Hhum

Ärtan som normalt sett är ganska snäll att sko (lite speciell bak men brukar sköta sig om hovslagaren är lugn)...var riktigt jobbig idag. Hon typ vägrade lyfta ena bakbenet. Det tog nästan 2 timmar att sko henne bak. Kändes konstigt, precis som att någon led eller nerv hakade upp sig eller kom i kläm och att hon fick panik. Skönt att få på skorna till slut iaf....det släppte och hon var som vanligt i slutet.

Hoppar mor och son idag. C var fin i ridningen och hoppningen. Han ger en sådan härlig känsla på hinder. Hoppade lite på ett räcke bara med galoppbom framför(ca 3 m) och wow. Det här är en riktigt framtidshäst. Tyvärr är det mycket kvar att jobba med när det kommer till hanteringen. Han är supersnäll i all hantering men fruktansvärt ängslig och rädd. Det går ex inte att spänna sadelgjorden när man sitter på utan att han få panik för att man flyttar skänkeln. Idag gjorde jag misstaget att tappa stigbygeln när jag skrittade. Det var INTE populärt. Helt plötsligt var vi på andra sidan ridbanan. Som sagt, vi har en del kvar att jobba på när det kommer till den biten. han är ju bara 5 och fortfarande under utbildning. Men oj vad snygg han är:)

Levara hoppade också lite hinder med bom före och efter. Hon hoppade fint och smidigt i början av passet men var lite loj i slutet när vi höjde upp. Avslutade på ett räcke på 140-145 kanske. Hon envisades med att peta det ett antal ggr trots att jag la henne perfekt i avsprånget, lite irriterande men bara att jobba vidare. Scoopet och kapaciten finns där, bara lite finlir kvar!

Någon löshoppning hann vi tyvärr inte med då tiden rann iväg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0