Fin till tävling

Jag vill att det ska vara något speciellt att tävla. Något MER än när man rider hemma.
Därför försöker jag alltid till att både jag och hästen är tipp-topp på tävling:)

Utrustningen ska vara REN, a och o! Nyputsat läder, rent bett, nytvättade benskydd eller lindor. Tävlingsschabrak är en självklarhet, gärna traditionellt vitt med något fint kantband. Stilrent! Jag är nog ingen matchningsfreak som absolut måste ha matchande huva/schabrak/tävlingsskjorta och kavaj...det kan lätt bli lite för mycket av det goda. Istället försöker jag köra på mycket basfärger i min och hästens garderob. Så det mesta passar tillsammans. När jag köpte en röd kavaj var det verkligen ett stort steg utanför mina inrutade färger (brunt/blått/grönt)


Själv vill jag ha nyputsade ridstövlar. Gärna putsade med riktig skokräm som ger fin glans och lyster, och dessutom är bättre för stövlarna.


Ridbyxorna ska vara nytvättade, givetvis!
Håret ska vara uppsatt i knut, fläta eller tofs. Oj vad jag kan störa mig på hår som fladdrar överallt:p

Hästen ska vara ren.
Gärna nyschamponerad (absolut nödvändigt om man har skimmel!!), annars tvättar jag bara strumporna. Om man inte har tillgång till varmvatten och spolspilta är torrschampo en bra lösning. Jag använder Hööks torrschampo som faktiskt är riktigt bra:)
En viktig detalj är att hovarna är rena. Använd en diskborste för att få de riktigt rena. På tävlingsdagen oljas hovarna sedan in.

Jag tycker det är fint med knoppar om de är snyggt gjorda. Jag knoppar dock inte till varje tävling utan bara ibland när jag hinner. Fula ojämna knoppar går dock bort. Hellre en jämnt trimmad utsläppt man isåfall.
Ibland har man tur och får hjälp med knoppningen. Här är det Sofias mamma som gjort dessa übersnygga knopparna på Ärtan!!

Photobucket




Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh, jag vill också tävlingsfixa! Älskar att fixa och va finklädd sen själva biten när man tävlar kan man spola förbi, haha!

2011-10-20 @ 22:47:58
URL: http://memylifemyhorse.blogg.se/
Postat av: emelie

Samma inför alla tävlingar? Eller tycker du att det räcker med att "klä upp dig" inför "riktiga" tävlingar och inte lokalt?

Många ryttare som tävlat lite högre klasser kommer ganska ofta till lokala tävlingar med vardags ridbrallor och klubbjacka.

2011-10-27 @ 21:13:27
URL: http://komkoma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0