Fredag

Tack och lov fredag igen. Ser fram emot helgen. De har lovat fint väder så förhoppningsvis blir det mycket stall och utevistelse:)

Helgen kommer välbehövligt. Just nu är det fullt ös på jobbet. Roligt och utmanande men också ganska utmattande. Hela denna veckan har gått åt till att få ihop tidsschema, bordsplaceringar och personalåtgång till en fest modell större som vi hade igår. Hela 145 personer. Då krävs det exakt timing för att få till ett bra flöde. Roligt när alla är nöjda. Kom hem vid ett tiden så därför är det skönt att vara helt ledig idag:)

Vädret igår var underbart. Ärtan fick ridas ut och det verkar "peppar peppar" som att hennes ev låsning eller vad det var är bättre. Var inga problem att lyfta bakbenen igår. Hoppas ändå på att få komma in tidigare så vi kan kolla upp det. Camilla är så otroligt kunnig och duktig. Känns skönt att hittat en så bra ET! Även Levara och C ska få sig en liten check av henne framöver.

C går väldigt bra just nu, men han känns lite matt och trött. Pälsfällning troligtvis. Han är trots allt bara 5 år så vi väljer att lägga in en hel del vila just nu. Det ska vara roligt för en unghäst att arbeta och ridas. De får inte förknippa varje ridpass med något jobbigt och ansträngande. Givetvis är det viktigt att "utmana" och spänna bågen också...men det måste ske stegvis. C fick hoppa bana x2 häromdagen. Kändes helt ok. Premiärtävling blir förhoppningsvis hässleholm nästa fredag då han får gå en klass.

Levara är hyperbrunstig. Även hon har känts lite matt i kroppen. Inte samma studs och galenskap som det brukar vara i vildponnyn;) Hon har vilat i 3 dagar och idag ska jag jogga henne lite lätt för att sedan hoppa bana i helgen, lutar åt söndag. Tanken är att hoppa lågt men en lång bana på 20 språng för att bygga upp konditionen och höja mjölksyrenivån.

Ärtan ska jag fortsätta rida lätt och jobba med värmande massage.

Idag ska vi åka till Bengts för att förhoppningsvis shoppa nytt tävlingsträns,förbygel, skydd, regntäcken. Shoppa är sååå skoj,hihi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0