Snabba saxen...

Idag bestämde jag mig helt impulsartat för att börja klippa Ärtan vid åtta på kvällen:p
Hann med hela halsen och huvudet, BARA resten kvar. Skulle låna min elevs klippmaskin, men den har typ rostat igen i skären så det gick inte så bra att klippa. Tur att jag har min lilla maskin. Alltså den har verkligen varit väl värd sitt pris på 500:-! Har inte slipat skären en enda gång (nu är det dock läge för det). Klipper riktigt nära och snyggt. Skönt att slippa de där ränderna som blir av en stor maskin. Nackdelen är dock att det tar lite tid, brukar därför dela upp det över några dagar;)
Ärtan verkligen njöt av att bli av med all päls. Var dock lite jobbigt att klippa eftersom hon skulle stå och "klia" sig mot klippmaskinen, sötisen!


Levara gick i ridhuset.
Hoppade lite inför helgens tävling. Wow vilka språng hon fick till. Red bland annat 5 1/2 där vi breddade oxern ut ganska rejält. Hoppade även en fristående oxer med galoppbommar innan för att hon ska behålla lugnet lite. Det är verkligen en jätteroligt och klok häst. Första gången man rider på ett nytt hinder bromsar hon upp lite innan för att "titta efter" vad det är för hinder. Hon tänker absolut inte stanna, men hon bara måste få klart för sig hur hindret ser ut. Hon är så försiktig och bara göra rätt, definitivt inte vara i hinder och riva!
En riktigt bra egenskap!
Ärtan skulle behöva få lite av hennes "eftertänksamhet", särskilt i kombinationer hade det varit bra om hon hoppade,landade och tänkte efter istället för att rusa genom som en liten b-ponny. Men alla har sina styrkor och svagheter. Ärtan kompenserar sin "brådska" med att ha ett fantastiskt hopp,scoop och teknik. Levara är lite mer begränsad i sin kapacitet, men älskar verkligen att hoppa och är försiktig...det kan räcka nog så långt!
Ärtan jobbades i ridhuset ca 30 minuter. Red på det raka bettet och en graman. Hon var fin för att inte gått inne i ridhuset på över en vecka. Travade mest, red övergångar och flyttade i sidled för att mjuka upp bogarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0