Kom och köp

Laddar upp film under dagen, men jäklar vad hon hoppar!


Smarta lösningar

Smarta lösningar underlättar när det ska jobbas i stallet. Personalen, och inackorderingarna själva behöver aldrig mocka med skottkärra. Vi vet väl alla själv hur jobbigt det är att springa fram och tillbaka flera gånger, och hur snabbt kärran alltid blir full? I vårt stall har vi löst det med en lättrullad jättekärra. På så sätt kan hela stallet på 20 boxar mockas kvickt och lätt.

När det sen kommer till halmning har vi en smart vagn till detta med. Halmrullen spetsas på en rullande platta så att det blir lätt att rulla av ny halm från balen. Supersmidigt!

Älskar smarta lösningar som underlättar det annars så tunga stallarbetet:)


Oj

Mycke papper blir det. Grymma julklappar av alla nära och kära. Superfin RL skjorta av darling. Han vet precis vad jag gillar:) biljetter till Robbie Williams konsert i Köpenhamn i sommar...vilken upplevelse det ska bli! Presentkort på smycken, finfin klockförvaring i trä, nya set med sängkläder och massa annat smått och gott. På kuppen blev man proppmätt och gick upp ex antal kg. Motionera idag kanske;)


Julvila

Idag har Doris åkt hem för att återhämta sig lite. Med tanke på att hon inte är riden de två senaste åren så kan hon behöva lite vila innan vi kör på igen. Innan hon åkte idag red jag i ridhuset en stund. Ägaren passade på att filma när vi hoppade bana. Så härlig och rolig häst att rida! Hon kommer bli farlig på tävlingsbanorna med lite rutin. Snabb, vändbar och otroligt försiktig. Under denna månaden hon varit hos mig har hon inte rivit en enda bom!

Såfort jag får filmerna lägger jag upp dem här. Avslutade med en linje och tvåkombination lite högre. Utsprånget på 130 höjd kanske. Desto högre desto bättre hoppar hon. Hoppas jag får chansen att tävla henne lite innan hon säljs, hade varit roligt:)

Nu ska jag njuta av att vara julledig. Alla klappar inslagna och allt annat fixat, bara att slå sig ner och fira jul.


Härliga söndag

Lördagen var ööhh...bakis, opps!

Söndagen har varit desto bättre med tidig uppgång för att morgonfodra. Det finns väl inget härligare än att gå och strosa i stallet på morgonen. Det är så rogivande och en riktig energiboost.

Efter detta en god frukost och sedan ett härligt löppass. Jag älskar att springa, men måste köpa nya pjucks. Får bli ett par som tål lite väta. Hoppas nu på barmark resten av året:)

Tillbaka till stallet på em för att ta ett pass på Doris. Träningen ger resultat och idag var hon så lydig och fin. Skoj!

Nu blir det tvätt för hela slanten och sen jobb imorgon bitti.


Grönt är skönt

Men mycket snyggare på en fux än en mörkbrun häst med vita strumpor. Eller vad säger ni?

Överlag har jag svårt att se vilken färg en brun häst med mörkare ben och vita strumpor passar i för färg. Nu består min samling av utrustning till stor del av brunt-grönt-blått-grått, och det funkar väl alltid hyfsat, men tips mottages gärna bara det inte är rosa:p


Min räddare i nöden

Detta är min räddare i nöden just nu. Sena mörka, kalla och snöiga kvällar i stallet.

Har dessutom lyxen att vara själv för det mesta!


Tuff torsdag

Vissa dagar suger mer energi än andra, idag har det varit en sådan dag på jobbet. Mycket strul med fel annonser, fel material, produktionsmissar mm. Varför kommer allt samtidigt?

Nu laddar jag med en kopp kaffe innan vovvepromenad och stallbesök. Doris har fått på sig en ny framsko efter att hon trampat av sig den i hagen. Både hon och ärtan är vinterutrustade med brodd och snösulor. Det går åt i detta väder! Det värsta som finns är väl hästar som tvingas halka runt? Testade det själv igår genom att gå en pw i kylan. Gisses, jag var som bambi på hal is. Tur att det ska bli varmare och töa i helgen.

Doris utbildning går framåt. Här om dagen tränade vi på stärkande galoppfattningar. Hon är en riktig arbetsmyra som bara vill göra rätt. Idag trimmar vi vidare över bommar tänkte jag. Med bommar blir ridhusarbetet lite roligare även fast jag själv aldrig har problem att hitta roliga övningar eller mål för varje ridpass. Tycker det är viktigt att ha en plan innan ridpasset för är jag själv inte tydlig och klar med vad vi ska träna på hur ska hästen då veta?

Doris ligger ute till försäljning så vi får se hur länge hon blir kvar, men hade varit kul att hinna med någon tävling i början på nästa år!


Hoppa kan hon

Gisses vad hon hoppade igår. Jag tror det var bra att hon var lite trött i kroppen efter gymnastikhoppningen dagen innan för hon backade av väldigt fint. Innan har hon mest ångat på och det gör att distanserna inte alltid blir rätt. Hon är en sådan häftig liten häst som verkligen öppnar upp bak och flaggar med svansen.


Gårdagen

Hade en skön eftermiddag/ kväll i stallet igår. Men oj vad kallt det kändes, brr. Tack och lov för att vi har ridhus på gården. Dessutom med superunderlag. Den 14:e har vi öppet hus för att visa underlaget. Bl.a. Kommer lisen och peder för att agera testryttare, kul. Ta chansen att bekanta dig med ett underhållsfritt underlag. Hur många timmar har man egentligen ägnat åt att harva, kratta kanter, salta och vattna? Jag kan ärligt säga att dessa timmar kan du ägna åt något annat när underlaget på banan är "high tide"

Gårdagens övning med Doris bestod av hoppning på volt. Ställde upp ett minihinder på volt för att få henne mer runt innerskänkeln och lära henne vänta på hinder. Inte helt enkelt då hon är het på gröten och inte riktigt orkar sätta under sig och jobba genom kroppen ännu. Då tar hon till farten istället. Efter några varv fick jag henne att gå i samma rytm både före och efter hinder, skoj!

Avslutade med en liten serie bestående av bom-kryss-bom-kryss-bom. Lite för många bommar enligt Doris;) men hon är försiktig och vill göra rätt. Överhoppar sig lite ännu men det blir bättre och bättre:)

Ärtan fick skritta och trava lite barbacka i ridhuset, superpigg!

Trimning och konditionsbyggande

De flesta ridpassen på "Doris" går åt till konditionsbyggande och trimning av grunderna. Jag märker verkligen skillnad på henne från pass till pass. Styrkan kommer gradvis och hon börjar arbeta korrekt i form, eller helt enkelt där jag vill ha henne. Eftersom hon är väldigt arbetsvillig och pigg i ridningen försöker vi jobba på att få henne att bli längre och lägre i nacken. På så vis blir stegen längre och rörelserna går mer genom hela kroppen. Igår var hennes ägare med för att kika på utvecklingen. Vi red lösgörande över bommar på böjt spår och tränade på sidförande hjälper i skritt och trav. Galopparbetet bestod av jobbiga tempoväxlingar och fattningar från skritt. Jag är mycket noga med att inte låta henne rusa in i fattningen vilket Doris just nu tycker är lite jobbigt och onödigt. Helst ska allt gå jättefort, hihi!

I helgen ska vi hoppa lite bana, hoppas på någon film och lite bilder så ni får se gummibollen;)

Ärtans status är oförändrad. Hon blir i alla fall ordentligt omskött varje dag och har fri tillgång på mat så tror inte det går någon nöd på henne.


Juniorhäst

Doris är verkligen en perfekt juniorhäst till en liten tjej eller kille med lite ambitioner. Igår var första gången jag fick känna på lite större språng. Helt underbar! Avslutade på en lite större oxer och hon hoppade med mycket tryck och lämnade fin höjd. Nästa gång får jag använda magplattan;) Det är en del grundutbildning kvar men hon är arbetsvillig och otroligt lättlärd. Det kommer bli en häst som kan plocka mycket priser i juniorklasser då hon är täcker mycket mark och är kvick i vändningarna. Hon har ett hjärta av guld och hoppar allt i alla lägen.

Gått breeders som 4 åring med bra resultat, 9: teknik och förmåga på 3 års testet.

Detta är verkligen en häst som är rolig att rida alla dagar i veckan! Social och snäll i all hantering, litar på sin ryttare till 100%.

Nu fortsätter vi utbildningen och jobbar vidare på grundlydnaden.
RSS 2.0