Bra ridkänsla

Det är svårt att beskriva vilken skillnad det är att rida Ärtan nu är hon är helt frisk och kry!

Nu när alla spänningar släppt verkar turbomotorn i henne väckts. Jag tycker det är roligt att rida hästar med egen motor, men ibland blir det lite för mycket av det goda. Särskilt jobbigt blir det för stallpersonalen som ska hantera henne varje dag. Höjdpunkten för Ärtan är nämligen att få gå ut i hagen;) Hon har aningen bråttom ut..milt uttryckt! Vi har särskilda rutiner för henne. Hon måste alltid gå ut först av alla hästarna och den som leder ut henne måste ha med en hink med lite kraftfoder. Allt för att få henne att fokusera på annat. När det är dags för intag måste Ärtan tas in först, annars börjar hon springa och stressar upp sig. Knäpphästen!

Hon för förtillfället inget kraftfoder alls. Bara lite betfor på kvällen med mineraler i. Vårt grovfoder håller så hög kvalité att extra foder är överflödigt. Jag kommer köpa nytt kraftfoder till Ärtan efter jul när vi ska öka upp träningsdosen ytterligare ett snäpp. Får då bli någon form av havrefritt müslifoder som faller madamen i smaken. Hon bojkottar hennes nuvarande stärkelsefria foder:s

Hennes nyupptäckta turbo har även medfört att hon är i princip omöjligt att rida ut på själv. Med sällskap går det helt ok, men är inte optimalt. Hon är mer i luften än på backen och det är verkligen ingen njutning att rida ut på henne. Hoppas att det kan släppa lite när vi kommer igång och träna mer intensivt. I helgen har jag iaf bestämt mig för att försöka rida ut en sväng tillsammans med Levara eller någon av de nyinflyttade stabila islandshästarna i stallet. De kanske har en lugnande effekt på min atombomb;)

Gårdagens ridpass i ridhuset blev väldigt långt. Ärtan hade nämligen bestämt sig för att kortsidorna var anfallande monster..."bättre fly än illa fäkta är hennes måtto"
Det tog nästan 40 minuter innan hon började slappna av lite och då blev hon riktigt lösgjord och medgörlig. Vi hoppade lite stärkande övningar igår. Bla en studs med 5 hinder, ca 2,8m mellan, sedan fyra korta språng från till en låg tvåkombination med räcken (6m mellan). Började hoppa fram på volt över en sockerbit. Strävade efter att hålla jämn galopp genom hela svängen, forma runt innerskänkeln och få henne att sätta sig på bakdelen. I själva hoppningen blev hon lite het och dragig men på backen var ridpasset en stor framgång. Hon gick bärigt i galoppen, jag kunde variera steglängd och form utan att få tjafset i munnen:) Hon verkade trivas på kombinationen tvådelat-engelsk nosgrimma och martingal. Tungan höll sig inne i munnen HELA ridpasset. Ärtan var riktigt svettig efter passet!
image description
Snart är vi nog redo för en genomkörare för Lisen;)

Hemma

Kom hem från Rom igår kväll. Vi har haft en helt underbar weekend i denna pulserande storstad. Druckit gott och ätit massa pasta och pizza... varför går det inte att få sådan pizza i Sverige för?

Vädergudarna var helt på våran sida. Antagligen tyckte de att vi frusna svenskar var värda lite sol:p Eller vad sägs om strålande sol och 20 plusgrader. Perfekt storstadsväder.Samtidigt som det är roligt att vara borta så är det lika skönt att komma hem till både vovve och pålle. Ärtan var som en atombomb att rida. Hon har ju vilat i 4 dagar. Inte optimalt för henne, samtidigt är jag verkligen en förespråkare för vila och återhämtning. Det är roligt att rida henne nu när hon är frisk och kry, för trots att hon var pigg och spänd är hon mjuk och rörlig. Jag ville ge henne ett lugnt joggingpass men hade säkert kunnat rida 1,5 timme för att Ärtan skulle bli helt nöjd. Fick dock en bra känsla hela ridpasset igenom. Det är dock lätt att fastna lite i passiv försiktig ridning när hon är så här extremt "på"...men jag försöker verkligen att rida ur henne "det heta" genom att bara tänka framåt. Hon ska svara på mina framåtdrivande hjälper och gå i den takten och tempot jag vill (inte det hon själv bestämmer). Med andra ord blir det lite överraskande för henne att jag driver henne framåt och låter henne trava på istället för att skydda henne och bromsa. Det ska vara jobbigt om man vill springa från arbete;) Sen checkar jag av läget och provar ta en förhållning. Går den inte igenom ger jag framåtdrivande hjälp istället, provar med ny förhållning osv. Det blir en extrem skillnad på häst! Ridbarheten ökar, lydnaden för hjälperna sitter på ett annat sätt och hästen blir mer elastisk i kroppen.

Nu är det full storm här i Skåne. Det ska tydligen hålla i sig över morgondagen så någon uteritt är inte att tänka på tror jag. Annars känns det passande en söndag:)

En söndag där jag troligtvis kommer ägna en stor åt Globen Horse Show. Tyvärr hade jag inte möjlighet att vara på plats så då är det super att de visar så mycket på teve och svtplay! Tummen upp på det!


Packa

Idag står det packning på schemat. Imorgon tar jag och älskling en liten minisemester till Rom. Hoppas på bra väder, men oavsett så kommer det blir urmysigt att komma iväg några dagar.

Vi älskar Italien:)

Har varit lite frånvaro på bloggen ett tag. Men förtillfället händer det inte så jättemycket. Ärtan får gå lite lugnare pass i ridhuset varvat med sköna uteritter eftersom hon kommer vila när vi är iväg. Hon är dock väldigt på tårna;) Värmen verkar vara här för att stanna ett tag till. Väldigt skönt att slippa snön så länge som möjligt. Om det är snöfritt nästa helg ska vi ta en tur ner till stranden, spännande att se vad Ärtan säger om det,hihi! Levara ska få lite hoppledigt några veckor innan vi kör igång med vinterträningen.

I helgen fick vi lite nya hagar i stallet så Ärtan var en av hästarna som fick byta. Gissa om hon är lycklig att gå i gräshage:) Riktig sommarsemester för hennes del. Problemet är bara att hon blir väldigt svår att leda ut. Hoppar och studsar och vill dra ut i hagen...lösningen blir att muta med lite pellets i handen.

Vi har väldigt tur med hagar i vårt stall. Dels har vi många hagar som gör att vi hela tiden kan variera och byta hage om någon mot förmodan skulle bli lerig och sen finns det väldigt mycket mark att bygga fler hagar om det skulle behövas. Just hur hagarna ser ut påverkar mitt val av stall väldigt mycket. Jag vill att min häst ska ha möjlighet att vara ute varje dag, röra sig fritt i alla gångarter och slippa stå i lera. Jag vill även kunna bestämma själv om min häst ska gå tillsammans med en annan häst eller inte. I många stall råder det hagbrist. Hästarna tvingas stå i små leriga rutor och många ggr går det på tok för många hästar sett till hagens storlek. Nej tack till det! I Ärtans stall går nästan alla hästar i varsin lerfri lagom stor hage, förutom unghästarna som går tillsammans i en stor hage. Vi har även möjlighet till sommarbete vilket är super om man vill låta hästen få riktig semester.

Vet ni att inte en enda gång har jag behövt skölja av Ärtans hovar eller ben efter att hon gått i hagen! Superlyx och skön för både ryttarna och hästarna. Verkligen en kontrast jämfört med många andra stall jag stått i!!


Bild tagen förra hösten uppe i Linköping. Men ungefär såhär ser våra gamla hagar ut. Ingen lera:)
De nya är det mer gräs i såklart!Tävling Flyinge

Eftersom jag inte fått till känslan i hoppningen på Ärtan fick hon stanna hemma på den här tävlingen. Åkte alltså bara med Levara. Tanken var att rida 120 och ev 130 om allt kändes bra. Och bra kändes det verkligen:)

120 0+4 fel
Jag red inte jättebra i grunden. Borde varit snabbare på att komma tillbaka efter hinder, men Levara hoppade mig ur sadeln nästan varje språng. Höll på att tugga grus på framhoppningen både 1 och 2 ggr. Jag som brukar ha så bra balans:p Ett gott tecken på att hästen hoppar med ryggen! I omhoppningen gick jag ut med inställningen att satsa och ta alla korta vägar. Lyckades med den första vägen och sen rann hon iväg lite till ett plank. Borde tagit upp lite där. Valde därför att ta lite längre vägar de sista svängarna, därav tiden. Men bestämde tillsammans med ägaren att debutera 130.

130-4 fel
När jag gick banan kändes den ganska maxad (flyinge är flyinge liksom!) Hindren kom snabbt och det gällde att vara fokuserad. Hon hoppade väldigt väldigt fina språng! Petade tyvärr 3:an ett räcke på linje där vi kom lite nära. Hon var fruktansvärt på hugget och laddad denna klass men tar helt och hållet på mig det nedslaget själv. Jag red riktigt dåligt där. Var lite för "slow" i tanken. Jag borde lärt mig att tänka ett steg längre. Hon hoppade in väldigt stort på oxern och jag vet att hennes galopp är vägvinnande,suck! Men trots allt en mycket fin debut. Nu går vi till vintervila och fortsätter träna och nöta detaljer över vintern. Målet för nästa år är att göra godkända 140 rundor! Det känns som att vi verkligen passar ihop ridmässigt. Är så glad över att få tävla den här fina hästen!

(gick banan för unghästarna och det var 1-10 och hade inte en tanke på att det bara var 1-8 för avd a,haha. Hoppade därför 2 hinder till. Gäller att få valuta för pengarna;)

Kommentera gärna men håll det konstruktivt. Jag vet själv mina brister och vad vi måste träna på! Ha även i åtanke att det är första gången vi hoppar 130 på tävling.Bra ridning

Ärtan har gått riktigt bra nu i två dagar. Igår jobbade jag henne i ridhuset. Galopperade över lite bommar på ena långsidan. Tränade på att kunna variera antal språng utan att tappa rytmen och spänsten. Alla spänningar släppte väldigt bra. Så roligt att rida då:)

Jag fick lite inspiration till att sitta och trimma efter att studerat Lisen och Peder uppe på Grevlunda. Wow vilka hästar och duktiga ryttare. Tänk om man bara kunde rida hälften så bra;)

Igår blev det även dressyrträning för Levara och hennes fodervärd. Det passade bra med ett genomkörarpass innan torsdagens tävling. De fick jobba med lite olika övningar...
Uppvärmande övning var serpentinbågar i trav, sedan gick vi vidare med att rida förvänd öppna både i trav och galopp längs långsidorna. Efter det blev det mycket volter och kunna öka steglängden ut ur volten för att sedan samla ihop och gå in i en ny volt. Både två var trötta och svettiga efter en timmes jobb:)Film från 120 klassen

Det blev tyvärr inte så mycket filmat i lördags. Det enda som hamnade på film var 120 rundan med Levara. Hade varit så himla skoj att få se 125 rundan i efterhand då hon hoppade ännu bättre där än i 120 klassen. Men men...

Såhär i efterhand när jag analyserat Ärtans rundor i huvudet har jag kommit fram till att jag måste rida mer aktivt på henne. Innan har hon varit så stark och het på hinder att jag inte behövt rida så aktivt med skänkeln utan mer bara "låta henne vara" mellan hinder. Så fungerar det inte längre. Nu är hon lite mer välriden (tro det eller ej, är fortfarande väldigt svår i munnen) och backar av mer själv. Jag borde lärt mig känna det kan man tycka! Jag borde även lärt mig lita på hennes reaktionssnabbhet. Att jag faktiskt kan rida med mer tryck och låta henne komma lite i botten och ändå veta att hon hinner upp och är kvick i fram.... Nu när jag kommit igång lite mer med Levara inser jag hur svår Ärtan faktiskt är. Förhoppningsvis har jag iaf lärt mig något under alla dessa år med henne;)

Levara går verkligen från klarhet till klarhet (om man kan göra det vid 14 års ålder!) Hon är ju inriden sent och tävlad väldigt lite. Tidigare har hon mest sprungit på och varit ganska opåverkbar mellan hinder. Nu är hon helt klockren! Oavsett om hon kommer lite nära eller ligger lite stort tar hon sig an hindren med stort mod och försiktighet. Det är precis som att hon vet exakt vad hon ska göra. Otroligt hinderklok häst!

De ggr hon river är enbart pga att hon blir lite för het på gröten och att jag blir lite för passiv tror jag. Vi petade ett i omhoppningen i 120 klassen för att vi fastnade lite i svängen, flöt ut lite och bogen försvann åt fel håll. Helt mitt fel. Men som ni ser på filmen hoppar hon väldigt stora luftiga luftiga och runda språng. Hon ger verkligen en härlig känsla.

Och oj vilket hjärta hon visar på hinder nr 5,haha! Vet inte riktigt vad som hände. Tror inte vi låg så jättefel men hon bestämmer sig för att bara hoppa av. Snälla snälla hästen. Behöver ingen kommentar om dålig ridning där för det känner jag själv att det var:p Behöver jag säga att hon fick många klappar och morötter efteråt!

(varning för lite dålig filmning men nått ser ni nog iaf....fattar inte att det ska vara så svårt att filma bra, hitta zoomen osv)

Ärtan fick agera modell. Tyckte även hon skötte sig bra i 125 klassen efter stoppet. Sökte hinder, jag red bättre mer bestämt och hon hoppade fina språng.


Fantastiskt roligt att få en färgad rosett, det är man inte bortskämd med. Levara är en riktigt snabb häst. På torsdag blir det tävling med henne igen. Kommer rida 120 och debutera 130 i Flyinge:)

Tävling

Kortfattat. Ärtan var en kamel... jag måste rida med mer tryck och inte vara för snäll. Fina språng blandat med lite istadigheter. Avslutade iaf godkänt i 125 klassen.
Levara....vilken häst:) Helt underbar att hoppa och rida. Vilken inställning och hjärta. 0+4 i 120 klassen. Ganska snabb tid som skulle räckt till en 4:e plats.
125 klassen 0:a!!! Och en vad jag trodde var ganska långsam normal tid, men låg 2:a väldigt länge. Slutade till slut på en fin 4:e plats. Hon är verkligen snabb den här hästen! Hon har hoppat några enorma språng idag trots lite "grus i ögat" för min del på ett hinder;)
Nu är vi kvalade till 130 och lutar åt tävling nästa helg med!

Torsdag

Igår fick Levara hoppa lite inför tävlingen på lördag!
Hon rids alltid på ett vanligt tvådelat bett, men är lite sugen på att testa ett rakt gummibett eftersom hon är så lätt och känslig i handen...

Jag byggde om lite så att serien blev en fin 4 kombination istället då jag kände att det kunde vara en bra övning för Levara som lätt blir lite snabb och het just i kombinationer...
Hon hoppade väldigt trevligt igår faktiskt:) Runda fina språng nästan hela passet igenom. Övningen med bom-oxer-bom gjorde hon som hämtat ur skolboken. Till skillnad från Ärtan har Levara väldigt hög ridbarhet. Hon är dessutom väldigt mjuk och elastisk i kroppen. Det största problemet jag har med henne är däremot att hon lätt blir het på hinder och då kryper ihop lite bakom hand istället för att ta stöd på bettet och galoppera på framåt.
Igår försökte jag göra mycket tempoväxlingar och successivt be om större galoppsprång för att slippa få henne kort i nacken. På en sådan typ av häst är det viktigt att hålla den stora galoppen och drivet i svängen för att bara kunna sitta upp mot hinder utan att reglera i handen.
Avslutade med några språng ett fristående räcke och oxer, 120-130 höjd!
Levaras fina mysiga stall. Hästarna trivs super i det:) Jag skulle inte tacka nej till att själv ha ett sådant här stall. 4 stora boxar, bra luft, duschspilta, foderrum, uppvärmd sadelkammaren med toalett och tvättmaskin!
Ärtan trimmades i ridhuset. Som ni märker blir sällan mina veckoplaneringar som jag hade tänkt från början:p Men har alltid en plan med varje ridpass. Igår fokuserade jag på att kunna variera formen utan att få henne i handen. Red öven mycket lösgörande övningar. Öppna och sluta på volten i både skritt, trav och galopp. I skritt och travarbetet la jag in förvänd öppna längs långsidorna. Verkligen en bra övning för att få igenom hästen. Avslutade passet med att först trava henne framåt i fräsch trav, kunna länga tygeln och bibehålla form och takt....sedan minskade jag steglängden och lät henne bli låg och djup i formen.
Det är så skoj att rida när man känner hur hästens spänningar i kroppen släpper efter varje pass. Idag ska jag försöka hinna med en uteritt om jag lyckas ta mig ut innan det blir mörkt.

Hoppning och löshoppning

Började stalldagen med att hjälp en kompis löshoppa en 2,5 års hingst. Vi löshoppade enligt den nya modellen med galoppbom ur sväng, räcke-räcke-oxer. Det var första gången hingsten med dressyrstam hoppade. Gjorde det bra och avslutade med ett fint språng över oxer ut (ca 1m). Tanken är att han ska gå rådgivande i slutet på november.  "Fairy" är efter Chirlon och är själv en riktigt läcker häst med underbart temperamant. Snygg svettfux med guldfärgad man och svans och en bred bläs:)

Tanken var att jag skulle filmat men vi hade fullt upp med att få hingsten på "rätt spår". Får bli nästa gång när vi förhoppningsvis är en mer.

För Ärtans del stod hoppning på schemat. Jag själv red inte helt optimalt idag. Kände mig bara väldigt trött i benen och hade verkligen ingen kraft alls i dem...Började iaf hoppa fram på ett litet räcke med travbom framför. Ärtan var lite loj i början av ridpasset, men motorn brukar alltid komma igång av sig själv så är aldrig orolig för det.

Gick sedan vidare att hoppa oxer på volt med bom framför och bom bakom. Allt för att få henne runt hjälperna och verkligen sätta sig på bakdelen. Det gjorde hon bra efter lite tragglande. På Ärtan gäller det att aktivera galoppen väldigt mycket innan och i svängen för att sedan kunna sitta upp lite "passivt" och vänta in hindret. Det sämsta jag kan göra är att rida iväg henne innan hinder för då blir hon lång och stark efteråt. Hoppade ganska mycket på den här övningen men inte så högt, avslutade med några språng på 110 kanske.

Avståndet mellan bom och hinder ligger på ca 2,80

Gick sedan vidare på en liten styrkeserie som var uppbyggd så att den gick att hoppa från båda hållen.

Galoppbom-2,80m-räcke-2,50m studs till räcke-9,5m (två korta språng) till oxer-9,5m-räcke-2,5m studs till räcke-2,80 galoppbom.

Ärtan blir lite stark och svårpåverkbar i sådana här serier och borde kanske haft en liten graman på för att få henne mer i lugn rytm. Hoppade ändå relativt bra när hon gått den några ggr och vi höjde oxern till ca 120 höjd. Jag måste verkligen tänka på att sitta upprätt och inte falla framåt i den här typen av serier, då är Ärtan på tok för snabb och sticker som ett skott;)

Allså bom-räcke-räcke-oxer-räcke-räcke-bom
Denna övning går även att bygga på om man har plats. Ex tre studsar istället för två.

Det sista Ärtan fick göra var att avsluta på ett enkelt räcke ur sväng på kanske 120-125 höjd... Ville känna att jag hade henne framme för skänkeln och bara få en bra känsla. Vi lyckades rida helt i rytmen (som det så fint heter). Wow vilket språng hon fick till:) Glad pilot!

Idag ska Levara få hoppa lite samma övningar. Skulle hoppat henne igår men hovslagaren var sen så jag hann inte. Det får bli idag istället!

Bloppis

*Tävlingskavaj av märket ELITE, modell Grand Prix.
Sparsamt använd. Säljes då den blivit för stor för mig. Svensk strl 38 lång (extra armlängd).Specialbeställd (kanadensiskt märke). Nypris 3500:- Exklusiv kavaj i snygg stålblå färg med insydda diskreta rutor. Två sprung bak och grått foder. Passar både till hopp och dressyr. Insydd och formnära passform, mycket lätt och behaglig att ha på sig.
PRIS:1500:-
*Ny endast provad jacka från HORZE.
Olivgrön kort modell med skärp i midjan. Strl 36/38 men precis som alla andra kläder från Horze relativt stor i storleken. För stor för mig som är 36:a. Uppskattar den mer som normal 38:a. Vaxat yttermaterial som är vattenavvisande. Perfekt höstjacka. Dragkedjor i sidan som underlättar vid ridning. Nypris 630:-
PRIS:300:-
*Schockemöhle bakbensskydd.
Strl FULL. Endast provade. Bruna helt i läder med läderklädd insida. Nypris:960:-
PRIS:550:
*Pullarnosgrimma Frank Baines. Strl FULL. Dark havanna med mässingspännen. Knappt använd. Fårskinn på nosplattan. PRIS:150:-
*Ny EQL martingal. Strl FULL. New Market med mässingspännen. (märket heter idag Glen Gordon)
PRIS:300:-
Frakt betalas av köparen.
Intresserad? Lämna en kommentar eller skicka mail till isabe334@gmail.com

Måndag

I lördags blev det ingen hoppning. Levara hade tappat en sko:( Jag misstänker till och med att hon tappade den precis när jag kom till stallet... de kom rusandes i full fart och på sina håll är det ganska sugande lera.
Så det blev bara lite pyssel och morötter, sen fick hon gå ut till de andra hästarna igen.Så härligt att se att Levara trivs i sitt nya stall. Deras hage är kuperad och på nästan 6 hektar så det finns massor av plats att galoppera och busa på:)
Ärtan har skrittat i helgen och idag planerar jag att rida ut. Helst av allt skulle jag vilja trimma i ridhuset men känner att det är dags att klämma in en uteritt. Ärtan är inte den allra roligaste hästen att rida ut på. Spänd, het och studsig. Allt är farligt! Piloten får vara på helspänn hela tiden eftersom man sitter på en tickande bomb. Men men, det måste göras ibland och ny har turisterna försvunnit = färre bilar! Ska försöka passa på att galoppera en del. Ikväll blir det även träning för en elev. Tror hon ska få rida en del lydnadsövningar.
Imorgon får Levara nya skor så då blir det troligtvis hoppning för både Ärtan och Levara.
Vi ska bygga upp någon rolig styrkeövning med massa hinder och hjälpbommar för att träna styrka och kondition.Preliminär veckoplanering:
Mån-Uteritt med galoppfokus Ärtan
Tis- Gymnastikhoppning i ridhuset Ärtan och Levara
Ons-Dressyr i ridhuset
Tor-Skritta ut på asfalt 45 min Ärtan, trimmning i ridhuset med några språng Levara
Fre-Lösgörande i ridhuset Ärtan
Lör- Tävling Ärtan och Levara, båda går 120-125
Sön- Lite joggning och skritt utomhus Ärtan
(ska försöka hinna med att rida Levara 2 ggr den här veckan eftersom det är tävling på lördag, hon går givetvis hela veckan men den motionen sköter hennes fodervärd)

Tredje ET-besöket

Igår var det dags för det tredje och sista besöket hos Camilla (för iår). Vi valde att lägga tre besök ganska tätt nu på hösten eftersom det satt fast en del. Lätt att det går tillbaka igen annars.

Som vanligt började Camilla med akupunktur i bogarna och ryggen, sedan laser och lite knådning.

SI-leden var nästan helt bra, men Ärtan är fortfarande ganska svag i högerbenet så det blir att försöka tänka på det när jag rider. För att komma åt det sista i högerbogen fick Ärtan även lite stötvågsbehandling. Obehagligt ljud men Ärtan stod och sov;)

Så nu är det ordinerad skritt i två dagar sedan kör vi på igen. Det känns roligt att ridningen går framåt och att det nu faktiskt är möjligt att "rida loss" ev spänningar. Innan har det suttit fast så mycket. Inte undra på att det känts som att jag aldrig riktigt fått igenom det där lilla sista.

Idag ser det ut att bli en strålande fin höstdag. Skrittning på Ärtan och Levara ska få hoppa idag. Tror jag ska bygga upp en serie så hon får träna styrka.

Borta bäst och hemma bäst

Varit "hem-hemma" en några dagar. Så skönt att komma hem och bara vara. Inga måsten!

Känner att jag får lite hemlängtan ibland. Inte för att jag inte trivs här nere i skåne, men hemma är trots allt hemma. Jag har alltid flyttat runt en del men bott mesta delen av mitt liv i östergötland och kring linköping och det är nog först nu när jag flyttat därifrån som jag verkligen saknar det och ser det som HEMMA.

Passade på att träffa lite kompisar, umgås med familjen och alla hundar. Tajmade mitt hembesök lagom så att jag fick vara med när min bror klarade körkortet, wow...stort!!

Som vanligt passade jag på att besöka Sharpman. Tyvärr känns det som att de aldrig får in något nytt? Iaf inte på täckes, benlindor, skydd, schabrak fronten. De hade inte särskilt roliga träns heller. För den som vill fynda låg det en supersnygg grå A.S huva bland fyndgrejorna. 50% så ca 250 kr för en sådan fin huva:) Nu passar den inte till något av mina schabrak eftersom det var både vit och silvrig passpoal, annars hade jag köpt den!

Besökte även travshoppen. Jag vet inte, men på nått sätt har jag alltid gillat den affären mer än Sharpman. Trots att den är mindre. De har mycket större utbud av vissa saker och får framförallt hem nya saker hela tiden. Om ni är på jakt efter nya täcken till hästarna är det definitivt travshoppen ni ska till. Riktigt bra valmöjlighet och bra priser!
Det enda jag köpte var ett par fodrade stallhandskar. Travhandskar som är varma och gosiga utan att vara klumpiga.


Igår vaknade jag upp med nackspärr så ville inte riskera att rida i det tillståndet. Bad därför min kompis hoppa upp och jogga Ärtan lite i ridhuset. Hon gick grymt bra och tror att Sofia var nöjd med henne. Hon har bara ridit henne en gång innan och det var när hon hade låsningen i SI leden.
Hennes första kommentar var "men guuuud det är ju en helt annan häst" Sen kom kommentaren "alltså Isabella hon är ju riktigt rolig att rida"....följt av "tar hennes energi aldrig slut"Lite roligt eftersom Sofia själv tävlar 145 klasser och har väldigt fina hästar själv.

Haha söt Ärtan. Nu är hon sitt vanliga jag igen, om inte bättre. Ska ev försöka få till en träning för Lisen nästa vecka. Det kan bli spännande. Vi kommer bli slaktade!!

RSS 2.0