Gårdagen

Hade en skön eftermiddag/ kväll i stallet igår. Men oj vad kallt det kändes, brr. Tack och lov för att vi har ridhus på gården. Dessutom med superunderlag. Den 14:e har vi öppet hus för att visa underlaget. Bl.a. Kommer lisen och peder för att agera testryttare, kul. Ta chansen att bekanta dig med ett underhållsfritt underlag. Hur många timmar har man egentligen ägnat åt att harva, kratta kanter, salta och vattna? Jag kan ärligt säga att dessa timmar kan du ägna åt något annat när underlaget på banan är "high tide"

Gårdagens övning med Doris bestod av hoppning på volt. Ställde upp ett minihinder på volt för att få henne mer runt innerskänkeln och lära henne vänta på hinder. Inte helt enkelt då hon är het på gröten och inte riktigt orkar sätta under sig och jobba genom kroppen ännu. Då tar hon till farten istället. Efter några varv fick jag henne att gå i samma rytm både före och efter hinder, skoj!

Avslutade med en liten serie bestående av bom-kryss-bom-kryss-bom. Lite för många bommar enligt Doris;) men hon är försiktig och vill göra rätt. Överhoppar sig lite ännu men det blir bättre och bättre:)

Ärtan fick skritta och trava lite barbacka i ridhuset, superpigg!

Kommentarer
Postat av: Anna

Vad är det för underlag ni har nu? Det vattnas underifrån det vet jag, hur fungerar det nu när det är vinter och kallt?

Svar: Vi har ett underlag som stallägaren tagit fram och utvecklat själv i samarbete med olika människor. Fungerar enligt samma princip som många stall nere i Tyskland/Holland med bevattning underifrån. Man bygger ridbanan/ridhuset som en bassäng med gjuten kant för att vattnet inte ska försvinna ut. Jag vet inte riktigt hur det är byggt för att fungera vintertid men vi har iaf inga problem med att det fryser. Tror att det är någon form av saltblandning som ska ut ca 2 ggr per år, men kika gärna in på underlagets egen hemsida om du är nyfiken eller kom och provrid:) www.hightide.se
Bella

2012-12-11 @ 15:43:05
URL: http://annadicksson.se
Postat av: Anna

Tack för ditt svar! Har läst igenom och kollat bilder på hemsidan nu, mkt intressant! Förstår att det är bra, det ser helt perfekt ut!

2012-12-11 @ 17:56:05
URL: http://annadicksson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0