


...

Hann såklart inte iväg på uteritt innan det blev mörkt:p Tänk att man alltid fastnar med något annat i stallet och att man alltid blir kvar längre tid än man planerat!

Red ett lösgörnade pass i ridhuset. Ca 30 minuter effektiv ridtid. Är så roligt att rida just nu när Ärtan går bra. Hon känns mjuk, smidig och lyhörd för mina hjälper. Hon är alltid lite stelare i höger sidan dock. Och det har hon alltid varit. Betyder att man får jobba lite extra med den. Börjar nästan därför uteslutande i vänstervarvet som är det "lätta" varvet. På så sätt ger man passet rätt förutsättningar från start och slipper onödigt tjafs. Dessutom ger det mig möjlighet att jobba även högersidan i vänstervarvet och på så sätt få det att släppa lite innan jag går över i höger...

(Nu blev det mycket höger och vänster här:p)

Idag är jag extra nöjd över att jag kunde sitta stilla och balanserat med handen. Efetrsom Ärtan gärna inbjuder till att fastna i handen är det något jag evrkligen måste tänka på varje ridpass. Och sen en stor guldstjärna till Ärto-pärto för hennes fina travslutor hon gjorde i vänstervarvet!Mitt jobbschema ser lite dumt ut framöver så blir svårt att planera in tävlingar (om inte mina snälla kollegor kan byta några pass med mig dvs;)

Förhoppningsvis lyckas jag byta bort fredagens nattpass 29/10, så jag kan anmäla mig till...

*Björbäcks reg den 30/10. 130 cm

Och sen blir det förhoppningsvis...

*Vetlanda nat 7/11. 130- (140). Rider bara 130 klassen om det inte känns hundra!
(hade hoppats på att jag var ledig den helgen så jag hade kunnat åka hela helgen, men jobbar dessvärre både fredag och lördag. Bara att bita i det sura äpplet och inse att man måste jobba ibland!)


keep on going..

Det här underbara höstvädret verkar sannerligen vara här för att stanna,bäst att njuta för fullt!

Helgen blir lugn. Jobbar hela helgen och har insläpp av pållarna i stallet både lördag och söndag. Är så trist att man måste börja anpassa sig efter mörkret nu när man rider ut. Måste verkligen se till att vara tillbaka innan 18 för då börjar det skymma rejält.


Igår blev Ärtan jagad i hagen av en galen terrier, huum...måste jag säga att det inte är min typ av hund? Medan Muffin bara stod utanför hagen (det gör han alltid!) och väntade kom den där jäkla hunden flygandes,skällandes och jagade iväg hästarna. Sen ger han sig inte heller utan jagar hästarna fram och tillbaka i hagen flera gånger...gick inte att få honom att sluta! Dumma j-vla hund. Nästan önskade att hästarna skulle få in en spark på honom!


Ärtan vilade igår och idag blir det nog uteritt ifall jag kommer iväg i tid. Hade varit skoj om älskling kunnat följa med till stallet och ta lite bilder, men gick inte idag. Skulle varit skoj med fina bilder en sån härlig dag som denna:) Men det kommer väl fler tillfällen:pGlad:)

...kära pållen hoppade super igår. Att jag dessutom kunde rida på vanligt tränsbett gjorde ju det hela ännu bättre!

Hon var minst sagt på tårna eftersom vi red ute och det blåste en del. Byggde upp lite småhinder mest för lydnadsträning. Blev kryss-3 språng grind på diagonalen, en liten låg trekombination med kort avstånd mellan räcke-6m-räcke-6m-oxer, avslutade med att lägga en bom ca 17 m bakom för att kunna "kontrollrida" efteråt och variera antal språng. Allt för ofta slavar man med ridningen och vägen efter hinder,ajabaja!!;)

Ställde även upp ett lite travhinder. Dvs travbom ca 2,20m fram till räcke. Byggde det så att det blev ganska kort anridning och att jag hade valmöjlighet att fortsätta in i trekombinationen om jag ville. Ärtan hoppar alltid så bra när man travhoppar. Bommen hjälper henne att ligga kvar och vänta!

När jag värmde upp blev det mycket volter och sidvärtsrörelser. La även ut 2 kort-korta bommar att trava över från höger och vänster på medellinjen. Bra för att se att rakriktningen fungerar!

Ärtan var verkligen lagom taggad och väldigt reglerbar. Särskilt i galoppen. Så skoj! Idag blir det pysseldag både här hemma och i stallet:)

Kan man annat än bara ÄLSKA det här vädret:)Hoppelihopp

Idag står det hoppning på schemat! Underbart! Tror det blir på utebanan för den är nysladdad och solen skiner. Bäst att passa på.

Har inte riktigt bestämt vad jag ska bygga upp ännu, men det lutar åt lite studsserier och travhoppningshinder. Hinder på volt osv. Får helt enkelt se vad vi hittar på!

Först blir det en långpromenad med Sork i det fina underbara höstvädret!TIPS!

Har en mamma i stallet som startat ett företag som tvättar och reparerar hästutrustning. Verkligen ett hett tips om du har täcken som behöver lagas eller tvättas och impregneras! Cornelia är superduktig, noggrann och dessutom billig (har f-skattsedel såklart!). Hon håller till utanför Vreta Kloster och kan nås på mail...

info@verkstanpalandet.se

Än så länge ingen hemsida men tror att det är på G:) Helt super att ha tillgång till sådan service, iallafall för mig som har tummen mitt i handen. Känns onödigt att slänga täcken bara för att de är lite trasiga!

FYNDAT:)

Igår fyndade jag en vinterjacka att ha i stallet. Är HORZE som har utförsäljning på vissa varor och fastnade för den här vinterjackan. Snygg glansig längre modell. Blev en beige! För endast 320 kr! Passar den så passar den och håller den bara 10 ggr så gör det inte så mycket eftersom den var så billig! Köpte även ett par fleecefodrade skinnhandskar för endast 89 kr! Finns i svart och brunt skinn, tog ett par bruna!

Varför blir man alltid så nöjd när man klickat hem grejor,haha! Sjukligt beteende;)

Passa på att gå in och kika på horze hemsida... fanns bland annat Roeckle handskar för 300 kr, dock bara i ljusblått och ljusrosa kvar, men ändå! Kanske kan ha som hemmahandskar:)


Feeling...

... Har haft en riktigt härlig känsla de senaste dagarna när jag ridit. Allt känns lätt och okomplicerat! Skönt när man får perioder som känns så ibland, annars hade man nog gett upp för längesen!

Red i ridhuset måndag och tisdag och igår red vi ut. Hon är verkligen på tårna förtillfället. Särskilt när man rider ut. Frustar och blåser upp sig. Ändå höll hon sig riktigt fin. Rund och fin galopp och helt avspänd. Det märks att hon kommit upp lite i formen och faktiskt känner sig bekväm där. Hon har ju tyvärr exteriören lite emot sig, lite lågställd, lång rygg och lite för korta framben:p.... men är en bagatell i sammanhanget eftersom hon har ett hjärta av guld och arbetsmoral till tusen! Gillar verkligen min stjärna så himla mycket. Igår var jag kvar i stallet flera timmar, bara för att pyssla och gosa...rykta riktigt länge. Helt underbart!!


En suddig bild på mig och Dax

Jag förstår verkligen inte de människor som har häst fast de inte har ett riktigt intresse för det? Hur kan man bara "skita" i sin häst. Se hur den står i boxen helt understimulerad och bara längtar efter lite omtanke, stressa igenom borstning och ridning bara på grund av lathet.... inte kolla en extra gång så att hästen har vatten, tillräckligt med strö i boxen?? Det är ett levande djur, när man skaffar djur medföljer ett visst ansvar...annars ska man inte ha djur!

Happy happy monday...

...Precis hemkommen från ett alltid lika underbart skåne. Beror det på landskapet eller sällskapet,eller en combo av båda måntro:)

Helgen har varit fantasktiskt trevlig med underhållande hockey i fina Malmö arena (FORZA MALMÖ!) 7-3 mot "mögle" alias Rögle:p

Härlig mat och vin på Sankt Marcus Vinkällare i Malmö, fika på Olof Victors utanför Ystad, lite relaxande bubbelbad på hotellet mm! En helt underbar helg med andra ord!

Fick även ytterligare en present av älsklings bror... om 2 veckor ska vi upp till Sthlm för att se en föreställning med Blue Man Group!!!:)Tror det kommer bli en otroligt häftig upplevelse och så passar vi på att hämta hem våran nya "jätteteve", spännande!Ärtan var väldigt laddad men skötte sig fint i ridhuset. Blev aningens inspirerad att rida när jag kollade på VM finalen (vem blir inte det??!!) och övade mycket på att använda galoppen och att hon ska svara framåt och tillbaka på en gång. I början inbjöd hon lite till att fastna i handen men i slutet kändes det riktigt bra!

Men usch och fy, det är dags att plocka fram klippmaskinen igen....MIN ALLRA KÄRASTE VÄN;)
Upp å så ner och sen upp igen...

...Idag var det dags för uteritt. Jag trotsade det blåsiga vädret och valde uteritt istället för ridhuset! Ärtan var minst sagt laddad från topp till tå eftersom hon tagit det lite piano sedan tävlingen i söndags. När hon är lite extra laddad blir hon ofta lite fjantig att rida ut på. Kan få för sig att det mesta är superduperfarligt och ute efter att äta upp henne.

Idag var det en elreparatör som tydligen agerade maskerad "hästmördare"... Jag känner precis hur Ärtan i ett visst läge bara stelnar till och kryper fram, sedan går det på 2 röda innan hon slänger sig till vänster, vänder om och reser sig. Problemet med henne är att hon är väldigt svårövertalad och fortsätter gärna studsa runt hej vilt och resa sig. Är lite obehagligt med tanke på att hon reser sig rejält högt (har för många år sedan till och med slagit över ett antal ggr!)

Lyckades cokså (som alltid) att rida ut utan både sporrar och spö...tvivlar dock på att det skulle fungerat just denna gång. Var bara att hoppa av och promenera förbi med en 600 kg frustande Ärtan i knäet:p

Sen gick ridturen galant...OM man bortser från lite tvära kast i galoppen pga både harar och råddjur som hoppade upp rakt framför oss. Vi har en perfekt ridväg längs med svartån som inbjuder till mycket galopp. Passande för konditionsträning. Försökte lägga upp galoppen i ett lite högre tempo än normalt. Tror jag ska rida samma runda fast två varv en till gång denna vecka:)


Rider alltid ut med ett kombinationsbett, Ärtan blir både het och väldigt stark och detta bettet fungerar helt super på henne, vanligt tränsbett och hackamore med gummikläddkul-kedja över nosen och långa skänklar!


Ledig förmiddag!

Jobbade igår eftermiddag, och jag och min kollega kunde konstatera att det var oerhört många otrevliga, dryga gäster igår kväll! Vad förlorar man på att vara lite trevlig egentligen? Är det så ansträngande?

Well, well... idag blir det ganska lugnt. Ska jobba i natt så blir att klara av stallet kring lunchtiden. Ska rida ut lite i det fin fina höstvädret:)

Innan dess blir det en sväng ut till föräldrarna för att lämna lite räkningar och hämta min nya väska,tjoho! Spännande att se exakt modell och storlek!

Förresten så missar Ni väl inte laghoppningen i eftermiddag. Sändningen börjar klockan 16 på eurosport. Är för dåligt att SVT endast visar i efterhand, har så svårt för kommentatorerna på Eurosport. Även fast Svanlund kan vara aningens förvirrad ibland så är det ändå tusen ggr bättre än Eurosport!
Filmerna

Här kommer filmerna. Som sagt första klassen helt min tabbe, ärtan var så fin.... Andra klassen, massa fina språng men lite matt häst mot slutet...Bara att ta nya tag:)

Tävlingen

Blev en lång dag igår, i och med att jag startade bland de första...

Resultatmässigt är det inte godkänt men ridmässigt kändes det superbra:)Så jag är faktiskt väldigt nöjd särskilt med pållen och delvis med min egen ridning!

125-A:0-A:0- 5 fel

Började fint på 1 och 2, till 3:an var det en ganska skarp sväng till en oxer. Jag slarvar med vägen och rättar bakåt istället för framåt,suck! Ärtan stannade såklart och det med all rätt. Fy på mig! Annars var hon väldigt väldigt fin, även genom 3 kombinationen som var oxer in och räcke-räcke.Hon var lite väl laddad på vissa ställen dock, men hög och fin! Att man aldrig ska lära sig rida ordentligt? Det var precis det här Roine sa till mig på träningen "galoppera genom svängen"

135-A:0- 12 fel

Låter mycket men rundan var jättefin. Alla nedslagen kom i slutet på banan så min misstanke är att hon blev lite matt i kroppen. Hade trots vatten i transporten hela dagen inte druckit en enda klunk! Inga grova nedslag men hon hoppade några cm för lågt. De flesta sprången var jättehöga och fina, så skoj. Är nöjd med min ridning förutom till 9:an (näst sista hindret), kommer lite nära och det nedslaget tar jag på mig helt.

Men är supernöjd med den galoppen jag hade och det fina flytet vi fick! Nu tränar vi på!

Filmer kommer när de är uppladdade


Oj så mycke fint:)

Fick massa fint igår av älskling och av svärföräldrarna, så nöjd:)

*Helt sett med jättefina underkläder i svart och vinrött,lovley!
*Topp från sisters
*Badgrejor från Lush
*Nagellack och matchande ögonskugga
*Blundstone
*Tjocka mys-strumpor
*Pengar och trisslotter med vinst på båda,sicken tur man kan ha;)

...att lägga till en flatscreenteve från Samsung,kavajen, väskana och renoveringen av transporten!

Wow vilka bra grejor jag fick!!

Och idag är det älskling som fyller 30:)

RSS 2.0