Snart julafton...

Slår in julklappar för fulla muggar. Har faktiskt för engångsskull inte en aning om vad som finns i mina paket. Igår försökte min kära mor berätta för mig vad jag skulle få,haha. För hon ville veta vilken färg jag föredrog innan hon beställde, knäppisen:p Jag sa faktiskt att hon inte fick berätta så blir spännande att se vad som ligger i paketet på julafton,hihi!

Sweeeet

Igår körde vi ett litet myspass i ridhuset! Ärtan var så mjuk och fin!

...

Fan vad jag saknar min bästa vän just nu:(

...

Florence + The machine...behöver jag skriva mer.
Outstanding och så träffande...
Bloggen kommer vara lite "död" till och från pga en massa saker som kräver all min energi. Ärtan har fått lite halvt vila någon vecka. Hon kommer bara underhållas med skritt, promenader och massage...

Regrets collect like old friends
Here to relive your darkest moments
I can see no way, I can see no way
And all of the ghouls come out to play

And every demon wants his pound of flesh
But I like to keep some things to myself
I like to keep my issues strong
It's always darkest before the dawn

And I've been a fool and I've been blind
I can never leave the past behind
I can see no way, I can see no way
I'm always dragging that horse around

All of his questions, such a mournful sound
Tonight I'm gonna bury that horse in the ground
So I like to keep my issues strong
But it's always darkest before the dawn

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

I am done with my graceless heart
So tonight I'm gonna cut it out and then restart
Cause I like to keep my issues strong
It's always darkest before the dawn
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/f/florence_and_the_machine/shake_it_out.html ]
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

And given half the chance would I take any of it back
It's a final mess but it's left me so empty
It's always darkest before the dawn

Oh woah, oh woah... 

And I'm damned if I do and I'm damned if I don't
So here's to drinks in the dark at the end of my road
And I'm ready to suffer and I'm ready to hope
It's a shot in the dark and right at my throat
Cause looking for heaven, for the devil in me
Looking for heaven, for the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

Händelserik kväll

Precis hemkommen från en trevlig och givande kväll i stallet.

Vår after work resulterade i nästan 150 gäster!! Verkligen roligt att få visa upp anläggningen som börjar ta fart. Varje dag händer något nytt. En pusselbit till som faller på plats så att säga...

Tillsammans med en annan tjej hade jag ansvaret för "storhäststallet". Där serverade vi korv och berättade om inackorderingen och anläggningen. Jag fick chansen att knyta lite värdefulla kontakter och förhoppningsvis trillar det in en och annan häst som ska utbildas i vinter.

Ärtan gillade verkligen inte uppståndelsen med allt folk. Hennes osäkerhet som hon visade när vi köpte henne för 10 år sedan kom tillbaka. Vände baken till och stod och tittade in i hörnet:( De flesta andra hästarna stod gladeligen och blev klappade. Då fick jag mig verkligen en tankeställare och insåg hur sjukt mycket arbete jag och min familj har lagt ner på den här hästen. Jag har aldrig träffat en häst som var så huvudskygg och känslig för höga ljud/skrik. Från att ha varit ett nervvrak som kastade sig i stallgången av rädsla litar hon nu fullt ut på människor (bara det inte blir för stimmigt!)

Hon kommer alltid vara min prinsessa

Godmorgon

Redan torsdag! Veckorna springer verkligen iväg. Tur att de flesta julklappsköp kan göras via datorn;)
Jag vill försöka åka hem några dagar innan jul men vi får se om det hinns med...
Ärtan har jobbat på bra några dagar i ridhuset. Igår fokuserade jag på den förvända galoppen. Här märks det att hon fortfarande är lite svag i höger bak efter låsningen. Hon orkar inte riktigt sätta sig och jobba igenom. Idag förtjänar hon en uteritt tror jag:)


Snart är det dags att plocka fram klippmaskinen igen men jag vill vänta någon vecka till så jag hinner med att tvätta hennes innetäcken. För just nu klarar hon sig med ett 200g med helhals men när hon är nyklippt åker ett stalltäcke på under så att hon inte fryser ute.
Igår pyntade vi och fixade på gården inför fredagen. Det blev så fint i stallet med lite granris och röda kulor. Vi fick till och med en liten gran med ljusslinga i,mysigt!  När jag var liten och vi hade eget stall var det årets höjdpunkt att få pynta i stallet. Oj vad jag och mina vänner pyntade med kulor, granris, äpplen, glitter och knäckebröd. Vilken härlig uppväxt jag har haft när jag tänker efter:)
Idag ska jag förutom att rida Ärtan hinna med att rida Levara:) Fina hästen, jag blir så glad av att rida henne. Tillsammans med ägaren ska vi göra upp en tävlingsplan inför nästa år. Jag tror verkligen att hon kan utvecklas lite till och förhoppningsvis gå större klasser nästa år. Hon har det mesta jag önskar hos en hopphäst. Kapacitet,mod och hjärta, lätthet, snabbhet och hinderklokhet!3 åringen jag skulle ta mig an blir det tyvärr inget med. Ägaren kommer försöka häva köpet då hon visar upp ett väldigt oönskat beteende. Hon går mer på två ben än på fyra (milt uttryckt!!) och gör utfall mot människor. Troligtvis är hon bara missförstådd men det är på tok för mycket jobb då ägaren behöver en mer stabil snäll häst.

Tisdag

Idag skiner solen. Så härligt att slippa allt för mycket vind och nederbörd.

Igår hade vi planeringsmöte i stallet inför fredagens stora event.Så alla mina bloggläsare som bor i närheten är varmt välkomna:)

Igår red jag Ärtan i ridhuset. Hon gick så jäkla bra (rent ut sagt!) Mjuk och väldigt smidig i kroppen. Jag måste älskling att filma ett pass i helgen så ni får se. Det är inte samma häst längre.

Idag ska Ärtan jobbas över lite bommar och sedan ska jag ta mig an en 3-årig dressyrhäst som jag ska rida lite åt ägaren och vidareutbilda då ägaren inte har tid eller rutin till det. Alltid spännande med nya hästar. Denna är av den lättare hetare modellen. Sto och fux såklart;)

New Market outfit

(såg nu att jag glömde grimman i samma färg och svarta benlindor till...i all hast)

Precis som grått har jag aldrig varit någon entusiast av svart. Har nog aldrig ägt ett svart schabrak ens:o*HW New market täcke i fleece
*Svarta stall/transportpaddar från Schockemöhle
*Senapsgula skydd från Eskadron

Tillsamman med svarta lindor och svart grimma skulle detta kunna vara en snygg och klassisk transportoutfit:)

Grå outfit

Första outfitinlägget. Jag hade 2 minuter över efter ridningen så drog ihop två snabba som låg nära till hands:) Den blå och bruna biten kommer bli betydligt mer att samla ihop.

Är först på senare tid jag kunnat börja uppskatta grått. Men det får absolut inte vara melerat...det ger mig rysningar...

Jag har därför en bit kvar för att nå en hel grå outfit. Vill ha gråa eskadronskydd, ett grått A.S eller Equiline schabrak och gärna en grå la Kim huva.


*Grått täcke från z-täcket. Egenkomponerad färgkombination som jag verkligen gillar. Royalblått är snyggt och förstärker den gråa färgen. Detta är ett fleecetäcke i filtmodell med hög hals.

*Schabrak från Hansbo Sport (dvs innan det blev Willab och skitkvalité) Grått med vit tjock passpoal och två smala silvriga. Används som hemma schabrak.

*Gråa lindor från Equiline

Spännande

Jag har fått förtroendet att fortsätta utbildningen av Levaras Cardentoavkomma:)

Calero är en jättefin och trevlig 07:a med hoppdiplom (9:a på teknik och förmåga). Han har en jäkla teknik och scoop i hoppet! Tanken är att vi ska försöka matcha honom mot falsterbo och breeders. Men då han är lite i en växtfas och behöver stärka sin kropp ganska rejält så tar vi ett steg i taget och ser hur långt det räcker. Nu börjar vi med att låta honom få några månaders ordentlig vila och återhämtning. Han är lite för tunn och muskelfattig i dagsläget. Grundtanken är att jag kommer sköta det mesta jobbet på hemmaplan och att sedan en ganska känd, proffsryttare kommer tävla honom. Men för tillfället är det inget som är helt spikat och klart utan vi får se lite hur allt går.Söndagspysslel i stallet

Hade lunch och insläpp i stallet idag. Passade på att rida ut Ärtan en sväng mellan passen. Ja ni hörde rätt. Vi red ut! Hon skötte sig faktiskt väldigt bra. Jag trodde att hon skulle vara mer spänd med tanke på blåsten...men det blev snarare tvärt om. Hon blev helt paralyserad av blåsten,haha!

Skrittade och travade bara en runda på asfalten. Det var skönt att komma ut en sväng faktiskt.

Kameran var tyvärr urladdad men jag började plocka ihop lite outfits. Tror jag kom upp i minst 10 stycken, opps! Min hästgarderob är nog relativt stor tror jag;)

Imorgon fm ska jag ha träning för en elev och sedan kommer faktiskt en tidning ut för att göra repotage om gården jag står på. Spännande!

Det kom lite önskemål om att jag ska fota resten av stallet. Det kan jag absolut göra, även fast mycket fortfarande är under uppbyggnad och vissa lösningar är mer tillfälliga än permanenta. Fast det kanske är roligt att se iaf?

Här ser man lite av vårt ljusa luftiga ridhus med ljusinsläpp på båda kortsidorna och längs med hela långsidorna + delar av taket...Stallet utökas

Fem nya boxar. De är inte helt klara. De ska målas vita och sedan kommer det bli någon snygg tegelkant.
Och givetvis ska det in galler mellan hästarna. Men fronterna kommer vara helt öppna. En av boxarna är gjord för att fungera som hingstbox eller till häst som vill vara själv då den inte har något fönster in till grannen.
Nu har vi 15 boxar i stora stallet. Det tar sig:)

Longering

Idag stod longering på schemat. Vi passade även på att inviga den nya utebanan.

Underlaget är det samma som inne i ridhuset. High and tide underlag med bevattning som regleras underifrån.


Hon är riktigt blank och fin i pälsen:)Provade även sadel på en unghäst i stallet. Ägaren hade fått hem en begagnad Butet. Tyvärr var den för smal i bommen för hästen. Så om någon söker en sadel så vet jag att denna är till salu. 17 tum, normal bomvidd, normal kåpa. 03. Inte använd på ett tag så måste oljas in lite men en fin sadel. Tror hon ska ha runt 16.000-18.000 för den.I-landsproblem

Skriver önskelista till julen....Varför blir alltid mina önskelistor meterlånga,haha!

Hittar alltid saker att önska mig. Oftast är det faktiskt saker jag verkligen behöver;)

Fast mest av allt önskar jag mig friska djur och ett härligt 2012. Nära och kära...det är ALLT som betyder något i slutändan.


Bra fredag

Fredag igen. En regnig sådan... Kan inte låta bli att längta tillbaka till sydligare breddgrader.

Idag fick jag lite positiva nyheter gällande jobb. Alltid skoj! Hoppas det kan bli något bra av det hela. Kommer iaf ta tillfället i akt och lära mig en massa nytt. Jobbtillfällena här nere på Österlen haglar inte direkt. Tyvärr handlar det mesta om kontakter och jag har nog haft lite tur där då båda mina jobb kommit som en följd av just kontakter.

Ärtan ger mig aningens huvudbry för tillfället. Hon är helt sjövild:s Det känns som att det bara eskalerar för var dag som går. Jag har försökt att vända ut och in på det för att hitta en orsak till varför hon är så på tårna...

En av anledningarna tror jag kan vara turbulensen i stallet. På sista tiden har det kommit och gått en del hästar, Ärtan har fått byta box några gånger för att det ska fungera mellan de olika hästarna. Hon har även fått ny hage. Förutom allt detta har det även skett en del byggnationer i stallet. Stallet har utökats med 5 nya murade boxar (jättefina, ni ska få se bild!!). Detta har givetvis medfört en hel del buller, skrammel och dylikt. Ärtan är lite känslig och jag tror mycket väl att detta kan ha gjort henne extra spänd och på tårna. Vi har även en ny tjej som jobbar i stallet och såklart påverkar det dom känsliga hästarna.

Iordningställandet av den nya utebanan har också lett till ganska mycket "skrammel" kring ridhuset och har Ärtan väl fått för sig att det kommer hemska ljud från ett hörn i ridhuset...ja då är det svårt att få henne på andra tankar.

Jag vet inte, bara spånar lite fritt kring vad som gör henne så på tårna. Tror att det finns många faktorer som påverkar. Igår när jag red var hon nära på att få av mig (kors i taket!!). Hon blev rädd för kortsidan, tvärvände och skenade åt andra hållet, suck!

Jag ska testa att rida henne med bomull i öronen och huva på för att stänga ut lite ljud. Hoppas det kan ha en mildrande effekt... Idag åker jag även för att köpa lite foder med coolereffekt!

På tävling har hon alltid huva!

Trevlig helg alla läsare. Jag ska försöka knäppa lite nya bilder idag, även fast vädret inte är det bästa. Blev lite inspirerad av Equilina att göra matchande outfitsbilder...får se vad jag får ihop:)

Några oroliga timmar

Mitt hjärtegull blev dålig i går natt. Oj vad jag blev orolig. Det skär i hjärtat att se sin bebis vara sjuk, inte veta vad det är eller hur man ska hjälpa till. Han skakade i kroppen och var allmänt orolig i kroppen när vi skulle gå och lägga oss. Vidare så kraxade han och försökte gäspa en del. Jag misstänkte ganska snabbt halsinfektion eller någon tand som blivit inflamerad. Det blev inte många timmars sömn den natten och det var inte långt ifrån att jag satte mig i bilen och åkte till närmaste akutsjukhus... Jon lugnade mig dock och förelog att vi väntar till på morgonen så ringer vi veterinären och åker in akut. Tur att vi har ett mer eller mindre komplett medicinskåp här hemma:p

Muffin fick lite rimadyl som är smärtlindrande och slutade då skaka och somnade. Sedan sov han resten av natten och på morgonen verkade han ganska pigg. Åkte givetvis in ändå! Som tur var.

Vid första anblick såg det ut som en halsinfektion eftersom han var väldigt röd i halsen. Vi valde att ta en röntgenbild ändå...utifall att det fastnat något längre ner i halsen eller i magsäcken. Röntgenbilden på strupen såg fin ut. Däremot visade röntgen hela magen och bröstkorgen en förändring på lungorna:(

Han blir nu behandlad för lunginflamation och halsont. Förhoppningsvis räcker denna behandling, men om halsproblemen är kroniska kommer det leda till att halsmandlarna får opereras bort.

Stackars lilla sorken:( Mitt hjärta!

Snart är det jul igen.Så mysigt!!

(Ärtan fick ofrivillig vila igår då vi kom hem ganska sent från vet. Åkte bara upp och pysslade om henne, kratsade och olja in hovarna. Sen nattade jag hästarna!)

RSS 2.0