Kvällsmys

Katten kelar alltid med vissa av hästarna i stallet. Dessa två höll på i säkert 40 minuter.


Premiärpass

Igår var premiärpasset på den nya hästen. Vilken underbart social liten häst. Otroligt snäll och okomplicerad. Trygg i sig själv. Nu i början kommer vi mest jobba på flåset och grundläggande saker som gas, broms och lyhördhet.

Hon är jätte långpälsad så måste försöka hinna klippa henne i helgen. Lovar lite bilder på fredag:)


Ny häst

Sto 05, quite easy-cortez. Ska vara hos mig på vidareutbildning och försäljning. Ska bli jätteroligt att jobba med denna lilla gummiboll:)


Torsdag

Var tar veckorna vägen egentligen?

Flyinge igår var så skoj! Jag kärade ner mig i Jens nya häst. Vilka bakben! Verkade dock måttligt road av teknikskydden. Matrix är alltid fin och hoppar hinderstöden ut, men ojämn och hoppar ibland lite väl mycke upp och för lite fram. Kan inte vara helt lätt att sitta på en sådan häst. Jag gillade även Jens wickströms twiggen. Bara åtta år och så fina språng!

Nu sätta sig i bilen och pysa till jobbet!


And off we go

Ikväll blir det flyinge för hela slanten tillsammans med resten i stallet:) oj vad kul det ska bli. Särskilt nu när jag har så ofantligt mycket med jobbet så kan det vara skönt att komma iväg lite!

Vem tror ni vinner? Starkt startfält är det iaf!


Fiiin


Häst ensam eller i flock

Hur har ni det i era stall?

Själv har jag förmånen att kunna välja om min häst vill gå ensam i liten hage eller tillsammans i flock och stor hage. Det är väl underbart med valfrihet:) många stall har inte mark eller tillräckligt med hagar för att kunna erbjuda den servicen. Ärtan har nästan i alla år gått tillsammans med en hagkompis. Särskilt första åren i min ägo var det nödvändigt för att hon skulle stanna kvar i hagen. Min gamle trotjänare agerade bodyguard;) sen allt eftersom att hagar har blivit mindre och lerigare har jag försökt ha henne ensam. Mycket pga skaderisken också. Jag har bara en häst och då är det inte roligt att tvinga hästen vila två månader pga sparkskada eller dylikt. Kan ju tillägga att ärtan är den typ av häst som alltid drar på sig nya sår och skador:(

Sista åren här i Skåne har hon mestadels gått själv, förrutom vissa dagar under sommaren då hon gick i stor hage med kompisar. Nu har jag dock tagit beslutet att låta henne gå i stor hage tillsammans med några andra ston. Hon älskar det! Men oj vad spring det blir. Idag rök ena framskon;)

Men visst är det härligt att se sin älskade häst få vara "häst" igen!


Men hallå

Kalla fälttävlan för ridhoppning var ju något nytt! Så jäkla okunniga på teve!


Morgonstund...

Jahopp, upp och hoppa. Regnet vräker ner ute! Jag älskar att fodra hästarna, det är så rogivande och avstressande på något sätt. Sen är hästarna alltid så tacksamma när man kommer på morgonen, hihi!

Idag är det träningsdag. En träningsdag som jag sköt upp från igår. Bara att ge sig ut i regnet och springa. Känslan när ett träningspass är avslutat och kroppen är riktigt trött är helt underbar, eller hur??


Titta vilken sötnos

Det finns bedårande underbara små welshföl på ett ställe jag håller träningar.

De är så fina!


Pluspoäng till hippo

Idag fick jag ett schabrak på köpet när jag handlade foder:) eller vet inte om hästgodis räknas till foder, haha! De i butiken var givmilda iallafall så jag fick ett trots att jag bara handlade hippoprodukter för 90 kr. Annars blev det bara betforinköp och morötter. Jag väljer gärna betfor i pelleterad form om det finns. Så mycket lättare att hantera och det känns mer "drygt".

Jag har fortfarande inte fått svar från försäkringsbolaget gällande ärtan. Så går i ovisshet:( ärtan är iaf vild och glad!


Det tar sig

Tycker alltid det tar lite tid att bo in sig i en ny sadelkammare, men nu börjar det ta sig. Jag vet fortfarande inte var jag riktigt ska ha sakerna men börjar såhär så är det bara att omorganisera annars:)

Nu njuter jag av att det är kort dag idag, med andra ord slutade jag redan kl 12! Då passade jag på att boka in träning för en elev. Annars ska jag bara njuta av att vara ledig. Mysa upp i soffan med popcorn och yllefilt, hihi. Tidig uppstigning imorgon då jag har morgonfodringen, mysigt!

Min schabraksamling är betydligt större än såhär, mycket som ligger i tvättkorgen, pust. Men visst börjar vi få fint:)


RSS 2.0