Händelserik måndag

Igår fick Ärtan massage för andra gången. Förutom alla irriterande flugor så tyckte hon det var underbart skönt.


De flesta stora spänningarna hade släppt sedan förra veckan men hon har fortfarande en hel del muskler som är ganska spända. Vi konstaterade att hennes låsning i korset nog delvis gått tillbaka till "felläget" igen....
Tycker mig kunna ana en liten snehet. Tur att vi ska tillbaka till Camilla redan nästa vecka.
Camilla misstänkte att det kunde gå tillbaka till det gamla "sneda" läget och att hon behöver 2 behandlingar till.
Efter massage hade jag träningar. Först en hoppträning och sedan en dressyrträning för Levaras fodervärd.


Hoppträningens fokus låg på rakhet över-mellan och efter hinder. De fick börja att hoppa fram i trav på en åttvolt med bom framför (2,10m). Efter det gick vi över på en linje med 3 studsar (3m) fram till ett räcke (16,5m).Hästen i fråga vill gärna dra både lite åt sidan och för mycket framåt. Det blev därför mycket volter och lydnadshalter. Avslutade med att hoppa ett enkelhinder på volt där det var viktigt med ställning och böjning i innersidan. Rama in och planera vägen. De var så duktiga i slutet,skoj!
Levara och hennes pilot fick göra olika lösgörande övningar. Flytta in bakdelen, flytta ut bakdelen, strecha sidorna och få igång motorn där bak. En hel del övergångar och tempoväxlingar! Levara är lite stelare i högersidan och slingrar sig gärna lite....protesterar genom att slå mot höger skänkeln eller inte ta den alls vissa gånger. Med en het/känslig häst som Levara får man som ryttare "lirka" lite och försöka lura henne till arbete. I slutet märkte jag verkligen skillnad hur hon jobbade igenom kroppen. Fina pållen:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0