Tisdag

Levara är bättre i benet, men råkade dock vricka sig på det andra fram,suck. Inte för att det gör så mycket eftersom hon ändå inte rids nu. Trots att vi ska det en chans till bestämde sig ägaren för att betäcka henne detta året. Det går ju att rida ganska långt in i dräktigheten.

Så det där med hingstval. Jag hade långa och intressanta diskussioner med ägaren gällande hingstval. Med tanke på Levaras egen exteriör, ridbarhet och hoppförmåga känns det som att man kan lägga "nästan vad som helst" och att det ändå blir bra. Hon har ju även några avkommor redan och där går det att se ett mönster.

Hon nedärver en bra galopp, snygg sporthästmodell med lååånga ben, trevligt lynne, försiktighet, rörlighet, ridbarhet. Någon mer som hon nedärver är relativt stora avkommor. C är 170+ och lilla Lex kommer också bli modell 170+.

Vissa blodslinjer gick bort direkt. Definitivt inget med Baloubet i. Har aldrig varit förtjust i de hingstarna. Likaså inget belgiskt, ex darco-blod.

Det som är önskvärt att lägga till från hingsten är lite mer styrka och kompakthet. Levara är nämligen lite överrörlig i kroppen. En hingst som diadaro exempelvis skulle kunna bli en superhäst MEN skulle också kunna bli "för mycket". Därför har en del riktigt läckra hingstar sollats bort. Mycket pga att betäckningen blev bestämd i sista minuten och det skulle bli tajt att få tag på färsk sperma. Mitt personliga val hade varit Oramé men det blev det inte med tanke på att han bara fanns fryst. Andra hingstar som var på tapeten:

-Quite Easy (gillar inte honom egentligen men vill åt Quidam de Revel blodet och)
- Contender (calypso I blod och linjeavla på Ramiro Z)
- Indoctro (även här ett säkert kort med bra hingstar hela vägen)
- Click and cash (enbart på stamtavlan, flertalet guldkantade hingstar, dålig ridbarhet dock)
- Cabachon (Casall la Silla son, säger det mesta)
- Lux Z (ahorn, ladykiller, caletto, säkert kort)
- Manhattan (pga Burggrafblodet)


Så till hingstvalet. Det blev CORPORAL VDL.



Cardento - Grosso Z.

167 cm, kompakt hingst med mycket styrka i hoppet. Grymma bakben och hög ridbarhet. Mindre bra gångarter men dock iaf en 8:a på galoppen. Stor kapacitet och försiktighet.

9,5 på både teknik/förmåga och temperament/utvecklingsbarhet.

Ska bli SÅ spännande att se vad som förhoppningsvis ploppar ur. Behöver jag säga att jag är första spekulant på detta fölet:) Levara har ju redan en cardentoavkomma med hoppdiplom!



Kommentarer
Postat av: Wenche Liwing, Livet i Belgien

Eftersom jag har blivit en inbiten Belgare, varför vill du inte ha en Belgisk hingst? De finns ju mer än Darco;) Han finns btw knappt alls längre ;)Nej, men jag vill bara veta vad för anledning =)

2012-06-06 @ 19:48:12
URL: http://kylskapetstankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0