Tävlingen

Håller på att ladda upp filmerna från tävlingen igår.

Gud vilka fina hästar jag har:) De båda hoppade runda och fina språng...och var väldigt pigga och fräscha.

Tror både jag och pållarna var lite ringrostiga;)

Blev iallafall 4 fel för båda. Ärtan rev 5:an ett litet räcke som jag la henne lite för nära på. Kunde likaväl legat kvar kändes det som....Levara blev hetare och hetare allt eftersom banan gick om när jag skulle vända upp på sista hindret var hon helt galen,haha. Hoppade och studsade i sidled. Så petade sista hindret i grunden med henne. Synd för tror jag hade kunnat vända ganska snävt i omhoppningen. Men som sagt, en bra start efter hästarnas skada!


Jag är väldigt nöjd med hur fräscht och fint de hoppade. Dessvärre var underlaget inne på tävlingsbanan under all kritik...oj vad djupt det blev. Framhoppning och framridningen var dock bra!

Nästa tävling blir Osby om 2 veckor!Fredagsmys i stallen

Ja nästan hela em och kvällen har jag spenderat i stallen med hästarna. Levara står ju nämligen i grannstallet så blev lite åkande mellan. Först red jag ärtan i ridhuset. Hon var spänd och het...valde att hoppa några språng trots att det är dan innan tävling. Höjde upp en oxer och avslutade på ett 130 språng. Gisses vad hon hoppade, jag hade ett stort smile vill jag lova!!

Efter det fick ärtan bada och få benen lindade!

Begav mig sedan till levara där jag klippte halsen på henne. Snällare häst får man leta efter. Hon stod och sov när jag klippte. Badade henne och flätade svansen. Benen får jag tvätta imorn eftersom hon får gå i hagen en sväng på morgonen. Sen var det tillbaka till ärtan för att rykta och byta täcke. Putsade även det mesta, bara sadlarna kvar att putsa imorn!

Nu blir det lite fredagsmys hemma i soffan!


Schabrakproblem

Har aningens beslutsångest vad hästarna ska få för schabrak imorn.
Lutar åt våra nya teamschabrak från Equiline, men har inte riktigt bestämt ännu.
Gillar mitt esperadroschabrak också, eller A.S schabraket....eller kanske mitt vita equiline med sharpmanloggan. Eller det blåa österlenschabraket med silversnurra???
Eller ett diskret PW schabrak, beige med brun kant???
Vilka i-lands problem,haha!

Klippt och skuret...

Klipper med denna maskin från Globus. Budgetmaskin men den klipper riktigt snyggt, är tystgående och smidig att hålla i handen:)
Finns just nu flera stycken ute på Tradera med utrop 1 kr. Passa på att fynda:) Får till och med dubbel uppsättning med skär till, tummen upp för det!

Klart!

Äntligen är jag klar med klippningen av ärtan. Hon blev riktigt fin! Är underbart att borsta och rykta hästarna när de är nyklippta:) imorgon är tanken att jag ska klippa lite på Levara med....men hon får dock någon form av halvklippning. Hurdan har jag inte bestämt ännu. Känns både dumt och onödigt att klippa hela hästen med tanke på att hon går ute så mycket och inte blir dödssvettig när man rider.

Ärtan fick skritta en runda med hackamoret på. Eller vi gjorde ett försök till att skritta iaf. Ärtan ville helst gå i snabbare gångare;) imorgon kommer någon bild på snyggingen nyklippt, annars får ni hålla er till lördag, Ärtan ska nämligen också få följa med och skutta en klass:) åh vad roligt det ska bli!


Hoppning

Igår fick Levara hoppa lite. Jag ville känna på henne innan helgens bravader.

Hon var ovanligt lugn och from när jag red fram. Sen kom dock motorn igång ordentligt när vi började hoppa;)
Eftersom jag bara rider henne någon gång i veckan (nu var det hela 2 veckor sedan) vill jag alltid börja med att kolla av så att grunderna sitter. Jag ser till att gas och broms fungerar och att hon lyssnar på mina signaler. Det är verkligen en underbart härlig häst som är lättriden om man bara är mjuk i sin ridning. Det är verkligen en häst helt i min smak och Levara verkar nöjd med min ridning med.

Började hoppa fram på ett litet sockerbitshinder som var placerat på volten. Jag ökade och minskade volten och ville få henne runt min innerskänkel och ställd i sidan. Det mest optimala på den här hästen är att rida i en relativt stor galopp och låta henne gå i en öppen form. Hon får gärna komma lite utifrån på hinder för att hålla henne lugn och inte behöva reglera henne så mycket.

Efter det gick jag vidare på att hoppa 2 räcken med galoppbom framför (ca 2,80m). En snett igenom och en på långsidan. Jag red både med kort och lång anridning. Det är nästan lättare att rida en kort anridning på Levara för då hinner hon inte "ladda" så hinnan hinder. Men samtidigt är det bra att träna på en lång anridning ibland med!

Höjde successivt och la till en tvåkombination med räcke in-oxer ut. Ganska tajt för att få henne att backa av och hoppa upp sig lite innan lördag. Hon hoppade helt strålande. Drog lite till höger de första gångerna så då fick jag korrigera lite med ledande tygeltag till vänster och lite starkare högerskänkel. Avslutade med språng på 130 höjd.
Känns lovande inför helgen:)


Ärtan fick jogga i ridhuset. Fokuserade enbart på traven och att få henne genom kroppen. Varierade formen och gjorde mycket tempoväxlingar. På ärtan är det viktigt att aktivera henne hela tiden för att hon inte ska hitta på "hyss". Igår ville jag få henne att trava framåt i en fräsch trav utan att bli stark och hängande i handen. Kunna ta tillbaka utan tjafs från hennes sida och sedan kunna rida framåt igen. Jag red ca 30 minuter och i slutet hade hon lossat väldigt fint! Idag ska jag försöka rida ut och galoppera en del. Men det är fruktansvärt dimmigt här nu, kanske får ta på lite reflexer för att vi ska synas i dimman.

Ska även klippa färdigt Ärtan idag. Det jobbiga är gjort. Benen och allt pill;) Det gjorde jag igår.

Här fick hon en sk "fulklippning aka snabbklippning". Lämnade halva benen:p

Fixardag

Idag blev lite av en fixardag. Ärtan fick nya fina fötter. Riktigt skönt att jag nu hittat rätt hovslagare som passar mig och ärtan:) hon är noggrann och bra på att förklara vad hon gör och hur hovarna ser ut! Detta är nog förövrigt sista gången för i år som ärtan skos med enbart två broddhål, nästa gång blir det 4 så jag kan dra i brodd i både tån och trakten....skulle aldrig förlåta mig själv om ärtan fick en fläkskada!

Ärtan var faktiskt mycket bättre i bakbenen när hovis skulle sko. Hon har aldrig gillat när man tar i bakbenen och jag har misstänkt att hon lider av en mild grad av shivering. Troligtvis har mycket av hennes ryckningar berott på låsningen i korset, för nu var det nästan helt borta:) Sen är det klart att en lugn och trygg hovslagare oxå spelar in!

Ärtan fick ledigt från ridningen idag. Hon har gått ganska rejält och kändes lite matt igår. Ändock så jobbade hon på fint och fick faktiskt avsluta ridpasset med att hoppa några låga språng igen.

Nu är det snart dags för mig att åka till jobbet. Lite segt, skulle hellre krypa ner i sängen! Imorgon väntar hoppning av levara, joggning i ridhuset för ärtan och så ska jag försöka hinna med att klippan ärtan. Ett stallmöte ska oxå klämmas in på kvällen!


Ny vecka, nya möjligheter

Gisses vad helgen gick snabbt. Var tog den vägen?
Min förkylning bara vägrar släppa. Om det inte känns bättre om några dagar tror jag det får bli ett besök hos läkarn för att kolla upp halsen. Har aldrig haft halsfluss men misstänker att det känns ungefär såhär...
*********************
Ärtan har gjort några bra och givande pass i ridhuset.
Travarbetet känns riktigt bra, men i galoppen fattas det lite muskler och styrka för att hon ska orka bära sig helt.
Jag försöker jobba mycket med galoppöppna och galoppsluta. Rider i en fräsch galopp och samlar upp genom att flytta in framdelen på långsidan. Det är viktigt att ha hästen ställd och formad i insidan runt innerskänkeln för att övningen ska få effekt, och att ytterskänkeln fångar upp och reglerar tvärningen. Ibland rider jag bara några steg innan jag fortsätter in på en volt eller gör en övergång i öppnan, ibland rider jag hela långsidan ner för att rakrikta innan hörnet och sedan gå in i kortsidan med tagen bakdel (dvs bakdelen innanför spåret där hästen sätter sig på iner bakben). Att rida i galoppöppna eller sluta är samlande och stärkande för hästen samtidigt som man med små medel hästen att jobba mer genom kroppen. Dessutom är det ett utmärkt sätt att kontrollera sin egen sits och inverkan på hästen:)
(ibland kan jag sakna känslan av att sitta på en bra dressyrhäst. Min ponny gav en sådan underbar oförglömlig känsla!)
Igår fick hon hoppa några språng. De första på hur länge som helst. Travhoppade på 2 små räcken (travbom 2,2m framför)
Jag skulle verkligen ljuga om jag sa att det gick strålande.
Gjorde misstaget att hoppa på ett vanligt rakt bett med fasta ringar. Tänkte att eftersom vi ändå bara skulle hoppa några låga språng med hjälpbommar så är det nog lugnt. Dumma mig,haha! Ärtan blev skogsvild, som ett yrväder flög hon runt i ridhuset. Ruskade på huvudet och körde sitt eget race. Blev lite tudelad igår som pilot. Samtidigt som jag egentligen vill ha exakt lydnad var det så himla roligt att se henne lysa upp när hon fick hoppa....och då började jag bara skratta när hon stack efter hindren=Ärtan blev ännu värre:p
Men men, sprången var fina är bara lydnaden efter hinder vi måste traggla lite på. Men det kommer efter några ggr, det vet jag med all säkerhet.
Idag står uteritt på schemat. Hoppas hon håller sig på mattan. Imorgon ska jag försöka hinna med att klippa min lurvboll!

Kaffe!!

Måste ha kaffe varje morgon, annars blir jag inte människa.
Frukosten får gärna vänta ett tag tills jag vaknat, bara jag får mitt kaffe;)

Annars är min frukost ganska tråkig och enformig kanske. Alt 1: Keso med banan och kiwi. Alt 2: Havregrynsgröt med banan och kanel.

Båda supersmarriga och nyttiga....inte ett dugg tråkiga om ni frågar mig!

Blir stallet nu på morgonen. Verkar vara en underbar morgon. Solen skiner. Ska rida i ridhuset och jobba över lite bommar. Igår fick Ärtan galoppera på fältet. Det mesta var jätteläskigt så jag hade fullt sjå med att hålla henne på backen. Hennes styrka och kondis blir allt bättre. Igår var hon inte ens svettig trots ett rätt rejält galopparbete.

I helgen ska hon få ta sitt första språng, längtar:)

Från klarhet till klarhet

Ridningen går verkligen framåt nu för var dag.
Jag känner att jag hittar tillbaka mer och mer och Ärtan blir starkare för varje ridpass.
Igår hade vi ett riktigt givande pass i ridhuset där jag såsmåningom kunde lätta i handen helt men ändå behålla takten och drivet i steget. Vilken skillnad det är på Ärtan nu. Hon rör sig på ett helt annat sätt och framförallt traven är väldigt fin nu,skoj!

Idag står det konditionsträning på schemat. Jag ska passa på när det är soligt och fint väder ute. Kommer bli mycket galopp i lugnt tempo och varierad form för att strecha överlinjen.

Snabb som blixten...när ärtan får hoppa serier är hon i sitt esse!

Tyvärr misstänker jag att min förkylning har gått över i någon form av halsinfektion:( Jag borde nog inte anstränga mig så mycket egentligen. Blir att bylta på sig ett gäng kläder och halsdukar för att hålla sig varm ute i blåsten.

Imorgon borde jag hoppa Levara. Vill hinna med att hoppa 2 ggr innan nästa helgs bravader. Ska blir skoj att komma ut och tävla lite.Fin till tävling

Jag vill att det ska vara något speciellt att tävla. Något MER än när man rider hemma.
Därför försöker jag alltid till att både jag och hästen är tipp-topp på tävling:)

Utrustningen ska vara REN, a och o! Nyputsat läder, rent bett, nytvättade benskydd eller lindor. Tävlingsschabrak är en självklarhet, gärna traditionellt vitt med något fint kantband. Stilrent! Jag är nog ingen matchningsfreak som absolut måste ha matchande huva/schabrak/tävlingsskjorta och kavaj...det kan lätt bli lite för mycket av det goda. Istället försöker jag köra på mycket basfärger i min och hästens garderob. Så det mesta passar tillsammans. När jag köpte en röd kavaj var det verkligen ett stort steg utanför mina inrutade färger (brunt/blått/grönt)


Själv vill jag ha nyputsade ridstövlar. Gärna putsade med riktig skokräm som ger fin glans och lyster, och dessutom är bättre för stövlarna.


Ridbyxorna ska vara nytvättade, givetvis!
Håret ska vara uppsatt i knut, fläta eller tofs. Oj vad jag kan störa mig på hår som fladdrar överallt:p

Hästen ska vara ren.
Gärna nyschamponerad (absolut nödvändigt om man har skimmel!!), annars tvättar jag bara strumporna. Om man inte har tillgång till varmvatten och spolspilta är torrschampo en bra lösning. Jag använder Hööks torrschampo som faktiskt är riktigt bra:)
En viktig detalj är att hovarna är rena. Använd en diskborste för att få de riktigt rena. På tävlingsdagen oljas hovarna sedan in.

Jag tycker det är fint med knoppar om de är snyggt gjorda. Jag knoppar dock inte till varje tävling utan bara ibland när jag hinner. Fula ojämna knoppar går dock bort. Hellre en jämnt trimmad utsläppt man isåfall.
Ibland har man tur och får hjälp med knoppningen. Här är det Sofias mamma som gjort dessa übersnygga knopparna på Ärtan!!

Photobucket
Bloppis

Säljer en jättefin brun (dark havanna) pullarnosgrimma av märket FRANK BAINES.Strl full

Mässingspännen och fårskinn på "nosplattan" för att undvika skav. Den allra finaste engelska läderkvalitén.

Den tillhör mitt FB träns men jag använder inte pullarnosgrimma på Ärtan så tog av den och köpte en remont istället.

Kan fixa bild, men är samma färg och spännen som på tränset nedan


Pris: 200:- eller bud (tränset kostar 1600:- i nypris)Ny oanvänd martingal. New market färg (mörknar till nut-liknande färg efter användning), strl FULL. Mässingspännen.
Märke EQL (dvs dagens GlenGordon)
Kan fixa bild. Nypris 500:-
Pris: 300:- el bud.

Bilden nedan visar träns av samma märke och hur färgen blir efter några putsningar


Bakskydd nya schockemöhle,  Strl full. Endast provade. Nypris 940:- Brunt läder på både in och utsida. Utmärkt passform och kvalité. PRIS:500:- pok!Frakt tillkommer. Vid intresse lämna en kommentar eller maila: isabe334@gmail.com

Hamnen by night


Underbara höst

Vädret har varit helt underbart i helgen.

I lördags hade vi en riktigt varm och blåsfri höstdag. Innebar att jag kunde rida ut med bara fleecetröja.
Vet inte om vädret påverkade Ärtan med (eller om det var något annat), men hon var helt galen. Frustade, taktade och höll sig mer i luften än på backen. Tur att jag känner henne utan och innan! Annars skulle jag aldrig hunnit med att "parera" hennes små finter;)
Det hela var tänkt som en ganska lugn tur men slutade med en hyperlöddrig häst....jag säger bara "skyll dig själv".
Ärtan blir lätt lite stressad när jag rider ut och det märks mer tydligt när hon är under igångsättning. Fast å andra sidan är det skoj med lite "levande" hästar, eller hur?
Min fina lilla lurv, kolla öronen,haha!

Igår trimmade vi i ridhuset ca 30 minuter. Vill börja ganska lugnt eftersom hon varit ifrån arbete såpass länge (ca 1månad). Men det märks att hon inte stått helt utan hållits igång med trav och skrittarbete. Kondisen är det inget fel på!
Jag jobbar henne med mycket basicövningar. Flytta framdel, flytta bakdel, ställa och rakrikta. Övergångar och tempoväxlingar. Sen var älskling med i stallet så han fick trava och skritta av henne efter ridpasset. De är så fina tillsammans:) Min darling invigde sina nya Equilineridbyxor...
Matchande med blå/grå/vit outfit dagen till ära.
Hjälm:JW
Ridbyxor: Pikeur
Skjorta och tröja: RL
Handskar: Roeckl
Chaps:Märkeslösa
Skor: Soubirac
Träns: EQL
Sadelgjord: Hööks
Sadel: Butet
Schabrak: Eskadron
Benskydd: Globus
Lindor: Märkeslösa

Fredag

Skönt, men jag känner mig överkörd av ett tåg! Så dunderförkyld. Den verkar ha brutit ut rejält nu....
Jag skulle haft träning idag egentligen, men fick ställa in. Tror det blir tillräckligt att orka rida en pålle.
Ikväll blir det bara att mysa och äta god mat:)
Trevlig helg allesammans. Om jag mår bättre på söndag ska jag hoppa levara lite, lovar att filma så ni får se vilddjuret!
Snart är vi tillbaka på tävlingsbanorna igen!!

Första galoppen

Idag blev det en premiärgalopp:) ärtan var hur laddad som helst och faktiskt ganska olydig om jag får säga det själv! Men efter två tre pass så vet jag att grundlydnaden sitter där igen. Huvudsaken är att jag har en frisk och fräsch pålle:) resten löser sig till slut iaf

Imorgon ska jag ha tävlingsplaneringsmöte med levaras ägare. Jag har sett ut lite tävlingar som jag tror kan passa:

29/10 trolleholm lokal 1m 110m
5/11 trelleborg 110m 120m?
12/11 Osby 110m 120m, ärtan 110m?!

Sen fanns det lite fler tävlingar innan årets slut, men vi får se hur det utvecklar sig. Jag är tävlingssugen:)


Sun is shining

Underbart väder ute. Jag älskar hösten!
Det känns så roligt att kunna börja planera sin ridning lite mera, lägga upp en träningsplan.
Jag tror att Ärtan är i ganska bra kondition och form trots "vilan" (hon har ju inte stått helt utan tömkörts, joggats och skrittats ut)
Idag blir det vila med tanke på ET besöket igår. Kanske bara går en promenad i solen.
Imorgon ska hon få joggas igång i ridhuset. Skönt att jag kan få rida på böjt spår igen. Det mesta blir så mycket lättare då,haha. Om igångsättning och muskelbyggandet går som planerat hoppas jag kunna hinna med någon liten tävling innan årets slut...annars laddar vi för en rolig vinterträning istället.

JAAAAA

Min prinsessa är friskförklarad!!!

Och jag måste säga det...hon rör sig som en helt annan häst. Jag var helt inställd på att hö kotan skulle behöva en behandling till med tanke på hur den såg ut sist, men hon var helt klockren på både böjt och rakt spår. Underbart att få sätta igång med ordentlig ridning igen:)
Kombinerade ET och vet.besök. SI-leden var mycket bättre, sitter fast lite i bogen så vi ska dit på en behandling till om 3 veckor...men nu är det mer smådetaljer hon går in och behandlar.

Ni förstår inte hur glad jag är. Bästa dagen på länge!!!Helt sjuk vecka

Veckan har varit helt fylld med jobb varje dag. Dessutom känner jag att en ev förkylning är på gång.Det gör det hela lite jobbigare. Har gått upp halv sex alla dagar.Ärtan har iaf joggats i ridhuset tre dagar och känns riktigt fin.
Igår satt jag på henne först kl 20 och efter två dagars ridning med extra fokus på lydnad och förhållningar var hon äntligen som vanligt:) Lyssnade himla fint tillbaka. Högersidan kändes loss och fin, vänster sitter fortfarande fast lite...men hoppas den sista låsningen släpper på tisdag!
Igår red jag även igenom Levara i ridhuset. Hade planer på att hoppa lite men jag lyckades pricka in en dag när ALLA hinder var undanplockade. Åh så typiskt. Vi har i princip alltid hinder framme. Ibland mer, ibland mindre. Men åtminstone en eller två övningar brukar vara uppe. Dumt av mig att inte kolla innan. Levara var fin på backen. Det tar emot lite i högersidan där hon protesterar lite när jag kräver mer samling...tror dock det blir bättre med lite mera styrka.
Jag ska tillsammans med ägaren planera in första tävlingen sedan skadan i juni. Det kommer bli en eller två låga klasser, 1m 110m typ...bara för att hon ska få komma ut. Förhoppningsvis är Ärtan snart igång igen så vi hinner med en eller två tävlingar innan årets slut:)
SÅHÄR frusen har jag känt mig i flera dagar!!(pss, lovar få in lite nya bilder snart!)

Förstår inte riktigt

Jag förstår inte riktigt hypen kring att ridsportförbundet inför en licens som gäller för alla nivåer.
Varför ska det vara billigare att tävla lägre klasser? Anmälningsavgifterna är lägre på lokala tävlingar pga att det inte finns några prispengar som på reg-elit tävlingar men fortfarande "tävlar" ju även de som rider på lokal nivå.
Däremot hoppas jag att ridsportförbundet tar tag i att sänka anmälningsavgifter och vetavgifter på tävlingar. Det börjar bli tokdyrt. Då ska vi inte tala om uppstallning som i och med de nya reglerna går på nästan 1500 kr. DET är mycket pengar.

Jag skulle inte ha någonting emot att betala en engångsavgift på 1000-1500 kr per år om det i sin tur innebar billigare tävlingar. Med tanke på alla pengar man lägger ner på hästen varje månad känns det som en relativt liten summa.

Däremot anser jag att det där med häst/ponnylicensen var en väldigt dum idé. Hur blir det nu med alla som bedriver verksamhet av något slag? Ska de behöva lösa engångslicenser för alla nya hästar som kommer in. Försäljningshästar och unghästar som kommer från uppfödare på utbildning. Blir ohållbart och väldigt oekonomiskt.

Sverige är relativt sett ett ganska billigt land att tävla i om man jämför med andra länder. I England tex kostar licensenen multum och du måste lösa licens för varje enskild gren:s

I slutändan så finns det ett alternativ. Det är att lösa engångslicens. Lönar sig om du bara rider 3-4 tävlingar per år. Kanske är jag som är luttrad och van vid att saker och ting kring hästar och tävlingar kostar, eller jag vet inte varför jag inte reagerat mer.

Händelserik måndag

Igår fick Ärtan massage för andra gången. Förutom alla irriterande flugor så tyckte hon det var underbart skönt.


De flesta stora spänningarna hade släppt sedan förra veckan men hon har fortfarande en hel del muskler som är ganska spända. Vi konstaterade att hennes låsning i korset nog delvis gått tillbaka till "felläget" igen....
Tycker mig kunna ana en liten snehet. Tur att vi ska tillbaka till Camilla redan nästa vecka.
Camilla misstänkte att det kunde gå tillbaka till det gamla "sneda" läget och att hon behöver 2 behandlingar till.
Efter massage hade jag träningar. Först en hoppträning och sedan en dressyrträning för Levaras fodervärd.


Hoppträningens fokus låg på rakhet över-mellan och efter hinder. De fick börja att hoppa fram i trav på en åttvolt med bom framför (2,10m). Efter det gick vi över på en linje med 3 studsar (3m) fram till ett räcke (16,5m).Hästen i fråga vill gärna dra både lite åt sidan och för mycket framåt. Det blev därför mycket volter och lydnadshalter. Avslutade med att hoppa ett enkelhinder på volt där det var viktigt med ställning och böjning i innersidan. Rama in och planera vägen. De var så duktiga i slutet,skoj!
Levara och hennes pilot fick göra olika lösgörande övningar. Flytta in bakdelen, flytta ut bakdelen, strecha sidorna och få igång motorn där bak. En hel del övergångar och tempoväxlingar! Levara är lite stelare i högersidan och slingrar sig gärna lite....protesterar genom att slå mot höger skänkeln eller inte ta den alls vissa gånger. Med en het/känslig häst som Levara får man som ryttare "lirka" lite och försöka lura henne till arbete. I slutet märkte jag verkligen skillnad hur hon jobbade igenom kroppen. Fina pållen:)

Underbara helg...

Jag har haft en härlig helg tillsammans med älskling.

Han är den allra bästa! Fick en urmysig present.

I november styr vi kosan mot Italien och Rom för en romantisk weekend:)

Vi var där för 5-6 år sedan och det ska bli härligt att komma tillbaka. Rom är en underbar stad. Blir perfekt att handla lite julklappar också.


Vi kommer bo "mitt i smeten" 5 min från Colusseum!

Update på hästfronten då.... Ärtan har joggat i ridhuset 2 dagar och känns väldigt fräsch. Igår valde jag att ha en graman på eftersom hon lätt blir lite stark och ivrig så här i början. Vi ska jogga lite lätt idag med, innan det är dags för massage.

Ärtan ser förresten ut som en ZEBRA. Lånade en klippmaskin i stallet som hade på tok för grova skär. Hade egentligen inte planerat klippning förrän om någon vecka men med hennes björnpäls fanns det inget val. Hon får vara lite dåligt klippt (lämnade huvud och halva benen)....för det växer snart ut igen och kommer behöva klippa om några veckor igen. Tur att vi inte ska tävla,haha!RSS 2.0